Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Njn, to je ten mainstream, co jsem doporučovala panu Trizuljakovi, když měl pochybnosti o výskytu vyznavačů marxismu v EU (viz jeho článek). O znárodňování uvažovali už před několika lety, v souvislosti s masivní migrací. Je to běs. Bohužel politici se zpravidla rekrutují z chudších vrstev, takže ať už se tváří jakkoliv, nakonec vždycky budou tendovat k levici. BUdoucnost vidím černě.

4 0
možnosti
PB

P97e33t48r 35B92u59r42i50a52n

27. 5. 2019 12:44

Viděl jsem živé video, kde italskému hoteliérovi nuceně obsazovali hotel migranty. Záběry jak z přebírání majetku v 50. letech u nás. Byla tam policie, státní úředníci, zástupci neziskovek a banda migrantů. Majitel křičel, pral se, brečel, když mu brali klíče od pokojů a dva ho přitom násilím drželi.

1 0
možnosti
Foto

J54a91n81a 22M23a49j80o71v89á

26. 5. 2019 19:47

Je to napsané tak přímočaře, že mám až chuť něco vyvracet. Akorát není co, protože prostě zcela souhlasím.

3 0
možnosti

Podobné úvahy jsou známkou nepochopení, toho, jak společnost funguje. Poptávka po socialismu obecně vychází z kombinace frustrace, vědomí nespravedlivé majetkové nerovnosti a pocitu bezvychodnosti.

Většina jevů, které socialisté využívají ve svoji propagandě, jako vykořisťování, bezohledné korporace a tak, to všechno existuje a je to celkem nepříjemné, odvrácená tvář kapitalismu.

Takže teď je řada tradičních kapitalistickych států trochu v krizi, budoucnost nejistá, ekonomika kolísá, jednoduchý stredostavovsky sen o pohodlném živobytí bez velkých nejistot je často bohužel hůř dosažitelný, než dřív. Současně ale všichni velmi dobře vědí, co všechno by mohli mít, nebo lépe, co mají ti úspěšnější.

Tohle je dobre podhoubí, ze kterého roste poptávka po socialismu. A je jedno, že socialismus byl opakovaně strašný průšvih. Lidi obvykle vidí dokonalost za nejbližším rohem.

1 0
možnosti
Foto

No, a jak to, že socialistovi Babišovi to prochází?

1 1
možnosti
PB

...... portál IDnes (včera) s úvahou "Socialismus je opět sexy. Mládež rehabilitovala zestátnění i třídní boj",- mnohé naznačuje! Si nejsu jistej zda sa to dá vopravdu označit za myšlenky moderní levice,- bych to spíš viděl na totál vymetený palice !

3 0
možnosti
Foto

No karma, Petře, ale...

nedivte se těm levičákům, když jim v těch jejich hlavičkách dělá zmatek vypasený nenapapaný "kapitalista" Babiš, který se chová přesně tak, jako ty nenažrané, agresivní krysy, a ještě hrdě hlásá, že to dělá pro NAŠE dobro.:-)

6 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
MB

Tak se nám tady rozšířil takový nešvar - pojmosloví! Socialismus, s všelidovými výrobními prostředky! Musíme jej vybudovat ! - Myslel jsem si, že lepší je sociálně žitelná a svobodná společnost, kterou si lidé mají vydřít! Režim je má otravovat co nejméně a neokrádat je. Říkali mi, že to je k ničemu, protože kapitalismus zahnívá a je odsouzen k zániku! Lépe bude to zadarmo a sociálně spravedlivé ...!

Dodnes jsem význam pojmů nepochopil! Google si neporadil ! - Zadarmo nenašel. Našel sociální - jako společenské, spravedlivé - jako rovnost před zákonem. Socialismus se prohnil doslova - kapitalismus zreformoval a pojem všelidový budí útrpný úsměv. Jsem zmaten, jistou odpověď mi dal autor - Celospolečenská kriminalita v honu Dobra = Je nazývána sociální spravedlností! To jo, to beru - S dovolením budu používat ... Ale co s tím Zadarmo a Všelidovým !? ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Ale podobu všelidového lze nalézt i v pojmu ,,lidová demokracie";-D

2 0
možnosti
Foto

Těch vypasených krysiček je dnes více než dost. A to bez ,,rozdílu spektra". Už babičky, ba i prababičky říkávali, že když se lidé mají moc dobře, dostávají roupy, a pak roupama nevědí, co dělat;-D

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
14 0
možnosti
KT

Je signifikantní, že levičáci sahají vždycky a zásadně do cizích kapes a nikdy do vlastních.

11 0
možnosti
MV

to zas bude diskuze, Petre

3 0
možnosti
PB
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik