Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé. Na Slovensku udělali ze zakladatele splátkových společností Tatracredit s.r.o a Quatro prezidenta, u nás je obdobná společnost HomeCredit černou ovcí.

ASi že nabídla univerzitě jenom milion a půl.

6 3
možnosti
PB

P46e25t26r 35B65u40r52i37a44n

11. 10. 2019 2:25

Asi. Jedna diskutérka pod článkem na IDnes to odsoudila jako nemorální a k tomu dodala, že kdyby dali 10x víc, tak by se o tom dalo uvažovat. Tak aspoň víme, kolik stojí morálka v Čechách. Vždycky je to desetina toho, co je napadený schopen v peněžence unést ;-D

2 0
možnosti
TG

T41o70m16á40š 35G79a44y43e80r

10. 10. 2019 20:24

R^ ... a rektor, v obavě o svůj post, rychle přehodil výhybku.... Tomu se říká zázračné prozření.;-)

3 0
možnosti
Foto

Tentýž rektor, co ve svatém nadšení roku 2015 nabízel vysokoškolské vzdělání ilegálním imigrantům za peníze českých daňových poplatníků?

3 2
možnosti
ND

Jen zlehka:

Já jen žasnu nad tou morální převahou. Všichni křišťálově čistí volají po morálce.

Herci ve Varech, teď ff, morálně čistí občané, a vůbec.

Hezký večer.

4 2
možnosti
LB

Asi vás to hodně překvapí, ale ne všichni se řídí hlesem: Peníze nesmrdí.

3 0
možnosti
JK

Tak prezidentův mazlíček, Kellnerova amorální lichvárna Home Credit od smlouvy s univerzitou z vlastní iniciativy odstoupila. Příjemné zjistit, jak občanský odpor funguje.

5 4
možnosti
Foto

Myslíte toho Kellnera, co založil gymnázium Open Gate?

5 0
možnosti
LB

Prof. Jiří Přibáň z univerzity v Cardiffu včera v televizi řekl, že každá univerzita, které záleží na tom, jaké má renomé, pečlivě zvažuje, od koho sponzorské dary přijme.

V případě spol. Home Credit se ví, že sice po dohodě se společností Člověk v tísni své obchodní praktiky změnila, nicméně v minulosti až tak křišťálově čisté nebyly. A to zejména proto, že využívala nezkušenost a nevědomost lidí, kteří se dost často nacházeli v tíživé životní situaci. Kdo jiný by si měl klást otázky související s etikou, než třeba Filozofická fakulta UK?

4 0
možnosti
TG

T35o44m41á88š 16G32a40y26e50r

10. 10. 2019 20:18

:-) Myslíte si, že současný rektor je pro dobré renomé UK ten pravý.....?;-)

2 1
možnosti
MP

Čím hůře Home Creditu, tím lépe českému národu.

"v červenci v nálezu I. ÚS 1091/19 vyslovil názor, že společnost postupovala vůči svému klientovi způsobem, který nese znaky zneužití práva. V případu se jednalo o to, že Home Credit uplatňoval své nároky proti svému klientovi z neplatné rozhodčí doložky, přičemž senát ÚS ve složení Pavel Rychetský, Tomáš Lichovník a Vladimír Sládeček dovodil, že tak činila přes vědomí o protiprávnosti svého postupu. „Ústavní soud zastává názor, že není představitelné, aby vedlejší účastnice, patřící mezi významné poskytovatele nebankovních úvěrů, nebyla seznámena s takto důležitým rozhodnutím bytostně se dotýkajícím jejího podnikání, obzvlášť bylo-li toto rozhodnutí široce diskutováno v odborných i běžných médiích. Lze proto předpokládat, že její jednání nebylo ve vztahu k stěžovateli výsledkově „neutrální“, nýbrž že bylo motivováno snahou získat vůči němu neoprávněně výhodnější pozici. Vedlejší účastnice třeba mohla spoléhat na pasivitu nepoučeného stěžovatele v průběhu rozhodčího řízení s tím, že ten by v exekučním řízení (podle dřívějšího přístupu obecných soudů) již neměl šanci exekuční titul zpochybnit. V každém případě lze v předmětném jednání spatřovat její snahu o nepoctivé posílení jejího právního postavení (zde ve smyslu získání výhody před dlužníkem, která by při poctivém jednání nevznikla). Takovéto jednání naplňuje znaky zneužití práva“, stojí ve zmíněném nálezu ÚS." citace z penize.cz

4 0
možnosti
PB

P98e59t14r 37B45u45r89i19a13n

11. 10. 2019 1:07

Rozumíte tomu, co jste zde okopčil? Víte vůbec, o čem se tam hovoří? Protože já ano.

Víte o tom, že toto vůbec není rozhodnutí soudu, že ano?

A teď otázka: proč jste to sem dal a zdali vůbec víte, o čem to je, co tím chcete říct a co mi tím konkrétně rozporujete? Rozhodně to není o tématu. A perlička na závěr v hledání vašeho pojetí tištěného textu: jaký je vlastně verdikt onoho soudu, co tím ruší? Já vím, je toho moc najednou.

1 0
možnosti
LH

Pane autore souhlas ale jen tak lehce nepodilite se taky trochu svými blogy na této honbě.....

0 0
možnosti
PB

P64e36t47r 74B53u74r40i14a53n

10. 10. 2019 17:30

Tak to nevím, jak to myslíte. Ve svých blozích o finančnictví se spíš snažím logicky vysvětlit, proč jsou mnohé zažité představy z tohoto světa mylné, nebo přímo demagogicky zavádějící.

2 1
možnosti
SN

:-)......pane autore, souhlas! Politici, Piráti, TOP se najednou utrhli z řetězu! Čína je v současné době náš největší problém, jak vyplývá čím nás teď krmí ČTV a ostatní média, ba i blogeři!

My jsme hrdinové, pupek světa my o spolupráci s Čínou nestojíme, ostatní se o ni perou. Nějaký Hřib, o kterém ještě před časem nikdo nic nevěděl, kterému narostla zvolením ramena, bude dělat mezinárodní politiku! KDo mu to dovolil? Přitom viditelně poškozuje naši republiku, připravil ji o miliony.

Dneska v poledne jsem poslouchal na toto téma komentář, samozřejmě vyzněl v neprospěch Hřiba. V Praze je brajgl, tam to neřeší, ale je světový! Nabubřelec ! R^R^R^

7 1
možnosti
Foto

Koukám, že už se kádrují i peníze od legálních organizací...hmmm:-/

7 0
možnosti
PB

P23e32t10r 29B60u26r68i54a17n

10. 10. 2019 17:37

Je to prostě dáno rozparcelováním, které různé neziskovky a média lidem vryly do hlav v uplynulých 20ti letech. Např. taková samoživitelka je vždy statečná oběť systému, na kterou včetně dětí se manžel vykašlal, a která žije na hraně bídy. A já znám naopak přehršel takových vypočítavých povětrnic, které jsou free a mají pro osobní potřebu na měsíc víc, než já, otec od rodiny, se dvěma příjmy. Atd..

4 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik