Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V současnosti domácnosti splaceji dluhy lépe než poslední roky. Narůstají objemy spotřebitelských půjček i půjček na bydlení. Velke nebankovni spolecnosti mají výborné zisky. Provident uvedl ve své zprávě, že část zisku sla na ukor zlepšení vyberu nedobytnych dluhu v Evropě. Takže byznys s pujckami chtějí jak velké společnosti, tak lidé a platební morálka se lepší s výkony ekonomiky. Ztráty investic v sektoru komerčních půjček jsou tedy způsobeny zčásti ekonomickými faktory, takže samozřejmě jde i o podnikatelské riziko. (to nijak nevylučuje existenci podvodů) Ti opravdu velcí pak maji jako kalkulovane riziko nakonec i ty podvody, neb ve velkém je to prostě jen statistika.

Asociace věřitelů se k insolvencni novele vyjadřuje neutrálně. Něco z toho, co se jim dřív nelíbilo, zmizelo, něco zůstalo, jako katastrofu to ale rozhodně nevidí.

Takže byznys s penězi nadále kvete, nedobytnych dluhu mírně ubylo, exodus do insolvence se nečeká, úplně nevidim důvod k litaniim.

0 0
možnosti

Pane, nevím odkud čerpáte, ale to co jste napsal je všechno přesně naopak. Věta po větě. Opravdu.

0 0
možnosti
Foto

Pro zajímavost. Psal sem jeden bloger o insolvenci, několik blogů o tom, jak si neustále dopisuje se soudy a neplatí, nebo jen minimum. Možná bych si vzpomněla i na jméno. To byste si početl.:-)

2 0
možnosti

To jo, to bych se popásl...ovšem o neplatičích a jejich výmluvám, či drzému, až arogantnímu jednání bych mohl napsat knížku.

1 0
možnosti

A co se týká podnikatelského rizika půjčování peněz, stát vědomě vytvořil svým exekutorským systémem, za řevu popullistů, že dluhy se mají vracet, optimální podmínky pro šmejdovské úvěrové společnosti. Pro které není hlavní podnikatelská činnost půjčování peněz, ale pro které je půjčování peněz jen háčkem, na které chytí hloupější a naivní lidi vlastnící nějaký majetek. Exekutorský systém vytvořený státem se už potom postará, pro věřitele bezplatně a bezrizikově, protože všechno jde na úkor dlužníka, aby všechny ty závazky, včetně pofiderních pokut a nafouklých smluvních poplatků plus k tomu vysokých odměn všem lidem účastněným na exekuci z dlužníka dostal.

Jediné podnikatelské riziko šmejdovských úvěrových společností je to, že se dlužníik pod tlakem buď zasebevraždí nebo se jeho zdravotní stav zhorší tolik, že nebude schopen pracovat. Jinak tyto společnosti žádné podnikatelské riziko nemají.

Pokud má dlužník dostatečný majetek, aby dluh narostlý o všemožné pokuty a poplatky a nakonec i o úroky plus odměny exekutorům a exekutorským právníkům splatil, český exekutorský systém to z toho dlužníka vydře. Pokud dlužník dostatečný majetek nemá a ani jeho budoucí příjmy nezaručují splácení dluhu, český exekutorský systém defakto prodá toho dlužníka věřiteli doživotně za otroka. V takovém případě se český exekutorský systém postará, aby otrok každý měsíc odevzdával svému pánovi včechno, co vydělá navíc nad ono nezabavitelné minimum. Pokud pracuje, tak ze mzdy, pokud se stane důchodcem, tak z důchodu a případných dávek.

A protože motivace k práci bičem a podobnými prostředky je u nás zakázána, jsou takoví otroci defakto vyřazeni z ekonomiky, protože nad toto nezababitelné minimum legálně pracovat nikdy nebudou.

0 0
možnosti

Už jsem četl okolo půjček hodně hloupostí a nesmyslných kravin, ale tohle fakt hraje prim. Navíc si to odporuje skoro ve všem.

2 0
možnosti

Zákon o odlužení je potřebný, protože by pomohl ty deseti až statisíce předlužených lidí v aktivním věku vrátit do ekonomiky.

Předklužený člověk má dnes totiž zájem pracovat jen do výše nezabavitelného minima, což je tuším kolem 12 tisíc Kč. Víc pracovat nikdy nebude, protože z toho nic nemá, ty peníze navíc okamžitě odsaje exekutor.

Ekonomika tak přichází o pracovní sílu a stát tak přichází o peníze z daní a odvodů toho člověka.

0 0
možnosti

A ten zákon se asi moc nepovedl, když dlužnící nemají zájem.

0 0
možnosti

J20a56n 61R71á94ž

3. 8. 2019 10:19

Celkem mne pobavilo tvrzení mnoha diskutérů, že jen malá část nesplacených dluhů jsou finanční půjčky a většinu tvoří nesplacené zboží, služby, mobilní operátoři, dluhy za energie a jízdu na černo. Jako by to nebyly také půjčky. Dluh je dluh a je jedno jakou má podobu a z jakého důvodu vzniknul.

Osobně nemám slitování s lidmi, kteří například dluží za nájem, energie nebo za mobilní služby, ale jezdí autem, nebo si dovolí odjet na dovolenou. Nikdo nemá právo žít komfortněji, než je jeho sociální status daný jeho příjmy.

3 0
možnosti

Souhlasím, ovšem to tvrzení o půjčkách jsem několikrát připomněl těm, kteří si myslí že za exekuce a insolvence mohou vždy jen půjčky a lichváři. Média jim to totiž úspěšně vryla do hlav.

1 0
možnosti
Foto

No a co jsem tak pochopil z toho nového insolvenčního zákona, tak náš stát se v podstatě rozhodl, že nedobytné pohledávky u občanů prostě odepíše jako nedobytné a za ty dlužníky to zaplatí a pokusí se alespoň něco získat. Tak udělal to Václav Klaus s dluhy prvních pokusů o podnikání, kdy dluhy byly převedeny do Konsolidační agentury a zaplaceny státem, tak proč to nezopakovat s občany. Jo, kdyby se v tom plácali jenom čeští občané, ale ona v tom frčí Itálie, Řecko, Španělsko, Francie a na někoho jsem určitě ještě zapomněl.

0 0
možnosti

že nedobytné pohledávky u občanů prostě odepíše jako nedobytné a za ty dlužníky to zaplatí a pokusí se alespoň něco získat.

??????? to si myslím, že rozhodně ne!

1 1
možnosti
Foto

No tak pokud bychom měli vzít ty "tradiční" Kellnerovy hodnoty, tak k dobré tradici klasického kapitalismu patřilo třeba to, že než někomu půjčíme peníze, důkladně si prověříme jeho bonitu a pověst ve společnosti. Ono, když do vás v době výpůjční krize cpali peníze vrchem spodem, nesmí se divit, že o něco přijdou. Nejlépe se vždy vymáhají ty peníze, které jsme nikomu nepůjčili.

0 0
možnosti

K dobré tradici dob minulých patřilo své dluhy platit, platit do výše svých možností, nebo se alespoň stydět.

4 0
možnosti

Tak se přiznejte, kdo z Vás tady má exekuci/exekuce?;-D

1 0
možnosti

J79a92n 41Z60í96m56a

2. 8. 2019 15:06

Čechy jsou exekutorský klondike a lidí už rezignovali. To ale není jejich vina. Je to vina politiku.

1 1
možnosti

Oddlužením stát vyvlastňuje věřiteli část (nebo celou) pohledávky. Vyvlastnění je možné jenom za náhradu, takže je to protiústavní. Pokud stát ze sociálních a jiných důvodů chce lidi zbavit dluhů, musí je za dlužníky zaplatit.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS