Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už aby to bylo. :-P

Třeba jednou nastane doba, kdy mladí nezačnou kouřit, protože vidí, že by nebyli nikde vítání. Jako nekuřák si nemůžu vybírat, jestli to chci čichat nebo ne - vzduch je veřejný. A kuřák si to neuvědomí, protože je na ten nepříjemný pach zvyklý.

Ale nemám nic proti tomu, aby byly hospody kuřácké i nekuřácké. U restaurací je to spornější, protože nechci, aby jediným kritériem výběru, kam půjdu na (ne zrovna levný) oběd, byl zákaz či povolení kouření.

3 0
možnosti
Foto

Když nebudou kouřit, budou konzumovat něco jiného, člověk se už od úsvitu věků pokoušel ovlivňovat čímkoliv.

Kuřácké restaurace, které měly ne zrovna levný oběd, měly kvalitní odvětrání, takže oběd nebyl problém už před zákazem.

0 0
možnosti

Ač celoživotní nekuřák, souhlasím s vámi, že tohle je čistokrevná buzerace.

3 0
možnosti

nebýt čistokrevné buzerace, tak by primitivové kouřili ve vlaku, autobusech, ve škole, v nemocnicích, lázeňských zařízeních, v letadlech .........

0 0
možnosti

Díky tomu, že došlo k nárůstu jak automobilové tak letecké dopravy v celém světě tak došlo také k rychlejšímu úbytku kyslíku v ovzduší. Na Zemi je např. asi 200 mil. aut, které průměrně denně vyprodukují asi 640 tisíc tun CO2 a 40 000 - 80 000 tun kouřových plynů. Každé auto na ujetí 1000 km spotřebuje takové množství kyslíku, které člověk za celý svůj život! Naprostým extrémem je letecká doprava. Airbas A380 může být poháněn 4 proudovými motory Trent 900. Každý motor dokáže za 1 sekundu nasát okolo 1,25 tun vzduch, tedy celkem 5 tun! (asi 4000m2 ). U letecké dopravy je navíc kyslík spalován ve výškách běžně 10 km nad zemí, odkud pak neúprosně klesají spaliny na zem. Kapacita vlastních nádrží letadla se pohybuje kolem 150 tun paliva (kerosinu). Ke spálení 200 milionů tun leteckého petroleje (kerosinu) pro civilní leteckou dopravu pro rok 1995, se spotřebovaly 4 miliardy tun vzduchu (3300 km krychlových při zemi, 16000 km krychlových při tlaku odpovídajícímu výšce 9 km). Přitom vznikne 620 milionů tun CO2, 260 milionů tun vodní páry a 3 miliony tun oxidů N2. Na 1 kg petroleje se spotřebuje 3,4 kg čistého kyslíku. Tryskové letadlo přeletem Atlantského oceánu spálí průměrně 35 t kyslíku. Dalšími „žrouty“ kyslíku je samozřejmě i námořní doprava , různé spalovny, elektrárny a další průmysl, které kromě CO2 vypouštějí do atmosféry i další škodliviny (arsen, olovo,!Tady máte původce VŠECH civilizačních nemocí!!!Co je proti tomu spalovaní tabáku

1 0
možnosti

A82l13e47š 32F35r68ý45b91a

5. 7. 2019 21:11

Líbí se mi mezi kuřáky v práci, když je jich víc, zavolat fuj, fuuj, a rozhánět jim to rukama... I když je tam nadřízený...

V hospodě když se opíjejí, dělají hluk v noci, to už moc nejsou lidé.

0 0
možnosti

Opilý člověk se neslyší. Kdyby měli své kuřácké pajzly, bylo by to vyřešené ku spokojenosti všech.

0 0
možnosti

Kuřák, žádnou svobodnou vůli nemá, takže není co lámat!

A protože jeho závislost vítězí nad vším ostatním, zejména nad ohledy k ostatním, stěžuje si neustále, že ho někdo omezuje. Že by ho však napadlo zeptat se nekuřáků okolo, jestli jim nevadí, že musí čuchat jeho kuřácký zápach? Tak možná jednoho ze sta tisíc. Za několik generací si totiž zvykli, že normální je kouřit. Jeho závislostí narušená, kuřácká logika mu říká, že když jemu nevadí sedět vedle nekuřáka, nemůže nekuřákovi vadit sedět vedle kuřáka. A pokud ano, je to jeho problém a může si jít sednout někam jinam, třeba domů. On, kuřák, je totiž velice tolerantní, takže ať táhne ten netolerantní nekuřák. Milý pane kuřáku, kyvadlo dějin se přehouplo a míří neodvratně do oblasti: Normální je nekouřit! Může se vám to nelíbit, můžete s tím i nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.

2 4
možnosti

Ano, toto je vcelku komplexní výcuc těch největších hlupotin, které razí antikuřáci. Od "nemá svou vůli" až po "on neví, že to nekuřákovi vadí".

2 0
možnosti

P51e79t94r 41C28e69r55n23y

5. 7. 2019 16:22

Brat zavislost, ktera zaroven ohrozuje na zdravi a omezuje nekuraky jako narokovanou potrebu? To je legrace?

Ano, jsem militantni nekurak, protoze me ten smrad arogantnich kuraku neskutecne obtezuje! Kurte si doma, kdyz uz nejste schopni s tim prestat!;-€;-€;-€

5 1
možnosti

Nárokovaná potřeba je zřizování oněch kuřáckých pivnic. Kuřáci se, oproti nekuřákům, nedomáhají něčeho co jim nepatří (nekuřácké restaurace ze zákona), ale naopak aby jim nebylo zakazováno něco, co jim patří (zřizování kuřáckých hospod).

3 0
možnosti

I47v63a68n 31M29i26n82á46ř

5. 7. 2019 14:56

Vůbec nechápu, proč by kuřáci neměli mít právo na SVÉ hospůdky a bary. Proč při ochraně všemožných menšin - jsou právě oni, vytlačováni na okraj společnosti. Zakazovat jim ještě kouření venku je nejen příslovečné poturčenectví - ale zběsilé kopání do mrtvoly. Jsem nekuřák.

3 0
možnosti

vám vadí, že kuřáci jsou vytlačováni na okraj společnosti ? Protože poškozují zdraví svým spoluobčanům a je jedno, jestli kuřákům , nebo nekuřákům..

1 1
možnosti

Ten zákaz je v pořádku. Kuřáci jsou ve svém návyku nesvéprávní, nedokáží se ovládnout, musí to mít, jsou už teď pod kontrolou své závislosti a je legrační, jak se ohání svobodou, když jsou ve skutečnosti otroci cigarety. :-)

5 0
možnosti

Je zajímavé, jak nekuřáci nejlépe ví, jaké má kuřák mentální dispozice. A přitom já v životě potkal nejvíce pitomců právě z řad nekuřáků.

1 0
možnosti

Normální je nekouřit. A čím dřív to autor pochopí, tím lépe. O tom, proč nelze srovnávat kouření s maminky s kočárky, není třeba diskutovat. Opaku se dozaduji jen hlupáci.

4 2
možnosti

Neni naopak hlupakem ten, co se snazi prosazovat nejaky svuj nazor a vubec nepripousti moznost o nem diskutovat?

2 0
možnosti

Ono kdyby kuřáci byli trochu ohleduplní, nemusely by se problémy řešit.

Měli by uvažovat kam jde kouř který vypouští a kam odhazují nedopalek. Například, vyleze na balkon, zavře si do bytu a kouří do oken ostatním větrajícím bytům. Jemu to tam nesmrdí ale nekuřákům ano. Poté odhodí vajgl z balkonu dolů a o tři patra níže propálí prádlo na šňůrách...

Nebo odzačátku mohli v době obědů, či když prostě někdo kolem jí, nekouřit v hospodě či na zahrádce. Proč? Slušnost. Ale oni to neměli, co nebylo zakázáno bylo dovoleno, tak se prostě zakazuje.

Známému vlétl na silnici jiným řidičem odhozený nedopalek do vozu. Přitom každé auto má popelník, proč to vyhodit ven? Řešení je zakázat vyhazování z oken ven. Atd., atd...

Pak mohli být tolerantní nekuřáci, že když zajdou do restaurace poslední cenové, tak tam bude prostě rychna, protože tam chodí sedět k pivu a pálit jednu od druhé. Ale myslím, že právě kuřáci mohli s ohleduplností začít a byl by klid.

V dobách kdy jsem kouřil tak mi pach z cigaret, oblečení a prostředí nevadil. Nyní po letech co nekouřím a opravil se mi čich, mohu prohlásit, že je to opravdu katastrofa.

Ale k tématu článku, když vám vyleze 10 lidí pod okno a začne tam pálit od 7dmi od večera do 3 do rána a vy si ani nevyvětráte v těch vedrech, jak to vyřešit? Uši zacpete špuntem, ale co čich? Nebylo by lepší kdyby si prostě šli zapálit někde do parku?

6 1
možnosti
Foto

Třesky plesky, o žádné ohledy k nekuřákům vůbec nejde, jde jen o zkušební balónek, co všechno je ještě možné zakázat. Stejně jako vypuštěný zkušební balónek o zdražení dálniční známky. A ty balónky jsou dost úspěšné, pokud věříte tomu, že nějaký politik dnem i nocí myslí na Váš komfort. ;-D

Jsou jen dvě možnosti, buď jste neuvěřitelně naivní nebo neuvěřitelně nesnášenlivý, ať tak nebo tak, spíše jste se udeřil hlavou o hřebík, než trefil hlavičku hřebíku.

9 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS