Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Neobtěžujte ostatní smradem a nikdo vás kuřáky nebude muset řešit. Jste totální závislí zoufalci. Alkoholik vydrží bez chlastu do konce směny, vy ne, vy musíte každou hodinu odbíhat a hulit. Začátkem týdne se Brnem prohnala bouřka, pršelo a pět vám podobných odkvetlých hulících zoufalek se seskupilo pod stříškou u východu z Vaňkovky. Prakticky tým zadýmeným východem nebylo možné projít. Hnus, fakt jsem myslel, že se pozvracím, zcela jsem se vzdal možnosti pod stříškou otevřít deštník. Jak jsem psal, neobtěžujte ostatní a bude klid.

Dětství jsem prožil s hulícími rodiči a odnesl jsem si z toho celoživotní problémy s průduškami, plus jsem každý měsíc zažíval, jak koncem měsíce nebylo na chleba, ale muselo být na cigarety. Otec už se prohilil do hrobu. Je to hnusná závislost, zbavte se jí. :-/

10 9
možnosti
PB

Neobtěžujte ostatní smradem a nikdo vás kuřáky nebude muset řešit. Jste totální závislí zoufalci.

Dejte kuřákům jejich prostor, rozdělme si území, nastavme pravidla a vyhneme se navzájem takovým blábolům, které jste právě vypustil z klávesnice.

P.S. nikdo vám za vaše dětství a rodiče nemůže, nevylívejte si to na nás. Poučte se z toho spíše vy, místo poučování těch, kteří o to nestojí.

5 0
možnosti
Foto

Pane kolego, jakožto vyznavač pravicových konzervativních hodnot byste sám kouřit neměl, jako např. VKst. (byť dostal dýmku). A podporovat ty smraďochy?

Copak také souhlasíte s konzumací tvrdých drog? Nebo je to dostatečně konzervativní?

Vzpomeňte na jednu z knížek pánů Žáka a Rady, kdy rozzuřený nekuřák se snažil ustřelit od úst kuřákových doutník. Ale vzal to kousek vedle a ustřelil mu knír. Tento hrdina pak dostal jméno Don Pistolo Trefa de la Barba.

;-D;-D;-D

2 1
možnosti
Foto

Proč by vyznavač pravicových hodnot neměl kouřit? Já vyznávám pravicové hodnoty, ke konzumaci tvrdých drog nemám žádný postoj. Kdo chce, ať se sjede, čím uzná za vhodné. Co je komu do toho, čím si kdo huntuje zdraví.

3 0
možnosti
VO

V72i39t 81O93t56a94h42a66l

4. 7. 2019 18:03

Jako astmatik kuřáky nesnáším. Jeden hulící debil v parku nebo na pláži může znamenat, že se začnu dávit a další hodinu mi slzí oči a nemůžu se nadechnout.

Existuje mnoho drog, ale fetování kouře je jediná droga, kterou narkoman vnucuje svému okolí.

Přes to všechno uznávám, že současný trend je postavený na hlavu.

Pokud někdo ve svém soukromém objektu chce tyto narkomany, ať si objekt označí lebkou a cigaretou, aby ostatní věděli, že jde uvnitř o toxickou zónu a DOBROVOLNĚ se rozhodli nevstupovat. Logiku by i dávalo, že provozovatel takovéhoto zařízení by měl vyšší odvody státu, co by šly do zdravotnictví.

Naopak stát by mohl s naprostým klidem zakázat kouření na veřejných prostranstvích a to všude. Kuřákům postavit "fetbudky", jako byly telefonní budky. Kuřák vleze dovnitř, hodí dvacku vybere z menu druh hulení, vezme šlauch a dá si svou dávku, aby vydržel k další budce.

Kuřácké pajzly mi nikdy nevadily. Jsou označené a umím se jim vyhnout. Narozdíl od fetek s vajglem venku, to je zlo, kterému se dnes nevyhnete. Prostě se vyvalí zpoza rohu ulice a foukne vám ten smrad klidně do xichtu.

6 2
možnosti
Foto

Vyšší odvody by nic nevyřešily, protože ani spotřební daň z cigaret nejde do zdravotního, ale rozpustí se kdesi ve státním rozpočtu.

0 0
možnosti
VK

Ak by to bolo ako píšete, kde je morálne právo štátu vyberať daň z tabaku? Štát "pasák"?

A čo ďalšie štátom uznané škodliviny - cholesterol a nasýtené tuky všeobecne, cukor, alkohol, konzervanty,....?

Buď som človek so slobodnou vôľou a úlohou štátu je dbať na informovanosť tejto slobodnej vôle, alebo som hospodárske zviera pasené štátom.

Ak má fajčenie 99 negatívnych dopadov na jedinca a 1 dopad pozitívny, kto má právo rozhodnúť namiesto mňa, ktorý z týchto dopadov je pre mňa prioritný?

2 0
možnosti
VK

Pardón, mala to byť reakcia na p. Tichého nižšie (17:07)

0 0
možnosti
JT

J46i54r60i 86T39i14c87h54y

4. 7. 2019 17:07

Placate tu same nesmysly. Stat je zodpovedny za ochranu clenu spolecnosti proti jakymkoli skodlivinam.

Nejvetsi uspechy proti zrudnemiu koureni zaznamenaly asi za poslednich 40 let USA a Kanada. Tam se muzete presvedcit, jak to probiha, aby se nemusely opakovat tvrzeni o svobode, demokracii, ztraty byznysu (restaurace) a ;podobne.

Bohuzel. tyto uspechy jsou nyni narusovany novou vlnou levicackych liberalu. kteri propaguji svobodu koureni marihuany.

2 4
možnosti
RW

"Stat je zodpovedny za ochranu clenu spolecnosti proti jakymkoli skodlivinam" - na to jste přišel sám nebo vám někdo radí??? Stát může chránit občany před ohrožením od ostatních občanů - tvrdé tresty za řízení pod vlivem, kouření tam kde s tím ostatní nesouhlasí. Stát ale nemá nejmenší právo zasahovat do to, když se občané dohodnou (třeba majitel hospody s personálem a s hosty), že bude zakazovat něco s čím všechny zůčastněné strany souhlasí. A už vůbec NESMÍ zasahovat do mé tělesné integrity s tím že mi brání "ubližovat sám sobě".

9 0
možnosti
JK

Nie som priaznivcom štátnych buzerácií, nariadení a kadejakého usmerňovania. Ale každé pravidlo má výnimku. A to je u mňa fajčenie /kouření/.

Názor na to mám - matematicky povedané - jednojednoznačný. Žiadne obmedzenie pre fajčiarov nie je dosť. Fajčiari - samozrejme ako všetci závisláci ani oni si to nechcú pripustiť - prišli o podstatnú časť svojej mentálnej slobody, a na prvom mieste v ich živote je cigareta. Až potom všetko ostatné. Ak fajčiar doma zabudne peniaze, doklady, okuliare, to všetko sa dá "prežiť". Jediné, čo fajčiar "neprežije", je zabudnutie či strata cigariet. Vtedy je všetka pohoda v háji.

A podľa toho sa tak aj chovajú. Arogantne a egoisticky. Zvyknem hovoriť, že keby to nebolo zakázané, tak by si PRIEMERNÝ fajčiar zapálil aj v čakárni u detskej lekárky.

Aroganica na každom kroku - fajčenie meter od vchodu do nákupného centra? No problem! Fajčenie v rade pred stánkom? No problém! Fajčenie 2 metre od výdajne zmrzliny plnej detí? No problém! Fajčenie pred vlastnými deťmi? No problém! V jednej ruke cigareta a v druhej detský kočík - to sa potom sedí vonku na lavičke. Alebo dieťa za ruku drží rodičov, pričom každý z rodičov má v druhej ruke cigaretu.

Fajčenie na balkóne pod či vedľa bytu s malým dieťaťom? No problém! Fajčenie na terase reštaurácie plnej detí? No problém! A kam so špakom? Samozrejme na zem! Kam inam?! Snáď by ste nechceli, aby fajčiar hľadal nejaký odpadkový kôš!

Pre fajčiarov nie je nič problém. Vlastne majú jeden - a to obrovský. Keď sa ich niekto snaží "obmedziť". Nemusí to byť hneď zákonom, stačí slušným upozornením, že v okolí sú deti. To je hneď u fajčiara obrovský problém, že si niekto dovolí "rušiť jeho posvätné právo".

Pre mňa sú fajčiari arogantní a egoistickí hlupáci, ktorí sa správajú horšie ako prasatá. Prasatám sa týmto za porovnanie s fajčiarmi ospravedlňujem. Pretože ani to prasa, keď má možnosť, si nenakadí pod svoje nohy ako to robí priemerný fajčiar.

5 9
možnosti
Foto

"Většina" jim vzala možnost kouřit v hospodách.

Mělo by se ctít právo prvního. Když na zastávce je jako první kuřák, ti co přišli po něm, musí jeho kratochvíli strpět, nebo ho požádat aby nekouřil.. Pokud jsou již na zastávce nějací lidé, tak příchozí by si bez neměl zapálit.

4 3
možnosti
JZ

Zakázat kouřit někomu pod okny je rozumné. Zakázat to v hospodách byla hloupost.

5 1
možnosti
PB

Souhlasím s obojím.

0 0
možnosti

Díky tomu, že došlo k nárůstu jak automobilové tak letecké dopravy v celém světě tak došlo také k rychlejšímu úbytku kyslíku v ovzduší. Na Zemi je např. asi 200 mil. aut, které průměrně denně vyprodukují asi 640 tisíc tun CO2 a 40 000 - 80 000 tun kouřových plynů. Každé auto na ujetí 1000 km spotřebuje takové množství kyslíku, které člověk za celý svůj život! Naprostým extrémem je letecká doprava. Airbas A380 může být poháněn 4 proudovými motory Trent 900. Každý motor dokáže za 1 sekundu nasát okolo 1,25 tun vzduch, tedy celkem 5 tun! (asi 4000m2 ). U letecké dopravy je navíc kyslík spalován ve výškách běžně 10 km nad zemí, odkud pak neúprosně klesají spaliny na zem. Kapacita vlastních nádrží letadla se pohybuje kolem 150 tun paliva (kerosinu). Ke spálení 200 milionů tun leteckého petroleje (kerosinu) pro civilní leteckou dopravu pro rok 1995, se spotřebovaly 4 miliardy tun vzduchu (3300 km krychlových při zemi, 16000 km krychlových při tlaku odpovídajícímu výšce 9 km). Přitom vznikne 620 milionů tun CO2, 260 milionů tun vodní páry a 3 miliony tun oxidů N2. Na 1 kg petroleje se spotřebuje 3,4 kg čistého kyslíku. Tryskové letadlo přeletem Atlantského oceánu spálí průměrně 35 t kyslíku. Dalšími „žrouty“ kyslíku je samozřejmě i námořní doprava , různé spalovny, elektrárny a další průmysl, které kromě CO2 vypouštějí do atmosféry i další škodliviny (arsen, olovo,!Tady máte původce VŠECH civilizačních nemocí!!!Co je proti tomu spalovaní tabáku.

5 2
možnosti
JS

No a zcela spravne, levicovi klimaticti aktiviste,( jako je na pr. Alexandria Ocasio-Cortez z US Kongresu), navrhuji zakaz letecke dopravy.

1 0
možnosti
ZS

Jsem abstinující kuřák několik let a kouř z cigaret mi - jako většině abstinujících kuřáků - prostě smrdí. Vedle v domě je hospoda, dokud si kouřili kuřáci vevnitř, tak pohoda, když je vyhnali ven na chodník, nemůžeme večer otevřít okna - což v parném létě je dost tristní a nepříjemné, měli bychom totiž zahulený celý byt, což je pro mě ještě více tristní a nepříjemné ... navíc partička hlučných chlapů, kteří si nakonec na ten chodník přinesou i pivo, aby nemuseli běhat sem a tam a ohromně se baví na celou ulici, taky není žádné terno, třeba o půlnoci.

Jedná se o hospodu, žádnou restauraci, klasika nálevna, kam nechodí ani těhotné lesany, ani malé děti, jen chlapi na pivo a pokec, nechápu tedy, proč by si tam nemohli i zakouřit.

6 0
možnosti
JK

Začne to výjimkami, pak výjimkami z výjimek atd...

1 0
možnosti
AL

Zastřel si svého kuřáka

---------------------------------------------------------------------------------

Dobrá zpráva je, že kuřačky nechá autor na živu!

.

:-)

1 0
možnosti
PB

Pan Lička je dnes houpavě rozverný. Dobrá tedy. Zdravím vás, zasloužilý diskutére ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik