Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J27a23n 36R48i27c97h79t20e66r

16. 8. 2019 10:44

Drsně napsané, drsně pravdivé. Bohužel...

2 0
možnosti
AC

Zajímavě napsáno. Karma. R^ Nicméně mám pocit, že se s tím vývojem ani nedá moc co dělat. Revoluce prostě čas od času budou. Stejně jako má ekonomika zákonitě svoje recese po období konjunktury, tak má politika svoje revoluce po období evoluce. Už byl dlouho klid..tak zas něco asi holt přijít musí. :-)

4 0
možnosti
Foto

Ano, karma. Je nejvyšší čas, snížit trestní odpovědnost na nějakých 12-13 let.:-)

2 0
možnosti
PB

P72e87t64r 33B94u11r87i77a80n

15. 8. 2019 14:00

A taky volební právo stanovit na nějakých IQ 118 a víc.:-)

3 0
možnosti
ZD

Děs běs. Moc růžově jste budoucnost na základě faktů nevymaloval...

Ale podle hesla: když nevíme co bude podívejme se do minulosti co bylo - je to uvěřitelné. Hezký den.

6 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 0
možnosti
JP

Smutná, dlouhá a periodicky se opakující historická zkušenost lidstva, poučení však evidentně dokonce ani generačně nepřenosné. Musíme si to zřejmě prožívat opakovaně, já už dokonce se staršími spoluobčany podruhé. Atak na všechny myslitelné instituce, byť staletími prověřené jako třeba řádné soudy, snahy “roztočit kolo dějin” jak větrník. Nové revoluční větry už zase dují, až mi to bere klobouk. Možná proto jsem nikdy neměl rád revoluce. Kupodivu i v tak od politiky odtažitém oboru jako je tanec. Kolik já jen zažil za svůj tanečně pedagogický život vzniků sektářsky uzavřených souborů s jedinou revoluční taneční výukou a choreografickými šokujícími experimenty, opovrhujíci všemi nepravověrnými a hlásající svou jedinou pravdu. Všechny se po pár měsících či letech rozpadly, kdežto můj soubor, vždy jako svobodný přístav, otevřený novým technikám i lpící na těch prověřených, existuje dodnes, bezmála 45 let, nejdéle ze všech souborů moderního tance v republice. No není to zvláštní?

1 0
možnosti
KT

To všechno je z toho, že dnes už děcka nemusejí makat na poli

5 0
možnosti
PB

P74e10t51r 80B25u48r53i44a65n

14. 8. 2019 21:54

Díky, sice ironicky, ale máte pravdu.

4 0
možnosti
Foto

Klikl jsem na karmu, ač asi víte, že s Gretou jako nástrojem zlá nesouhlasím, a rovněž tak se domnívám, že ohleduplnejsi chování k našemu jedinému domovů taky sneseme. Jenže často nevitezi rozum a budoucnosti v barvách kam při jeho absenci dopotujeme se rovněž nechci dožít.

0 0
možnosti
PB

P30e17t57r 72B29u36r55i31a52n

14. 8. 2019 21:52

Tady ovšem nejde konkrétně o osobu Grety, ta si samozřejmě může stávkovat jak chce, a ani o spor ohledně životního prostředí, ten si jistě můžeme navzájem dokladovat různými tabulkami a čísly a shodnout se. Tady jde o precedent, kdy si nějaká malá skupinka lidí tvoří na základě něčeho absolutní právo rozhodovat sama nad zákonem. To snad z popsaného není jasné? Různé ty revoluční soudy, výbory veřejného blaha a lidové tribunály...pořád nic?

Markýz de Sade byl jeden ze šesti opravdových kriminálníků uvězněných v Bastile v době Velké Francouzské revoluce. A asi ten nejhorší, protože mučil, znásilňoval a týral nevinné dívky a měnil svou identitu napříč několika státy. Ti ostatní vězni byli jen finanční podvodníci a zloději. A přesto se de Sade stal po osvobození soudcem lidového tribunálu, který posílal na smrt nevinné lidi. Protože měl ten správný ideologický zápal i základ a uměl se včas adaptovat.

Tak znova, abyste pochopil celou obludnost problému: Dveře se navečer s rachotem rozletí a do ložnice vstoupí cizí ozbrojené děti. Tohle je mamon, řekne první z nich a sebere z nočního stolku pudřenku, a tohle taky, přihodí do pytle i knihu. Muž a žena v posteli se klepou hrůzou.

4 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik