Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Ja musim priznat si chrochtam blahem. Kdyz zajdu na jedno, tak me nestipou oci, nekaslu a kdyz se vratim domu, nemusim vsechno obleceni vyhodit do spiny a nesmrdi mi pak jeste cigaretama cely byt. Kdyz chce nekdo mocit, tak si proste odejde na toalety a nemoci v lokale. Kdo chce kourit, at si odskoci ven. Myslim, ze je to proste o tom umet byt trochu ohleduplny ke svemu okoli. A kdyz to nejde, tak to holt musi vyresit zakon.

2 12
možnosti
PB

Ano, vy si chrochtáte blahem a chodíte na jedno. Ale rodina toho hostinského už si tak blahem nechrochtá. A to je další rozměr toho zákona: údajná bezohlednost kuřáků se rázem ukázala jako bezohlednost nekuřáků. To, že majitel se zadlužil a zřídil hospodu jako kuřáckou a pro kuřáckou klientelu vás vůbec netrápí. To, že půjde o žebrácké holi vám je taky šumák. Hlavně že vy nemusíte prát tričko a ostatní ať klidně zhebnou. Vy prostě máte svoje práva a přes to nejede Pendolíno. Už jen to, že zákon zakazuje prodávat v kuřáckých klubech pití (aby znemožnil jejich provoz) je známka toho, že vůbec nejde o nějakou ochranu nekuřáků, ale o holokaust namířený proti kuřákům.

15 0
možnosti
Foto

Spíš mi vadí ten kuřáckej smrad kdekoliv na veřejnosti.. do zahulené hospody jsem prostě nechodil, ale po chodníku jít musím..

9 2
možnosti
Foto

Největší nesmysl je, ono si to sedne, lidé si zvyknou, nemělo by to být naopak? Neměl by zákon kopírovat potřeby lidí bez nutnosti si na něco zvykat? K čemu je nám obrovské množství zákonů a nařízení, na která si musíme zvykat? A myslím, že můžeme pohodlně žít i bez zavádění každého nesmyslu, který mají okolní státy. Asi politikům maminka málo říkala, a když on skočí z okna, skočíš taky? ;-)

20 3
možnosti
ML

Pane Burian, klobouk dolů za Váš článek. Od známých z Německa vím, že je možnost pro hospodského, zda povede hospodu, nebo kuřárnu. Hospoda, kde se nekouří dostává dotace. Kuřárny ne, ale musí jim to kompenzovat tržby, jinak prodělají. Ale je to od nekuřáků ať nešířím fámy. I u nás bylo zavedeno nekouření v době podávání jídel a to se dodržovalo, protože sebrali popelníky. Co znám motoresty, tak všude mají oddělené jídelní a kuřácké prostory. Vyšlo i nařízení o budování stavebně oddělených prostor. Tyto náklady, včetně nákladů na klimatizace, by jim měly být vráceny, jako dnes absolutně zbytečné. Ale zase by to bylo z daní vybraných státem.

9 1
možnosti
MP

Váš známý vám lže jak když tiskne a dělá si z vás srandu. Hospody v Německu nedostávají žádné dotace, ať už kuřácké, nebo nekuřácké.

0 0
možnosti
Foto

Neděle večer, Mnichov. Pivnice s jukeboxem, šipky atd. .. a světe div se, všude popelníky.

18 0
možnosti
PB

Tedy budeme muset počkat, až onen civilizovaný svět podle ministra zdravotnictví dožene zase nás;-D

10 0
možnosti
AP

Pár čistě subjektivních oponentur vašeho článku

- Zákon má primárně ochránit nekuřáky, nikoliv diskriminovat kuřáky - lež. - no, když jdu dnes do restaurace, opravdu nesmrdím. Mě, jako nekuřáka, zákon chrání

- Nekuřáci si nemohli svobodně zajít do restaurace na jídlo - lež - no, znal jsem dvě stavebně či jinak oddělené restaurace a cca 20 těch, kde se hulilo, jak fabrika. A statistika, kterou vyrovnává Hluboká nad Vltavou či Špindleruv mlýn je k ničemu. Mám to tam 350 km

- Matky s dětmi si nemohly zajít ani nikam na limonádu - lež - pravda (až na čestné výjimky). Na zahrádkách hulili kuřáci úplně stejně, jako uvnitř a klidně dětem při obědě (a to přišli později). Prostě, feťák se neudrží. A když jdete s dětmi na procházku, prd Vám pomůže stavebně oddělená restaurace na druhém konci města. Zkuste říct malému dítěti, že musí ještě 8 km a 2 hodiny počkat, než se napije.

A ty další "pravdy" už nestojí za to ani komentovat.

Pro mě je pozitivem, že nemusím běhat od hospody k hospodě, abych si mohl něco dát a nesmrděl jak opiové doupě.

5 18
možnosti
RM

Bydlím v malé vesnici, pár hospod v ní. Ještě před zákonem byly dvě nekuřácké a to zcela - žádné stavební oddělení. Ve vesnici, kde jsou povětšinou pivnice a nějaká ta restaurace je 2 z 8 docela dobrý skóre.

Nedaleké město - Hodonín - před zákonem se v restauracích kolem oběda nekouřilo - pokud jste nechtěl menu za 65 Kč. Večer většina restaurací nekuřáckých.

A když jdete s dětmi na procházku, tak ta procházka nemusí zákonitě končit v restauraci, ne? Ač bezdětný - poradím - jsou věci jako menší batoh. Ten pojme malou svačinu typu jablko, banán apod. a například dva litry pití - ideálně rozdělit do dvou lahví, ať se rozloží váha. Pokud jdete s dětmi na procházku abyste mohl lupnout tři kousky a tím mít o povinnost méně - tak to soráč, ale to jste na tom stejně jako ten kuřák.

14 1
možnosti
FF

A co si takhle pane autore konečně přiznat, že samo kouření největší zhovadilost ze všech, které jste vyjmenoval.

6 9
možnosti
VK

Přesně. Nadávat jo, ale říct si, jsem slaboch, otrok cigarety, na to koule nejsou.

3 3
možnosti
RM

Máte pravdu - za mne karma.

Pro mne má zákon pozitivum - ušetřím. V hospodě se stavím maximálně pro cigarety nebo když jede člověk někam na kole, tak sedne na chvíli na zahrádku. Páteční a sobotní večery jsem utnul. Scházet se někde s lidma a chodit kouřit ven - na to nepotřebujeme hospodu.

9 0
možnosti
TK

OMG, tolik zbytečných písmenek. Ale to přirovnání ke dvou synům, z nichž jeden si čte a druhý bubnuje zas až tak mimo není, až na to vaše nereálné řešení. Ten co si čte, nebo nedělá nic neomezuje nikoho, kdežto ten s bicími fakticky terorizuje celou rodinu i sousedy v okolí. Takže to na ty kuřáky dost sedí, i když si to nejsou ochotni připustit.

4 7
možnosti
PB

Souhlasím. Proto jsem to také tak postavil. Ovšem protikuřácký zákon nedá tomu bubnujícímu garáž, ani zahradu, ani stodolu naproti. On mu prostě říká, že bubnování sice není zakázáno, ale že nesmí být nikde slyšet.

14 0
možnosti
JP

JE fajn, že ten zákon schválili !!

4 9
možnosti
PB

A tak jistě. Rozdělovat národ a držet ho v permanentní nasranosti místo stmelování je jediný trend, kterým budeme na občanskou válku v Evropě dobře připraveni. Když už se u nás nic podstatného neděje.

12 1
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik