Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Před chvílí jsem četl něco podobného u p. Turnera. Dovolím si zkopírovat příspěvek, který jsem tam napsal:

Ten problém není v nedostatku solidarity, jak dokazuje článek (a statistika !!!), jejíž odkaz uvádím dole.

Problém je, že v západní Evropě už nemají demokracii, ale liberální demokracii.

Největšími zly 20. století byly komunismus a nacismus. Obě tato zla spojovalo jedno - sociální inženýrství s cílem změnit strukturu společnosti a převychovat ji k obrazu zastávané ideologie. Bohužel, západní částí Evropy se začala šířit nová zrůdná ideologie, která se nikterak netají cílem změnit strukturu společnosti a po dobrém či po zlém ji převychovat (multikulturalismus, genderismus). Opět se objevuje cenzura, pronásledování ideologických oponentů, lidé jsou za názory opět vyhazování z práce. Opět je tu budován externí nepřítel, který může za „všechny naše problémy“. Znovu tu máme „ideologickou diverzi“, tentokrát nazývanou „fake news“. Opět se diktatura začala zaměřovat na naše děti a tlouci jim do hlav tupé ideologické poučky.

Politici západní Evropy začali tuto formu autokracie nazývat „liberální demokracií“. Je to stejné svinstvo jako za komunistů, kteří modifikovali demokracii na tzv. „lidovou demokracii“. Je nutné mít na paměti, že demokracie s přívlastkem není totéž, co demokracie bez přívlastku. Základní problém lze popsat tak, že země Visegradu respektují demokracii bez přívlastků, kdežto řada západních zemí se mění na liberálně demokratické, nebo chcete-li liberálně fašistické státy.

Lidé Visegradské skupiny (+ části tzv. „východního Německa“) si velmi dobře pamatují komunismus. Vybudovali si kritické myšlení a není je snadno oblbnout tupou propagandou. Západ (+ mladí lidé) bohužel opravdovou diktaturu nezažili. Proto je u nich absence kritického myšlení zřetelná a jsou prvními oběťmi propagandy novodobé liberálně-fašistické ideologie.

Zdroj: https://www.euro.cz/udalosti/statistici-bori-mytus-o-sobeckem-vychodu-eu-nejvic-migrantu-loni-prislo-do-polska-1427169

44 1
možnosti
JP

J59o70s41e19f 57P51o24t92r

15. 12. 2018 21:59

Teoreticky zvládáte rozdíl mezi liberální demokracií a demokracií dobře. Ale je zde ta skutečná demokracie?. Vrcholný politický představitel krade, kde může a čím víc krade, tím víc ho lidé volí. Ale nejen on, ale většina politiků, generálů, soudců, poslanců kradou jakbysmet. Duševní potomci největšího zla 20. století mávají parlamentem a určují jaké zákony budou platit.

To že napíšete "lidé V4 si vybudovali kritické myšlení .... je prostě naivní, nebo vy žijete někde jinde?. Měl byste si uvědomit význam zprávy BIS, kde se konstatuje, že česká společnost žije v pokřiveném chápání historie.

5 14
možnosti
ZD

Souhlasím. Pojal jste to v souvislostech, tak se má k hodnocení přístupovat. Před chvíli jsem na to téma četl blog pana Turnera. Ten to vidí více politicky. Sice omezeně, ale zato politicky.

4 0
možnosti
JK

J12i20ř25í 74K90ý43r39a

15. 12. 2018 20:58

[>-]Skvěký blog, karma !!!!!!!!R^

13 0
možnosti
JS

Charles Michael je fyzickym i politickym klonem neblaheho, rudeho Nemce, Martina Schulze. Podobne jako jeho original konci i on v politickem propadlisti, kde po nm ani pes nestekne.

17 0
možnosti
Foto

Ano, oficiálně dotace slouží k podpoře chudších a méně rozvinutých regionů, neoficiálně, po odstoupení od otevřených vojenských intervencí, slouží k "správnému" směřování těchto zemí. Příkladem je Babiš - neposlouchá a jemně je mu naznačeno, ačkoliv to EU ví několik let, že by mohl přijít o dotace. A proč teď? No prostě se to hodí. Je to jako ve fotbale - takový faul mimo kameru. Stejně tak EU chystá změnu dotací na stavbu infrastruktury - kupodivu se přestanou dotovat stavby dálnic, které potřebuje východ Evropy a peníze se přesunou na stavbu železnic třeba do Itálie, Francie a Rakouska - tam se může postavit tunelů až to pěkné není.

K té migraci - my k ní přistupujeme jako osel - postavíme si hlavu, proč to neudělat jako liška? Migraci ano, dokonce je přivezeme, a když se jim u nás nebude líbit (t.j. životní minimum, povinnost naučit se jazyk, při sebemenším prohřešku proti zákonu odjezd), můžou pokračovat v rámci Schengenu kamkoliv jako každý jiný občan EU :-/. Pokud bude někdo ze sousedů protestovat, ano můžeme je ubytovat do nějakých táborů.

7 1
možnosti
PB

P43e40t30r 28B12u84r78i96a78n

16. 12. 2018 20:31

Bohužel váš postup není možný. Při přijetí první várky migrantů a prvního problému s nimi nám EU řekne, že je utiskujeme, že jsme polofašisti a nařídí nám seznam věcí, které jim máme splnit. a pokud ne, tak zase ty dotace a stejná písnička. Už teď tvrdí, že používání detenčních zařízení u nás je nepřijatelné.

8 0
možnosti
JR

J38a90n 29R18á23ž

15. 12. 2018 19:08

Kdyby se středoevropané chovali stejně zbaběle koncem sedmnáctého století, jako se chová "západ" nyní, tak by už dávno stála v Paříži místo Notre Dame Sulejmanova mešita a z minaretu kolínského dómu by se ozývalo Alláh Akbar!.

Mimochodem: Tehdy u Vídně se také museli ubránit muslimské agresi středoevropané sami!

41 0
možnosti
Foto

Belgičan se jistě nevyjádřil šťastně, ale úplně jeho hodnocení odmítnout nemohu.

3 29
možnosti
JR

J59a23n 15R29á54ž

15. 12. 2018 19:13

Důvod?

2 0
možnosti
LT

L35u35d59ě87k 89T38o11n53d36r

15. 12. 2018 18:25

Západní Evropa se chová jako alkoholik, který vydírá svého partnera a dožaduje se "solidarity", místo toho, aby nastoupil protialkoholní léčbu.

Dokud se západní evropa nezačne léčit, je od ní podlé a sprosté vydírat nás "solidaritou".

51 0
možnosti
ZV

Z15u40z29a47n97a 32V85a72s52s

15. 12. 2018 18:06

Títo Macronovia a Michelovia sa vynorila s kritikou V4 zásadne vtedy, keď majú doma kopec problémov. To aby mohli svojim nespokojným občanom mazať med okolo huby s tým, že my to tu máme blbé, lebo tí rasisti a extrémisti z V4 nám nechcú pomôcť. Keby si tak vzali pár miliónov obohacovačov, to by sme mali hneď raj.

23 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik