Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Buriane, velmi dobré shrnutí... Nejvíc mě zaujala věta "namísto protestování vysazování stromků." Je mi to jasné... Při demonstracích na náměstí se jen křičí ;-Okdežto při sázení stromků bolí záda. Karma. R^

28 0
možnosti
TM

...a hlavně se uliva ze školy:-(

0 0
možnosti
Foto

Výborný článek R^, pokrytcům se ale nebude líbit...

Kdo volá po změnách technického rázu, měl by místo flákání se na demoškách pilně studovat, aby byl schopen vymyslet, jak na to.

9 0
možnosti

Napadají mě dvě paralely:

Poněkud mrazivá - Šlingovo "Mladou vedou Brno" a poněkud veselejší Kästnerovo "Bylo to 35. května - Svět naruby."

Mám ovšem podezření, že pravda je ještě jiná a prostá - tohle blbnutí se hodí těm, co z podobných témat žijí, proto má zelenou (v tomhle případě doslova:-)).

5 0
možnosti

Opravuji: "Mládež vede Brno" ...

0 0
možnosti
PK

Dobře napsané.

5 0
možnosti
JF

J85a25n 57F21e26r17e35n57c

17. 3. 2019 6:58

Jako jeden už asi doživotní satelit taky jedné úči zdravím: Tykčo, jsi hustá, tyjo.

0 0
možnosti
Foto

Pane Buriane, paušalizace je vždy trochu ošidná. Nevím, jestli máte děti a kolik jim je. Ty moje jsou nyní ve věku mezi 20-30. Velmi důsledně dbají na ekologii, věci si kupují s velkým rozmyslem, jídlo si neskutečně vybírají (žádné KFC a Mc Donald atd.) ale jen kvalitní potraviny a nepřežírají se.

Mladé bych nezavrhoval, jsou jiní než my, mají možnost jezdit po světě a koukat se okolo sebe. Nemají v sobě štrách komunismu jako my.

To, že se klima mění, nezpochybňuje nikdo. A o té malé Švédce si můžeme myslet cokoli, ale pokud nakopne nějaký směr, že se přestaneme chovat k naší zemi jako avarští nájezdníci, bude to jen dobře.

Pěkné ráno.

4 6
možnosti
JH

J73i49ř14í 87H83r48b47e75k

17. 3. 2019 7:33

Vždycky když někdo napíše, že stromy jsou vysoké, tak se ozve nějakej bojovník proti "paušalizaci" s tím, že on má doma bonsaj. ;)

Jádro článku není zastavit bohulibé snažení, ale poukázat na možná jednu z největších motivací těch "avarských nájezdníků"... a taky že je daleko snadnější bejt aktivistou proti bordelu, než si uklidit vlastní pokoj...

19 0
možnosti
MB

Nejsem žádný ekolog - nicméně záhadné proměny nelze nevidět! Ze samotného internetu lze vyčíst neuvěřitelně protikladné zprávy - Jaro nebude - ihned nastoupí tropy - aby se ihned dostavilo ochlazení s mrazy! Výkyvy nepochybně jsou - byly, pouze se neví v jaké fázi se nyní nacházíme. Zda jde o rozkolísanost, či již jev trvalý! Osobně se přikláním k myšlermnce, že nezahyneme Atomovou bombou = Zníčíme se ochotně sami! O studfentech si můžeme myslet co chceme - (Nejdou do vyučování, hurá pátek) .Na straně druhé, k čemu škola? Budeme žít zřejmě v poušti - Na chalupu si nepořídím uvažovanou kozu - Velbloud bude lepší ! ... :-).

5 0
možnosti
VH

Problémem je, zda je ten vývoj přirozený, či zda je ovlivňovaný člověkem a pokud ano, do jaké míry.

Článek, domnívám se, není o tom, zda se mění klima. Je o tom, že by si demonstrující nejdřív měli uvědomit, co oni dělají pro to, aby nás to zatracené CO2 co nejvíce zahltilo. A zda chtějí své chování změnit.

3 0
možnosti
ZH

;-D ta mládež, kam ten svět spěje; my starý mazáci to přece musíme vědět, nad námi zase byly ty komunistický povzdechy a vy jste si je bravurně zapamatoval a zapojil do moderní kapitalistické hantýrky. Zdá se, že právě přicházíte od Václava Klause staršího a máte česrtvě vymytou hlavu ode všech klimatických příznaků. Klima je jako Bůh, to se nedá zničit. Na to máte vy přece nezvratné důkazy a konečně nám říkáte pravdu!! Díky:-P

1 23
možnosti
Foto

Ale no tak, před veškerými diskuzemi o změně klimatu a jeho ovlivnění byla vypracována prognóza o oteplování planety v průběhu tohoto tisíciletí, pokud je tato předpověď správná, tak mohou lidské aktivity toliko jeho průběh pouze urychlit, nebo zpomalit, ne však zastavit.

10 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik