Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Na jeden jste zapomněl. Možná ne, tu subjektivní hloupost jsem nedočetl.

NORMÁLNÍ JE NEKOUŘIT. - PRAVDA

2 8
možnosti
PB

Nenormální je podle přirozenosti člověka oblékat se do umělotin, požívat umělé hmoty, které už z pohledu názvu nejsou přirozené, vozit si zadek 100m-7km místo použití vlastní nohy, jíst instantní potraviny s prodlouženou trvanlivostí, sledovat TV a zprávy si nechat předžvejkat anonymním člověkem abych věděl, co si mám myslet. Normální je potom sdružovat se kolem ohně a nasávat kouř. Jedna krabička tabákového listí zapálená pro jednoho člověka vydá potom za karton lisovaného listí pro deset osob. Lidé se vždy sdružovali okolo ohně a nasávali do sebe kouře 100x víc než dnes. A to co lidstvo lidstvem stojí. Říkali tomu civilizace. v Každém domově bylo uprostřed čoudící ohniště jako znak prosperity a bezpečí. I v domácnostech před 70 lety čoudily kamna a všichni, včetně dětí, to dýchali celou noc. To se zas jmenovalo vůně domova. Dodnes to trampové vyhledávají, kolektivně nasávají kouř a říkají tomu romantika. Trendem potom je udělat grilovačku, pozvat všechny příbuzné a přátelé a nechat je nasávat karcinogenní kouř ze spáleného tuku. Říká se tomu být IN.

Normální není mlít něco, co jsem kde slyšel a nepřemýšlet o tom. Taktéž není Bohu přirozené strkat zoban někam, kde se mi nelíbí a kde mne beztak nechtějí a tvrdit, že být hlupákem je moje lidské právo.

15 1
možnosti
JT

J37i61r48i 57T12i97c45h59y

4. 9. 2017 20:55

Nezli pisatel napsal snusku nesmyslu ve svem clanku, mel si prostudovat situaci ve dvou nejvyspelejsich zemich v boji proti koureni, USA a Kanade. (Zaporna poznamka: Trudeau v Kanade chce ted uzakonit legalizaci marihuany, ktera se spotrebovava prevazne kourenim, coz zvrati pokrok za poslednich 30 let)

3 8
možnosti
RJ

Nesmysly tady píšete vy - v řadě států USA není zákaz kouření v hospodách a barech. A propos - nejtvrdší antikuřácký zákon je nyní v Rusku, což je zajisté náš zářný vzor...

5 0
možnosti
RJ

Průběžná zpráva z aplikace antikuřáckého zákona:

Normálně bych teď seděl v hospůdce, na notebooku glosoval články na blogu Idnes, popíjel u toho pivečko, někde poblíž měl i kafíčko a v ruce cigárko.

Ale teď sedím v kanceláři u svého počítače, glosuji články na blogu Idnes, popíjím lahvového kozlíka, u ruky mám uvařené kafčo a občas si skončím zakouřit před barák.

Aneb, nevím, proč bych měl platit cca 3x tolik za pivo a kávu v hospodě, kde bych musel také chodit bafčit před vchod...

19 0
možnosti
VK

A co SDI najít ženskou?

0 4
možnosti
JK

Vy jste extrémně nebezpečný, protože hodně hlupáků vám tu demagogii sežere i s navijákem, protože zní fundovane. Na první pohled. Zeman style. Nemá cenu vůbec se s vámi hádat. Na tom zákonu je špatně jedno - že nekazuje kouření na zahrádkách. Smradosi se teď všichni vyrojili venku. Ale třeba to časem opraví ;-)

1 18
možnosti
PB

Pane Kuzelko, běžte si dát pirožek, jste trochu nervní, zdá se mi.

0 0
možnosti
Foto

tady v podstatě nejde ani o to kouření, ale o to, že je to x-tý zákaz, či příkaz pro naše dobro.

A už jich je, na můj vkus trochu moc

19 0
možnosti
Foto

Ani o to nejde, jde o to, že ten zákaz zasahuje do vlastnickým práv a v tom je to svinstvo.

1 0
možnosti

Máte pravdu, Vaše hodnocení je hodně subjektivní. Plně souhlasím s odpůrci tohoto zákazu, že to je hodně kontroverzní krok. Souhlasím s tím, že to je zásah do svobod. Souhlasím s tím, že to přináší problémy. Ale stejně jsem zastáncem. A to proč?

1) Prostory lze oddělit někde a dost teoreticky. Fakticky to je jako napsat nad půlku bazénu "čůrání povoleno" a nad tu druhou "čůrání zakázáno"

2) Ono je skutečně věcí slušnosti/civilizovanosti, že nenecháte lidi, aby kouřili jiným pod nos. A je jedno, jestli se jedná o supermarket, kancelář, zastávku a nebo hospodu.

3) Vy tvrdíte, že většina byla proti zákazu, většina bla, bla, bla. A jakýkoliv průzkum, který se mi nehodí, je zfalšovaný. Co si tak pamatuji seriozní výzkumy, nekuřáků bylo v hospodách více než kuřáků a co se podpory zákona týče, bylo to tak 50:50

4) Nechodím do hospod často, ale co vidím, počet lidí neklesl. Nicméně, nejsem správný člověk na posouzení, takže si zkuste vyhrabat nějakou statistiku. Do té doby je to Vaše subjektivní tvrzení, které je upřímně řečeno silně nedůvěryhodné (asi tak jako tvrzení příznivce Sparty, že Slavie bla, bla, bla (což nevylučuje, že může být pravdivé))

.

Já osobně tvrdím, že byla zásadní chyba kouření v hospodách povolovat v době, kdy se objevily důkazy o tom, že aktivní a pasivní kouření má negativní dopady na zdraví. Správný vývoj by byl, že by byly nekuřácké hospody a k nim, coby doplněk, by měly být kuřácké kluby, kuřácké knajpy, ... . Bohužel, tabákový průmysl tento přirozený vývoj nedovolil, tudíž nastala opatření jaká nastala

4 7
možnosti
JR

J46a47n 61R36á67ž

4. 9. 2017 19:32

Já Vás chápu. Zjišťuji i z diskuzích zde, že je mezi námi relativně dost jedinců, pro které je rozhodování zda jít do kuřácké, či nekuřácké restaurace velmi těžký úkol.

PS. Uznávám právo nekuřáků, patřím mezi ně také, nebýt v restauraci obtěžován kuřáky, zejména při jídle. Ale odmítám názor, že nekuřáci mají nárok vyžadovat, aby mohli toto své právo uplatňovat ve všech restauracích.

Mimochodem: Opravdu se mi navaluje, když cítím zápach přepáleného fritovacího oleje a považuji fritování na ne zcela čerstvém kvalitním oleji za zcela nedravý způsob přípravy. Řeším to tak, že do restaurací, kde ten zápach cítím nejdu a nikdy by mi nenapadlo po někom chtít, aby s fritováním přestal.

8 2
možnosti
JR

J86a84n 65R39á22ž

4. 9. 2017 18:45

Jedním z paradoxů tohoto zákona je, že když jdou kuřáci ven si zapálit, chodí nekuřáci s nimi, aby se netrhala řeč.

Jsem nekuřák a přesto plošný zákaz kouření, jehož výsledkem je obtěžování nekuřáků, když musí čichat smrady když jdou kolem hloučku vyhnaného z hospody, nemluvě o těch, kteří bydlí nad hospodou a nemohou si teď otevřít okno, považují za jednu z největších pitomostí, která dostala podobu zákona v posledních letech.

18 1
možnosti
Foto

Mně by hodně zajímalo, kolik nekuřáků začalo chodit "na pivo", protože už tam není nakouřeno.:-)

5 1
možnosti
DB

Lidé si zvyknou je pravdivé rčení , právě kvůli tomu trestu.......ale nikdy se vám nepodaří aby všech 100% lidí nějaké lidské podskupiny , zde tedy kuřáků, reagovalo úplně stejně....takže vždy bude jisté procento, které bude vždy proti...tedy ne vždy ale hodně dlouho...........

Ale máte pravdu v tom, že bylo možné v jistých kuřáckých putykách omezit podávání jídel a nechat je jen jako anglické pubs, kde se nic jiného než alkohol nepodává...a kdysi se tam mohlo kouřit...nevím jak to tam mají dnes...........

Jinak je to tak, že USA začaly omezovat prostor kuřáků před více než 30 lety.........a Evropa je za nimi..tedy pokud tedy vidíte toto opatření jako civilizovaně socialistické, pak byly USA SOCIALISTICKÉ JIŽ PŘED 30 LETY.......... a to myslíte vážně?....ono je to tak, že Evropa a my spíše v tomto směru za USA pokulháváme.........

0 0
možnosti
RJ

V řadě států USA je kouření v pubech a barech povoleno - např. Texas...

1 0
možnosti
JS

V podstatě v celé Evropě ten protikuřácký zákon funguje. U nás je to omezování podnikání. Na západ od nás cyklista i řidič si to pivo může vypít, u nás je to ohrožení bezpečnosti. Zkrátka co je dovoleno bohu, není dovoleno volu. My jsme ti volové s výjimkou pánů poslanců, senátorů soudců a dalších osvícených. Kubera chodí do hospody a kouří. Nic se neděje.

1 2
možnosti
PB

Děkuji pane kolego.

0 1
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik