Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A myslíte, že se tam nevrátili aspoň v duchu?

R^

1 0
možnosti
JT

J44i88r18i 57T33i17c81h72y

22. 8. 2019 15:58

Ceskoslovenska komunisticka strana mela zhruba 1,8 milionu clenu a uvazime, ze kazdy clen mel v prumeru manzelku (manzela), dve deti, sourozence, rodice a stryce nebo tetu, vidime, ze v system se primo namocila vetsina naroda. Proto bylo tak obtizne po te "revoluci" zakroutit komunistum krkem. Nicmene, nazyvat Zemana a Babise zloncici je pri nejmensim nechutne.

0 2
možnosti
PB

P76e27t48r 82B32u12r88i60a29n

22. 8. 2019 16:27

Podle tohoto odkazu měla KSČ v 80. letech nějakých 1,5 mio členů na 15 mio obyvatel. Když k tomu uvážíme, že v komunistických rodinách byli členové většinou všichni dospělí, a v nekomunistických naopak, potom vaše tvrzení o většině národa je chybné.

Nenazývám přímo zločinci je, to jste špatně pochopil, ale jako obecný příměr ke komunistům t.č. u moci. To, že se Zeman a Babiš zhusta komunisty obklopují, je fakt.

1 0
možnosti
PN

Je mi divné, že se tento den nerozeznějí sirény a lidé se alespoň na minutu nezastaví tiše v ulicích, aby si ten den ponížení a pak hanby připomněli a vzpomenuli na ty nevinné oběti. Je mi divné, že se prakticky nikdo nezmínil o tom, o čem si povětšinou naši rodiče a prarodiče mysleli, že je správná cesta, než ji utnula vojska "spojenců".

Jedněm lidem se nadšeně tleská při projevech a druhé odsuzujeme, že nepřišli, či se neprojevili a kdyby přišli tak na ně budou pískat, ne-li něco horšího. A kdyby přišli a projevili svou účast, tak se zkritizují se slovy ostuda, urážka a pod. Píši teď o lidech s prakticky stejnou minulostí co se členství týká. Někteří tento den využijí k trhání ústavy a protestům proti Babišovi a vládě a Zemanovi, že prý rozděluje společnost. A to se dělo v den výročí, kdy byl náš národ ponížen. Všichni, ať měli nějakou stranickou příslušnost, nebo ne. A dělo se to i v den výročí, kdy jsme světu ukázali, že se dokážeme zabíjet sami mezi sebou kvůli tomu, že skupina lidí vyznávala jen tu jedinou, pro ně tu "správnou" pravdu. Co znám z vyprávění, lidé byli jednotní. Dnes se sami rozdělujeme. Někteří se pasují na ty chytřejší, inteligentnější a pasují se na hlasatele těch jediných správných názorů a myšlenek. Kdo má jiný názor je hned STBák, komunista a blb. Když dojdou argumenty, vytáhne se pravopis, nebo výsměch. Kam tohle povede?

2 0
možnosti
PB

P47e43t22r 52B46u70r56i87a55n

22. 8. 2019 10:47

Ano, pravda. Já o tom píšu ovšem taky. Přijít nemůže a nepřijít taky ne. Komunisti nám už opět prorostli do vlády a to je ta schizofrenie země, která se chlubí tím, jak s nimi tehdy zametla.

3 0
možnosti
JV

Nebuďte na ty účastníky pietní akce u rozhlasu tak přísný, bylo tam mnoho "bývalých" komunistů, někteří tam dokonce pronášeli projevy, viz. pan Kubera; na Václavském náměstí to bylo to samé, paní Kamila Moučková a mnoho dalších, tzv. reformních komunistů se zviditelňovalo kde se dalo, po celé republice. Jsou, podle vás, všichoni zločinci? Nezapomínejte, že ještě žijí lidé, kteří byli v té době sice na prahu dospělosti, ale dobře si na tehdejší událosi pamatují, mnozí se jich zúčasnili a všechno to, o čem dnes mnozí mladí "zasveceně" mudrují, si odžili na vlasní kůži.

5 0
možnosti
PK

Rád bych v těch funkcích viděl jiné pány, ale upřímně:

- vypískali by je, minimálně, museli by tam jít v noci jako AB minule na Národní

- AB bylo v době srpna 14-15 let a za dospělé rodiče snad nemůže.

0 0
možnosti
PB

U něj jde spíš o to, že je veden na Slovensku jako konfident StB. A oddaným komunistou byl taky.

4 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Jednoznačná karma.

Možná je dobře, že se vzpomínkových akcí nezúčastnili. Aspoň je jasné, kde stojí. Rozhodně to není na straně lidí této země.

9 3
možnosti
Foto

Babiš řekl, že byl loni. Je zajímavé, že na dovolené byl loni i letos. :-(

7 2
možnosti
Foto

Ale, na místo činu se vrátil bývalý komunista, předseda Senátu Jaroslav Kubera, který se provinil stejně jako Zeman s Babišem: https://www.lidovky.cz/domov/pietni-akce-u-budovy-cro-pripomnela-invazi-v-srpnu-1968-vzpominali-i-kubera-ci-drahos.A190821_120334_ln_domov_ele

Co Vy na to?

7 1
možnosti
Foto

Chybí Vám tam ještě gen. Pavel a pan Štětina. Rv

4 2
možnosti
MB

Na těchto blozích jsem se dostal kdysi do střetů s J. Hermánkem. Kontraverzně obhajoval minulost a obdivoval M Zemana. Já poukazoval na další roli těch viditelných - Nějakou mravní linku, jako základ poselství - Vymezení se k minulosti a tak dát příklad následování. On se vlastně zeptal - K čemu je to dobré? Každý, kdo je viditelný - Prezident, mistr ve fabrice, učitel, samozřejmě i rodič - Udává vedle svých rolí i tu Výchovu. To, ve Veřejné scéně za 30 let - Zcela padlo! Tady se vedou směšné a kvasné řeči - S čapkou na hlavě, o Silné, důstojné, (atd.) České republice - Aby se následně mlčelo. Důvod je zřejmý - Osoba by byla vypískána ! Opravdu, čumím ! :-)

5 0
možnosti
AC

Super. Neberete si servítky. ;-DR^

5 2
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik