Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... si říkám, jak sem tu základku vůůůbec mohl přežit ?!,- z baráku krajíc chleba se sádlem,- ve škole za jednu "ká" půl litru mlíka s loupáčkem,- v jídelně na oběd výběr mezi dvěma chody,- pro nenažrance maso-vomáčka-knedla v jakýmkoliv provedení + voda se sirupem,- pro zdravě se stravující rejža, těstoviny, záviny + kakao nebo černej čaj bez chuti a bez zápachu !,- ...... ekluje se ti to, nemáš hlad, nemáš chuť ? tak si sbal tatranku jako moučník a praskej z jídelny !R^

1 0
možnosti
PB

P49e82t81r 23B94u92r73i16a74n

21. 8. 2018 14:03

Tak na to mlíko s loupáčkem za jednu ká a moučník v jídelně si fakt nevzpomínám. Jinak souhlas.

0 0
možnosti
KT

Kdyby to nebylo tak zoufalé, tak bych se zasmála. Miluji nápadité a vtipné obraty, velmi jste mě pobavil. Ve výsledku ale pláču a zuřím.

Kdyby nebylo možné cestovat a psát zčásti svobodně, připadala bych si už zase jako v socíku.

Ono není divu máme 20% státních zaměstnanců, je potřeba jim nalézt nějakou činnost. V každé společnosti je údajně zhruba 30% lidí s nedostatečným IQ, tak čemu se divíme.

Jsou takové drobnosti, kterých si ani nevšimneme, začalo tažení proti plastům, hodně se mluví o polystyrénu. Naše rodina se snaží, v mezích možností, žít šetrněji k přírodě. Existuje ovšem údajně vyhláška, že se nesmí uvařené jídlo v jídelnách a restauracích a též víno ve vinotékách dávat do přinesených nádob, nýbrž jídlo do polystyrénových krabic a víno do nových PET lahví. Takže neustále vyhazujeme odpudivé krabice, které jsou ale naprosto zbytečné, protože bychom si klidně přinesli nádobu, kterou po použití umyjeme. Teď ale zakážeme tyčinky do uší a brčka.

Připadám si jako v blázinci.

5 0
možnosti
PB

P65e98t13r 11B14u81r65i37a78n

20. 8. 2018 14:47

Stáčet víno se už nesmí...vede to potom k daňovým únikům, víme? Zbytky jídla z jídelny pro prase či psa si už taky neodnesete, musí se to biologicky zlikvidovat atd. Těch zákazů vyprodukovala ČSSD za své jedno volební období asi 10. Smutné. A to byl teprve začátek. Ještě se Bohuš nechal slyšet, že bude bojovat proti ojetým autům (likvidační daní na starší auta, jak jinak). Je dobře, že odešel jako spráskaný pes, páč ty hlupotiny se mu v hlavě líhly jako mouchy.

7 0
možnosti
MK

Nejvíce jsem se rozesmál, když jsem četl, že se sice budou prodávat i tvrdé sýry, ale maximálně 30% :) Takže hmota bez chuti. Přitom kvalitní sýry mají kolem 45 procent mléčného tuku.

Navíc, ve ValMezu bylo dobře vidět, jak to funguje. Děti ze Salvátora, Na Vyhlídce, na Krásnu vyběhly ze školy a okupovaly buď Albert anebo jednotu a co si kupovaly? Brambůrky,tyčinky, čokolády, bonbóny, sladké limonády. Logicky. Dítě má jiné chutě než dospělý člověk.

Vzpomínám si, jak jsem bojkotoval školní jídelnu, když byl špenát, rajská, koprová omáčka, nesnášel jsem tučné jídlo, bůček na talíři znamenal, že jsem nejedl. Rýže a těstoviny byly pro mě utrpením.

Dnes miluji rajčata, kopr, špenát a bůček považuji za jedno z nejlepších mas na praseti. Přestože, abych řekl pravdu, dávám si bůček jen občas a preferuji hovězí maso.

Prostě děti nejedí jen podle toho na co mají chuť, ale podle toho, co jejich organismus potřebuje a to je hlavně energie.

Problém není v tom co dětí jedí, ale jejich aktivity. My jsme se pohybovali od rána doi večera. Dnes hodně dětí, než jde do školy, sedí u počítače, pak sedí ve škole a pak zase u počítače. Organismus je však nastaven na pohyb.

A poslední věcí je, že stát by neměl určovat jak má člověk žít a co jíst. Ale také by neměl mít zodpovědnost za to jak člověk žije a co jí.

5 0
možnosti
PB

P70e63t48r 41B88u88r36i58a45n

20. 8. 2018 12:52

Přesně tak. I já považuji bůček za jeden z nejdůležitějších životních orgánů prasete. :-P

4 0
možnosti
MK

No pane Burian, já se tomu můžu akorát pousmát, ono to totiž všechno vzniká spíš doma. Dítě vidí jak se stravují rodiče a ti mu udávají jakýsi směr stravování. Každý víkend ho navíc vezmou do Supermarketu a tam mu koupí nějakou tu zvrácenost a je to. Já myslím že Bufety do škol vůbec nepatří a dítě by si mělo nést svačinu z domu. Nemusí to být hned nějaké BIO, ale to co má dítě rádo. S kapesným bych to také nepřeháněla, hlavně u dětí na Základní škole je to podle mě zbytečné. Takže když to vezmu suma sumárum tak největší podíl na nezdravé stravě u dětí nesou rodiče a to svou vlastní pohodlností a přístupem ke stravování. Ono udělat nějakou dobrou pomazánku zase tak dlouho netrvá ale jednodušší je koupit nějaké sra.ky v Supermarketu......a příkladů by se našlo mnohem víc.

4 0
možnosti
PB

Jistě souhlas. Ale potom ta vyhláška byla naprosto mimo mísu a akorát naučila děti stavit se cestou do školy v krámě naproti.

12 0
možnosti
Foto

všechny tyhle vyhlášky, zákazy, příkazy, nejsou ničím jiným, než oněmi kolečky salámu, jak jste popisoval minule.

Tahle smyčka se nebezpečně stahuje a mnozí přitom stále ještě hýkají nadšením.

15 1
možnosti
PB

Souhlas a díky, že mě čtete.

0 0
možnosti
MS

Souhlas.R^ Už by taky mohl někdo zařídit osvětu ohledně pitného režimu. Dnes je většina dětí (i jejich rodičů) přesvědčena, že když sebou všude nepotáhnou PETku zpravidla přeslazeného nápoje, tak umřou žízní. Pocucávají průběžně celý den a myslí si, bůhvíco nedělají pro své zdraví. A stejně se chová i spousta dospělých. Přitom zcela postačí, když se člověk napije, až když má skutečně žízeň a nejlépe vody z kohoutku.

10 0
možnosti
PB

Souhlasím. Já pro zichr piju hodně, pořád a rád. :-P

0 0
možnosti
Foto

Karma. Samozřejmě, že stupidní zákon bude obcházen a bude budit smích. Dalo se čekat, že děti budou jíst to, co chtějí a co jim chutná a nebudou chrochtat blahem nad jídlem pro žlučníkáře.

Nemyslím si, že jsme národ lenivých tlusťochů, stačí o slunném víkendu vyrazit ven a na cyklostezkách musíte jezdit vpravo. Totéž hory.

Podstatou by měla být trpělivá výchova, přednášky atd. Nařizování mívá často naprosto opačný výsledek.

10 1
možnosti
PB

Souhlasím. Tady v tomto případě stačilo zakázat automaty ve školách (protože ty nabízely z 90% nezdravé produkty) a popřípadě seznam takových zakázaných produktů i pro bufety. Tedy mělo se vyčlenit to, co je očividně nezdravé, než povolit jen to, co je očividně zdravé podle nejpřísnějších norem.

I tak jsem ovšem odpůrcem všelijakých nesmyslných zákazů tam, kde to řeší pouhý výběr možností. Dát někomu možnost se sám rozhodnout je vždy lepší, než mu tu druhou půlku zakázat.

6 0
možnosti
Foto

S těmi suchary pro žlučníkáře dost demagogie,co....?Stačí se podívat kolem sebe na dnešní děcka,všude samý "tlustoch",což do budoucna znamená společnost nezdravě tlustych lidí a nápor na zdravotnictví a tím i na státní kasu.Co s tím?Nic?Je opravdu hloupost snaha aspon trochu zabránit dětem jíst nezdravě a nabídnout jim zdravou výživu?Stát nemuže jen nečinně přihlížet a tvářit se,že se nic neděje.Jak už to v životě bývá,ne každá snaha má dokonalý výsledek a každá překážka se dá obejít....jistě o tom jak se děti stravují a zda jedí zdravě by se měli zajímat především rodiče,pokud ovšem "nemají čas" nebo je jim to jedno,tak je musí zastoupit někdo jiný a dokonalé to nikdy nebude.

1 16
možnosti
DN

A proto je řešení vše nakázat, přikázat, zakázat?

Problém s "nezdravým" jídlem má celá populace. Musí se začít v rodinách. Další a podstatnější důvod "otylosti" části dětské populace je absolutní nedostatek pohybu. A ten je ještě podstatnější.

17 0
možnosti
Foto

Karma, ale je to marné. On zase někdo vymyslí nějakou ptákovinu a bude nám ji chtít pro naše dobro vnutit.:-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik