Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Chce kouřit? = Kuř. Nechceš? = Nekuř. Chceš jít do hospody? = Tak si prostě vyber tu svou. Zejména ve velkých městech absolutně - v alternatiě není co řešit. Chceš jít nakupovat? = Tak běž! Ale pozor = Není Svátek - Jako svátek. A jak se v tom dá vyznat? Pravda, ti dobro určující opomněli vydat Manuál k orientování se. Já pravím - Z této doby již jsem zcela Dezorientován. To asi bude to lépe ! ... :-)

5 0
možnosti
ZH

Že nesmí být zakouřeno v hospodách, ve kterých se podává jídlo, je v pořádku. Že se nesmí kouřit v nálevnách (bez jídla), nechápu. V návrhu přitom byla správná varianta, že hospoda může mít oddělený kuřácký prostor bez obsluhy. Kouření před hospodou je totiž nesmysl.

4 1
možnosti
PB

Souhlasím, ano správně.

0 0
možnosti
PL

Jste stejně militantní, jako ti, co je kritizujete. Plně chápu, že už jen vyjít před hospodu musí být pro kuřáka nepříjemné, natož jít někam dál od vchodu.

Nicméně, ti co bezohledně obtěžuji a svým způsobem diskriminují své okolí, jsou právě mnozí kuřáci. Nejde jen o kouř, ale i nepořádek z vajglů nebo hlasitě duchaplné rozhovory při kouření.

Jen výjimečně některý kuřák bere ohled a kouká, kde je vhodné si zapalit. Například takto ohleduplně se chová můj tchán. Ten zmíněný švédský návrh mi přijde také nesmyslný, ale spíše z důvodu neproveditelnosti a nevymáhatelnosti, než že bych měl potřebu hájit práva kuřáka.

0 1
možnosti
PB

Ano, slůvko bezohledný se v rétorice antikuřáků objevuje často. A přitom je to úplná hlupotina. Kuřák není bezohledný, pouze si musí čas od času zapálit. A čím víc prostoru dostane v podobě vyhrazených míst, tím bude spokojenější on a i jeho okolí. Jenže nenávist antikuřáků spočívá v tom, že mu zakážou kouřit kde se dá a pak řvou, že si tajně zapálil za budovou.

Takže podle vás já jsem militantní proto, že žádám oddělení kuřáků od nekuřáků, jejich uklizení do vyhrazených prostor a čisté ulice pro ostatní občany? O vaší zdravé logice by se dalo s úspěchem pochybovat.

Co se týče těch vajglů, je to stejný poměr ve vzorku obyvatel jako u odhozených účtenek před supermarkety. Takže kdo je bezohledný, zákazníci supermarketů a kuřáci? Nikdo jiný?

Co se týče hlasitého hovoru. Napitý člověk se neslyší, to je známá věc. Na vině jsou ti, kteří opilce pod balkon někomu vyženou. Kdyby seděl ve své putyce uvnitř, nikomu by nevadil.

3 0
možnosti
Foto

Na balkonech bytů v činžácích je už zakázáno kouřit. Kouř je totiž cítit v okolních bytech. Když si představím nájemníka bydlícího nad hospodou, byl by to chudák, který by nemohl větrat.

2 0
možnosti
PB

Za ten stav může poděkovat antikuřáckým aktivistům, kteří mu tam ty kuřáky násilně nahnali.

9 0
možnosti
OU
Foto

Děje se to ku prospěchu kuřáků, jen oni si to zatím neuvědomují. Pokud omezí kouření, nebo i s tím seknou, prodlouží si život.

0 1
možnosti
PT

P94e93t27r 38T51o35m53e28k

4. 7. 2019 12:49

Kuřáci smrdíte a terorizujete své okolí. Styďte se.

2 1
možnosti
PB

Ne, vy smrdíte. Až sem.

10 0
možnosti
Foto

Sklízejí, co zaseli. Jinak ani s těmi „oddělenými prostory“ to není tak jednoduchý – ne vždy to jde z technicko-situačního hlediska provést. Určitě už to bylo řečeno mockrát, ale jediný skutečně logický řešení by bylo nechat na majiteli/provozovateli, jestli ta hospoda bude kuřácká, nekuřácká, nebo kombinovaná s oddělenými prostory. Stejně jako majiteli/hospodskýmu nikdo nebude kecat do toho, co tam má vařit nebo jaký pivo točit atd., je jeho věc, jestli to chce mít kuřácký, nebo ne. Pokud dřív parta lidí chtěla jít do striktně nekuřáckýho podniku, bránilo jim v tom něco? Tak proč teď naopak omezovat kuřáky? A nebojím se, že by vznikl nějakej brutální nepoměr – spousta provozovatelů by si restauraci určitě ráda nechala nekuřáckou, takže i ti „zdravější“ by jistě měli kam chodit, jako dřív.

Podle mě první na ráně budou vnitřní zahrádky. Tam se teoreticky stále kouřit může (ačkoli tipuju, že už teď si to provozovatelé individuálně upravujou), ale to dlouho nevydrží.

Ještě že to majitelé dělají fikaně a hospody přeměňujou na „soukromý kluby“...

9 0
možnosti
LW

Mně zákaz kouření před hospodou nepřijde zdaleka tak zhovadilej jako zákaz kouření v hospodě. Přece jenom se na rozdíl od hospody samotné většinou nejedná o soukromý majetek a kuřák zde obtěžuje i jiné lidi než pouze ty, kteří dobrovolně vlezli do kuřácké hospody. Samozřejmě kombinace obou těchto zákazů je úplně jiná liga.

2 0
možnosti
PB

Ano, to je právě že ten paradox a zhovadilost sociálních inženýrů. Vykázali kuřáky ze svých uzavřených pivnic na chodník mezi nekuřáky a tvrdí, že je tak chrání před pasivním kouřením.

4 0
možnosti
SN

:-)......pane autore, ačkoliv se mnohém neshodneme, tentokrát všechny palce nahoru! Kouřil umřel, nekouřil taky! Tak jakýpak fraky!

Kouřím i piju alkohol od 15, jak jsem se dostal z dohledu rodičů. Doma jsem si dovolil zakouřit až 2 roky po vojně. Otec samozřejmě nekouřil, ale cigarety za války, kdy se to snad fasovalo na jakési tabačenky, doma měl, pro návštěvu. Na konci první obecné 44. rok, jsem cigarety našel a šli jsme to s kamarády, dalšími třemi, ochutnat.

Bylo to za hromadou prken, objevil nás tam majitel. Šel to říci učiteli a byl mazec.

Kdo přinesl cigarety? Mlčeli jsme žádný mě neshodil. Postavil nás do kruhu, vzal rákosku a řezal.....ale opravdu řezal. Kńučeli jsme, ale ticho.

Doma se to dověděli, otec už mě nebil, ba ani se o tom nezmínil. Dovede si někdo představit, že by to dnes učitel udělal šestiletému děcku?: Byla by poprava oběšením! R^R^R^!!

5 0
možnosti
DP

No ten zakaz koureni pred hospodami protlacili lide, kteri nad temi hospodami (nebo hned vedle nich) bydli. Ve Svedsku je totiz mnoho hospod v prvnim patre obytnych domu a tak kour z cigaret skupin kuraku se hlavne ted v lete vali otevrenymi okny dovnitr bytu nahore. Je to hloupa situace, ja bych byl pro reseni podobne jako jsou na oddelenich psychiatrickych nemocnic, kde maji kuraci svoji dobre odventilovanou kurackou mistnost . Mimochodem, na ceskych serverech jsem si vsimnul narku lidi v CR,co bydli blizko hospod, nad kourem od kuraku co ve skupinkach kouri pred hospodami, takze to asi neni jen svedsky problem.

2 0
možnosti
PB

... kde maji kuraci svoji dobre odventilovanou kurackou mistnost .

Ano, přesně. O tom je můj blog. Tohle je stejná situace jakou jsem zažil v Brně, kde se v jedné čtvrti rozmístilo hafo cedulek zakazující venčení psů s myšlenkou, že od této chvíle místní psi přestanou čúrat.

9 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik