Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J46a33n 81H91a31r87v78a87n

26. 6. 2019 16:43

Pane Buriane, bohužel jsem se splolehl na věrohodnost zdroje na který jsem v diskusi odkazoval a tímto se Vám omlouvám, pravdu jsem neměl ;-(

2 0
možnosti
PB

P54e54t60r 10B44u70r50i57a91n

26. 6. 2019 17:05

Děkuji, vážím si toho.

Onen pán sice píše výhradně jen blogy o justici, ale naprosto jí nerozumí. Nezasvěcený mu pak snadno sedne na lep.

2 0
možnosti
JK

"Pan Babiš si poctivě vydělal hodně peněz, a tak už vůbec nepotřebuje krást."

Geniálně se podařilo dostat důchodcům do hlavy tuhle větu a i když je nejen fakticky, ale i logicky úplně zvrácená, za boha ji z hlavy důchodců nedostanete. A protože někteří (ti starší) víc jak jednu krátkou větu v paměti neudrží, je jasné jaký lístek hodí.

Když je takový odpor dát volební právo od 16 let, tak bych stanovil i horní hranici, nebo jen s průkazem od psychologa či psychiatra, podobně jak u řidičáku.

3 2
možnosti
PB

Souhlas. Je to sice z pohledu demokracie kacířská myšlenka, ale z pohledu reálu má něco do sebe.

I když nenechme se mýlit. Byl jsem členem volební komise a při cigaretě před budovou se mi naskytl tenhle obrázek:

Dvě hodně postarší dámy se belhají krok sun krok k volební místnosti. Navzájem se podpírají, často a dlouze oddechují. V té chvíli ta jedna říká druhé:

"Je to hrůza, Máňo, lidi budou stejně volit zase toho komunistu Babiše."

" Jo jo, je to horší jak v 46. roce, lidi jsou nepoučitelní."

3 1
možnosti
Foto

Naprosto přesné, Petře. Je neuvěřitelné, co jsou kobliháři ochotni ze sebe kvůli někomu takovému, jako je Babiš, udělat. Ale vzhledem k tomu, že jsou to dost často zároveň podporovatelé Zemana, zase tak překvapivé to není.

4 2
možnosti
PB
AL

Čím víc se rozmáhá masový odpor ...

---------------------------------------------

Dvě procenta obyvatel se sejde v Praze, zatleskají kdečemu a kdekomu a je z toho masový odpor a někteří to dokonce přirovnávají k národnímu povstání. :)

Jsem rád, že nejsou padesátá léta, to by Babiš dopadl daleko hůře.

Tehdy se také rozhodovalo ve jménu lidu a národní (kulturní) fronty. Nemám rád ty pouliční a blogerské hony na člověka. Nemám rád lynčování, ani to mediální. Naštěstí zde máme demokracii a nezávislé soudy. Pouze oni a nikdo jiný mají právo soudit a rozhodovat. Jsem rád, že zmizeli tzv. lidové soudy a soudci z lidu.

I když se snaží si někteří jedinci na ně pořád hrát.

Mám rád demokracii, svobodu a nezávislost.

Děkuji za přečtení.

[>-] :-)

3 0
možnosti

Soudruh Babiš by váš stesk rozhodně nesdilel, protože v padesatych by mohl nechat demonstraci rozeznat, blabolisty v médiích zcenzurovat a měl by Svatý klid;-D

6 1
možnosti
PB

P83e58t48r 80B48u29r47i34a60n

25. 6. 2019 22:49

Pro pana Harvana, který stále tápe ve tmě nevědomosti:

Trestní stíhání je část trestního řízení, a to od zahájení stíhání usnesením (dříve od sdělení obvinění), až do právní moci rozsudku či jiného rozhodnutí, kterým se trestní stíhání končí. Trestním stíháním přechází trestní řízení z fáze prověřování okolností, zda trestný čin spáchán vůbec byl, do fáze vyšetřování spáchaného trestného činu...

Výrok usnesení o zahájení trestního stíhání obsahuje popis vyšetřovaného skutku, zákonné označení trestného činu a identifikaci obviněného. V odůvodnění policejní orgán označuje skutečnosti, které odůvodňují závěr o důvodnosti stíhání.

Je to nářez, že? Trestní stíhání vede policie a ne soudy a to tím, že se rozjede naplno vyšetřování.

5 0
možnosti
Foto

i já přidám jednu radu pro pana Harvana.

Přečtěte si pár blogů pana Janušky, kterého tu citujete a hlavně reakce právníků v diskuzi pod nimi.

Možná pochopíte, že citovat tuto "kapacitu" v oblasti práva, je dost slabomyslné.

3 0
možnosti
Foto

Mně se na panu Babišovi "nejvíc líbí" jeho nářek: "MY pumpujeme peníze (do platů) a lidé furt nejsou spokojení!"

VONI Veličenstvo fakt pumpujou peníze (pro sebe) a pak se ještě divěj, že se to lidem nelíbí ;-D;-D;-D

13 0
možnosti
PB
PK

Nic ve zlém ale vaše úvahy o fanklubu AB jsou velmi zábavné, škoda, že nejsem členem bo bych se musel nadýmat pýchou pane vyšetřovateli, Mám taky něco pro Vás: ,, Better to remain silent and be thought a fool, then to speak out and remove all doubt".;-D;-D;-D

3 2
možnosti
PB

P33e27t39r 67B26u20r64i79a38n

25. 6. 2019 22:37

Já mám pro vás taky jedno: potrefená husa nejvíc kejhá.

3 1
možnosti
Foto

Babišovi stoupenci jsou superpragmatici, s morálními ohledy si hlavu rozhodně nelámou. A až si od něj budou kupovat všechno od rohlíku až po šroubek (a ono to k tomu směřuje), budou se divit. Karma samozřejmě.

11 2
možnosti
JH

J83a38n 29H15a14r11v38a15n

25. 6. 2019 21:42

Ještě jednou o lhaní pana Buriana, níže to už zapadlo:

"Žádný soud se případem „Čapí hnízdo“ nezabýval. Pouze státní zástupci dali veřejnosti na vědomí, že by se mohlo jednat o trestný čin. Tím porušili obecné pravidlo Listiny základních práv a svobod:Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno."

Zdroj:https://kareljanuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=718537

3 6
možnosti
PB

P41e31t18r 39B63u30r19i93a71n

25. 6. 2019 21:51

A v čem jsem tedy konkrétně lhal? To mi tady jaksi chybí.

3 2
možnosti
JL

Opakuji jiz nekolikrat, pane Petre Buriane a diskuteri. Nas problem ve vedeni CR je v nedostatku spravne organizace tohoto statu. Diskuze s obhajobou nebo s tvrdym obvinenim vrchni spicky, manifestace a ukazka nemohoucnosti opozice (dana Ustavou), jsou nase slabosti od vzniku CR. To hovorim o reprezentaci obcanu, kteri jeste dnes maji dojem vyreseni vseho v pristich volbach. Naivita usuzovani, pri hodnoceni nasi demokracie, ze jsme v popredi demokratickych statu.

Hodnoceni tohoto nazoru bych rad pouzil kratkou vetu v anglictine. "Full fo sh..t!!

Za 26 let teto Ustavy pro CR jsme dokazaly mit 3 urednicke vlady, vytvorily jsme svou volbou PAT politickych sil, musime znicit programy politickych sil, abychom se dostaly k moznostem vytvorit vladu, tim vytvarime "koalicni smlouvu" ktera nema obcanskou volbu, V okamziku schvaleni teto umluvy prezidentem, odstavujeme politicke sily do opozice, kde mohou jen mluvit, kde koalicni partneri je mohou bez nasledku ignorovat. Posledni volba a hledani partnery pro vytvoreni vlady, je vrcholem neschopnosti v organizaci zajistit vladu pro vedeni CR. S obdobim pri PATU politickych sil a hledani parneru po volbe 2017, nas stalo vice nez pul roku. Nic se neresilo, politicka sila byla utlumena a hlavne, tato situace okradala obcany od vedeno statu.

Dnes mame sily (politicke i obcanske), ktere se snazi o odstoupeni premiera. Toto je snad nejlepsi ukazka spatne organizace statu, ktera nema vnitrni silu pro odstaveni zvoleneho cinitele.(Impeachment) Nehodnotim zde vinu ci nevinu narceneho. Poukazuji na schopnost teto nasi organizace, tedy Ustavy, ustavne odvolat zvoleneho cinitele. Nam tato moznost byla odebrana.nedostatecnou Ustavou.

Timto prispevkem jsem se snazil dat iniciativu k diskuzi o nutnych zmenach. Nase Ustava to potrebuje. Jeji stari neni od roku 1992 (podzim) Je staresina s malou obmenou. od roku 1863. V te dobe jsme byli soucasti Rakouske dynastie.

2 0
možnosti
PB

P59e47t28r 79B91u93r68i51a68n

25. 6. 2019 21:53

Napsal jste hezky a dlouze. Ale co já s tím?

1 2
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik