Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Rusové, Sovětský svaz totiž nebyl ničím jiným, že komunistické pojmenování Ruského impéria a ruský komunismus převzal z carského Ruska, ruskou rozpínavost a pod pojmem sovětizace i ruské utlačování národů žijících v Rusku. Ať už rusifikací ve školách, tak i rusifikací ve společnosti, kdy politické špičky v Arménii, Gruzii, Lotyšsku, Estonsku, Kazachstánu a jinde, byli nahrazovány Rusy a jejich kolaboranty

13 1
možnosti
Foto

To není tak jednoduché. V r. 1917 byly Rusové nejméně revolučním národem, protože byli panujícím národem. To, že pak došlo k rusifikaci revoluce, je rovněž přirozené, protože byli nejpočetnějším národem.

2 2
možnosti
MB

Přepadl nás Sovětský svaz - s jeho velkopanskými choukami. Ty trvají dodnes a jde o nedílnou součást tamní politiky. Dobře je to vidět i po přepadení Krymu, Ukajiny, ap. - mocná obliba V.Putina. Ta klesá v okamžíku srážky s realitou.(Důchodová reforma). Tanky, jaksi věk dožití a blahobyt nezajistí. To mi ani tak nevadí. Mne spíše zajímá, proč tradičně M. Zeman k 08/2018 - Soustavně mlčí! Ovčáček říká, že se již vyslovil před 50 lety, Já říkám, že drží závazek vůči svému velicímu důstojníkovi - slib mlčenlivosti. Nejenom M. Zeman, ale i V. Putin, je gentleman ... :-)

12 3
možnosti
Foto

A coby asi tak měl prezident, šest dní před výročím, povídat?

2 1
možnosti
Foto

Zase budu bit, ale přesto to napíšu. Autor má jistě v mnohém pravdu. Více studoval, více se poučil a také více ví.

Jednu pravdu, a to tu nejdůležitější, tu odmítá uznat. Byli jsme to my, naše bláhové snění o svobodě, kdo to přepadení způsobil.

To není žádná omluva toho agresivního chování, ale jen a pouze výtka tehdejším "milovaným vedoucím představitelům", kteří vozidlo státu řídili tak špatně, že havarovalo.

3 2
možnosti
ZH

Vaše logika je fakt úžasná. Stejně jako je vinnen ten, kdo něco má, že ho vyloupil línej darmošlap. Protože kdyby byl taky línej a nic neměl, tak mu není co ukrást. Rv

10 2
možnosti
MD

Ale kdeze, zadny marxismus-leninismus nas v 68 neprepadl. To byly osobni mocenske ambice jednotlivcu a skupin kolem nich umne vyuzivajicich teorie o delnicke tride.

2 0
možnosti
PB

P40e97t51r 68B36u28r37i69a80n

15. 8. 2018 16:13

No, právě jste ale potvrdil, opak. Pokud nějaké mocenské centrum zakládá svou moc na ovládání dělnické třídy skrze teorie Marx-Leninismu, potom na jejich zpochybňování MUSÍ zakročit silou. A to se právě tak i stalo.

0 1
možnosti
SB

Řekl bych, že to nebyla komunistická ideologie, která nás přepadla.

Za tím stál tradiční ruský imperialismus.

Ten nabírá různých podob: carský imperialismus, sovětský imperialismus, putinovský imperialismus, ale je to stále jeden a týž typ nacionálního smýšlení, který přechází jeden v druhý, aniž by se však měnila podstata.

Komunistická ideologie byla sice dalším zlem, ale to je spíše na téma, proč ze za Stalina dařilo gulagům.

Komunistická ideologie a ruský imperialismus po dlouhá staletí žily vedle sebe, ale v podstatě byly na sobě nezávislé. Kdyby v roce 1968 vládl v Rusku jakýkoli jiný režim, na podstatě ruského imperialismu by se tím nic nezměnilo.

3 1
možnosti
Foto

Rusko se dozajista chová jako imperiální mocnost. Ale, na druhou stranu nikdy samo od sebe nezahájilo velké tažení na Paříž, či Berlin. Ale, jak Paříž, tak Berlín to zkusily a dopadly tak, jak dopadly.

K výročí Napoleonovy porážky se v Moskvě žádné vojenské přehlídky nekonají, ale k vítězství v roce 1945 ano. Je dobré a poučné se na takovou přehlídku někdy podívat.

4 2
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik