Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J14a65k31u37b 10R78o45t21h

15. 8. 2018 17:53

Fascinuje mne, jak zastánci Ruska operují tím, že nás přepadl CCCP. Přeci. Ne?

Totiž CCCP, stát v hranicích (kromě Finska) Ruské carské říše, po roce 45 ještě rozšířených o dobytá území. Stát, který ústavou deklaroval národům stejná práva jako Rusům, aby jim je nikdy nedal. Stát, který v podstatě okamžitě, tvrdě pak po nástupu Stalina, zavedl krutou rusifikaci etnickou, jazykovou i kulturní. A tak dále, a tak všelijak podobně.

Mimochodem, k tomu počtu etnik v politbyru: Uvádějí se tři Ukrajinci. Všichni tři byli etnickými Rusy!:-/

12 2
možnosti
Foto

V případě carské říše a SSSR nehrál etnický původ důležitost, důležitá byla myšlenka ruského imperia a indentifikace s mocenskou myšlenkou ruského státu.

3 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

13 1
možnosti
Foto

A kdo tvrdí, že nás v r. 1968 někdo přepadl. Že by to bylo bez pozvání, se říci nedá.

1 12
možnosti
MV
MJ

Zajimave

Jeden dotaz. Co je to "antiami". Mate nejaky zdroj? O co jde? Jde o neco organizovaneho, nebo jenom trolly?

Jednen postreh. Vsiml jsem si, jak pisete o imperialnim Rusku a jeho kolonialni expanze a pak plynule pouzivate techto informaci na podporu vaseho argumentu ohledne komunisticke ideologie. Vidim v tom tendencni spekulaci. (zejmena z toho duvodu, ze kdyz Mikhail Skobelev dobival centralni asii, tak komunizmus snad existoval jenom na usmudlanych strankach v Londynskem priseri).

5 1
možnosti
MV

vy vidite tendencni spekulaci (podle meho nazoru neopravnene), ja zas "dobívání centrální asie"... (podle me s hrubkou, za kterou ucitele tahaji deti ve treti tride za usi)

4 1
možnosti
JL

Okupoval nás Sovětský svaz, pokud nevíte, co to bylo, podívejte se na Wikipedii.

4 0
možnosti
Foto

ujasněme si pojmy. Okupace znamená, že na ovládnutém území po podepsání kapitulace přebírá veškerou civilní i vojenskou moc vojenská správa jiného státu. Typickým příkladem je Maďarsko a Německo po r. 1945.

K tomu u nás díky masovému a viditelnému odporu československých občanů v tzv. sedmi pražských dnech nikdy nedošlo.

2 9
možnosti
NS

Je zajímavé zde (a nejen zde) na diskuzích pozorovat, že k chudému, zaostalému a sociální jistoty neposkytujícímu Rusku nejvíce tíhnou lidé s nižšími příjmy. To je na tom všem to nejšílenější, místo toho, aby chtěli dohnat bohatý západ, chtějí dohnat chudý východ. Neumí logicky myslet a proto jsou tam, kde jsou a nikam už se nepohnou, jsou zakrnělí a není jim pomoci. Bohužel na to doplácíme my ostatní, protože tito lidé chodí velmi rádi volit, aby nám ten život také trochu znepříjemnili, což se jim částečně daří. Bureš, Falmer, ing. Prezident a Pitomio moc dobře ví, co mají svým ovečkám nasypat do korýtka, pořádný kus třídní nenávisti, udavačství a špetku naděje, že s levičáckým rozhazováním bude na chviličku líp.

19 3
možnosti
Foto

Těmito vývody se nesmírně bavím. Nic není méně podobné pravdě. Podle mého skromného názoru ruskou politiku dnešních dnů podporují především ti, kteří vidí, že na rozdíl od té americké je rozumná.

4 12
možnosti
Foto

K46a27r25e60l 38C53a71c17h

15. 8. 2018 16:20

To, co se stalo v r. 1968 a týkalo se nás, se stalo v r. 1956 v Maďarsku atd. Prostě stát ve sféře vlivu světové velmoci SSSR se chtěl z této sféry vlivu vymanit a velmoc mu to zatrhla silou. Úplně stejně se chová jakákoli velmoc a politická ideologie na to nemá žádný vliv. Stačí si jen vzpomenout na údiv a znechucení US generála W. Clarka, když se dověděl o plánu na likvidaci 7 režimů během 5ti let, které pak pustil do světa a je možno si ho vyslechnout na netu. Přesto je u nás moře amerikanofilů, kteří by jim lezli do zadku. Velmoci se budou vždycky chovat velmocensky ať je to Petr, nebo Pavel. No a že byl Brežněv Ukrajinec? Tak Stalin byl zase Gruzínec, ale byl v čele velmoci SSSR.

10 1
možnosti
Foto

Mám k Vašemu příspěvku jednu mluvnickou poznámku: Proč zde "kteří by jim lezli" používáte podmiňovací způsob?

2 0
možnosti
NS

Ano, je to zajímavé. Podle kremrolí a komunistů byl Brežněv Ukrajinec, protože se narodil na východě Ukrajiny, ale když teď chce východ Ukrajiny schramstnout Rusko, tak se zjišťuje, že se tam odjakživa rodí samí Rusové.

13 4
možnosti
Foto

Podle jiných byl Brežněv Čuvaš a jeho vzhled tomu napovídal. A diskuze, které se kdysi rozvinuly nebyly ani tak o Brežněvovi, ale o Chruščovovi a "darování Krymu Ukrajině".

2 2
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik