Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak se nám tady rozšířil takový nešvar - pojmosloví! Socialismus, s všelidovými výrobními prostředky! Musíme jej vybudovat ! - Myslel jsem si, že lepší je sociálně žitelná a svobodná společnost, kterou si lidé mají vydřít! Režim je má otravovat co nejméně a neokrádat je. Říkali mi, že to je k ničemu, protože kapitalismus zahnívá a je odsouzen k zániku! Lépe bude to zadarmo a sociálně spravedlivé ...!

Dodnes jsem význam pojmů nepochopil! Google si neporadil ! - Zadarmo nenašel. Našel sociální - jako společenské, spravedlivé - jako rovnost před zákonem. Socialismus se prohnil doslova - kapitalismus zreformoval a pojem všelidový budí útrpný úsměv. Jsem zmaten, jistou odpověď mi dal autor - Celospolečenská kriminalita v honu Dobra = Je nazývána sociální spravedlností! To jo, to beru - S dovolením budu používat ... Ale co s tím Zadarmo a Všelidovým !? ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Ale podobu všelidového lze nalézt i v pojmu ,,lidová demokracie";-D

2 0
možnosti

Vážně - zcela neutrálně! Denně se šermuje s pojmy, které nemají žádný význam - Obsah. Jsou i v Programech, TV, Tisku. Můj celoživotní oblíbenec je Zadarmo! Objevil jsem i pojem Dobroděj - dobrodějství. Čeština zřejmě Zadarmo ve výkladu nemá, (zkuste kdokoliv) ... Dědictví, dar to taky není - Někdo si musel odříci a vyprodukovat to. Fakt, zajímavé! :-)

1 0
možnosti
Foto

Těch velkých slov i hesel až něúrekom;-D Např. i taková přímá demokracie. Tedy jaksi ve zkratce. ,,Trochu" se to kříží s tou zastupitelskou, resp. parlamentní;-)

1 0
možnosti

To všechno zvládne Nezáviský kandidát ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Chybí Vám tam uvozovky, jinak souhlas;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik