Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud vím, tak se to týká výhradně fyzických osob a ne dluhů z podnikání, takže příklad se zaměstnavatelem v blogu je těžce mimo.

0 1
možnosti
KN

No hlavně pokud je podán insolvenční návrh na zaměstnavatele, mohou uplatnit zaměstnanci, kterým dluží mzdu, mzdové nároky u úřadu práce podle zákona č. 118/2000 Sb. o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele. Stát jim jejich mzdový nárok zaplatí a vymáhá dluh za ně po zaměstnavateli.

0 0
možnosti
DP

Tak ještě si rychle půjčíme na dovolenou, a pak teprve insolvenční řízení. To dá rozum.

4 0
možnosti
Foto

Nejúspěšnější podnikatel, z kterého je pan autor tak rozvzdychanej je prostě lichvář, jako každý jiný. Rozhodl soud.

http://denikreferendum.cz/clanek/16877-home-credit-ve-svych-smlouvach-obchazel-zakon-rozhodl-soud

1 2
možnosti
PB

Bohužel z vašeho šest let starého odkazu, kde jste vy zase rozechvělý z neplatičky z romského centra, jasně vyplývá, že Home Credit nebyl soudně označen za lichváře, tedy lžete.

Tam šlo o počátek neuznávání rozhodčích doložek, se kterými já osobně nikdy taky nesouhlasil, přestože do té doby je soudy uznávaly jako legální. Tedy odkaz spíše říká, že stát v tom měl brajgl, ne Home Credit.

0 1
možnosti
IM

I64v54a16n 85M40i98n20á97ř

2. 8. 2019 12:26

Dlužníka nejvíce popuzuje to, že si půjčuje peníze cizí, ale vracet musí - ty "své". :-)

13 0
možnosti
Foto

Správně! Hlavní je citovat našeho nejúspěšnějšího lichváře.

2 5
možnosti
VB

Ale co z toho plyne? Že se peníze nemusí vracet?

2 0
možnosti
JS

Problém je, že dnes společnost neví kudy kam a je z projevů vidět, že západní model dnešní Evropy má značné problémy a mnozí z těch, kteří si myslí, že ví kudy společnost směřovat ji bohužel jen táhnou do pekel.

1 1
možnosti

Vřele s Vámi nesouhlasím. Je potřeba si uvědomit, že desítky procent lidí prostě nemají mentální kapacitu aby se plně orientovali ve světě. Potřebují ochranu a potřebují i bič, který by ochránil je před sebou samým. Obrovským problémem je, jak nastavit pravidla, která by pomáhala jak jim, tak i těch chytřejším a šikovnějším.

Co se dluhů týče, z hlediska ekonomiky je velice škodlivé, aby tito lidé byli tlačeni do šedé ekonomiky, neboť se jim nevyplatí pracovat a platit daně. Proto by bylo dobré (krom jiného), aby nesplacené dluhy bolely i věřitele. Aby si příště rozmysleli, komu půjčí. Pokud by lidé, co spadli do exekuce díky dluhům, nedostali půjčky, nespadli by do dluhů a všichni by měli klid.

Co se podnikatelů týče, ideální by to byla jako v USA. Tři roky ban, zůstane Vám jedno auto a jeden dům. A potom zase můžete podnikání rozjet. Bankrot je zcela přirozený process a patří do zdravé ekonomiky.

1 3
možnosti
JN

co furt máte všichni s těma půjčkama? hromady a hromady dluhů vznikají mimo půjčky, třeba jako způsobené škody.

pokud vám někdo způsobí škodu, soud nařídí viníkovi její úhradu a ten se na vás vykašle, tak není nejmenší důvod, aby to věřitele nějak bolelo a dále není žádný důvod, proč by vám měl zaplatit jen část té škody.

3 0
možnosti
AM

Ač volič Zemana (i Babiše) jasná karma, dnes již druhá do "nepřátelských" řad:-)

2 1
možnosti
DP

Tak to je na pováženou. Jestli byste neměl změnit armádu...;-)

1 0
možnosti
Foto

Karma, termín "vyvinout maximální úsilí" mi přijde asi tak konkrétní, jako "větší než malé množství" :-)

4 0
možnosti
IH

Začne platit zcela nová úprava, se kterou nemá nikdo zkušenosti. Jsou kolem toho jen desítky dohadů, spekulací a mnohdy i nepravd. Ani soudy, ani právníci a v poslední řadě ani dlužníci si nemohou být jistí, co a jak správně udělat.

Kdybych já přemýšlel nad oddlužením, taky počkám do září nebo října, abych viděl jak se budou posuzovat první případy a podle toho se teprve zařídil.

Místo toho máme článek postavený na jedné spekulaci jednoho člověka.

Za mě palec dolů.

0 0
možnosti
PB

V článku jsou dva důležité odkazy. První je svědectví ínsolvenční správkyně o tom, že dlužníci kašlou na splácení svých dluhů i když se jim pomáhá jako miminům a druhý konkrétní čísla toho, jak pohodlně by mohli své dluhy splácet.

Takže spekulace tu píšete jen vy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik