Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Ale to je jednoduche! Vyda se zakon ze 1+1=4 :-)

3 0
možnosti
JK

Někdy mi připadá, že politici se jím řídí už s předstihem. :-/

2 0
možnosti
Foto

J70a57n 15H61o64r42n90í29k

13. 10. 2019 10:59

Hm, ten týpek se fakt vyzná :-).

3 0
možnosti
RC

Komise delala mnoho veci, aby realne nic neudelala.

1) jiz dnes CELE duchody plati statni rozpocet

2) jiz dnes existuje minimalni duchod. Je roven zakladni slozce, ktera je neco pres 3000.

Pokud komise navrhuje duchod z nuleteho pilire na urovni 6-10 tisic, pak existuji v zasade jen dve moznosti

1) bud snizi zasluhovost

2) nebo to bude znamenat vyrazny dodatecny vydaj statniho rozpoctu radove 100 mld.

Rika komise, kde na to vezme? Malacova se tvarila, ze z bakovni dane (14 mld.), digitalni dane (5 mld.) a zvyseni dane z prijmu PRAVNICKYCH osob. Z te by musela vybrat cca 80 mld navic. Ta byla za lonsky rok 124 mld., takze by ji musela zvysit minimalne o dve tretiny. Bude ji jeste nekdo ochoten platit?

3 0
možnosti
Foto

A kdyby se celá daň z právnických osob věnovala na nultý pilíř, co by se asi tak stalo, pouze by se muselo ušetřit jinde.

0 0
možnosti
KS

Řešením by bylo dávat do důchodu část platu vlastních dětí. Kdo je má, věnoval se jim, investoval do kvalitního vzdělání, bude mít pěkný důchod. Kdo je kvůli zdraví mít nemohl, má tu sociální systém. Kdo je sice měl, ale rostly jako dříví v lese a dneska dělají přidavače na stavbě, dostanou k důchodu něco maličko navíc. A kdo děti nemá, aby se nemusel omezovat, si musí vydělat sám nebo má smůlu a bude živořit s minimálním důchodem.

0 2
možnosti
RC

asignaci casti odvodu vlastnim rodicum Malacova vyloucila s tim, ze by to v rodine delalo zlou krev, kdyz by jeden prispival vice a druhy mene...

2 0
možnosti
ZS

Je zajímavým paradoxem, že jediným, kdo měl koule na to se o nějakou důchodovou reformu vůbec pokusit, byl podpantoflák Nečas.

Pokud má být systém vyrovnaný, je třeba použít kombinaci tří nepopulárních opatření:

1) Vybrat do systému víc peněz. Buď přímo zvyšováním daní nebo nepřímo dobrovolně povinnými investicemi. Při pohledu na deficitní rozpočet a míru daňového zatížení zde už moc prostoru nezbývá.

2) Snížit objem vyplácených peněz. Opět buď snižováním reálné hodnoty důchodů nebo zvyšováním hranice odchodu do důchodu. Nepopulární opatření, kterému se každý politik bude vyhýbat na sto honů.

3) Zvrátit nějaký způsobem demografický vývoj. I když je Andrej při síle a Maláčová by také zvládla pár dětí odchovat, sami na to stačit nebudou.

8 0
možnosti
PB

P51e98t76r 96B53u67r98i80a93n

13. 10. 2019 8:40

Je to tak, jenže s tou natalitou se to má tak: na jednoho důchodce dnes připadá 3,1 pracujících (někde se u vádí dokonce 2,3, to podle metodiky). To by znamenalo 6 dětí na rodičovský pár a to jsme na udržitelné hranici a za předpokladu, že se všechny děti vyvedou. Tedy množení 6:2 a za 50-60 let tady máme 3x více oněch důchodců, což by znamenalo zase 6:2 dětí atd. Geometrická řada. Musí se změnit většinový průběžný systém na většinový systém privátních účtů, tj. docílit toho, aby si každý odváděl 80% objemu na svůj vlastní důchod a 20% státu na solidární potřeby (invalidní, sirotčí důchody apod.). Jenže to chce čas, a ten už není.

1 0
možnosti
JS

Jedno je jisté, že na důchody se budou muset peníze najít, že důchodci si zaslouží důstojné dožití a je úplně jedno, jak se to bude počítat, zda zleva doprava nebo naopak. Vždy zde půjde o nějaký kompromis mezi solidární a zásluhovou částí. Je to dané tím, že i uklízečka s celoživotní minimální mzdou si zaslouží důstojné dožití, protože i uklízet se musí a někdo to prostě dělat také musí a na druhé straně budou zastánci tzv. "spravedlivých" důchodů, tedy výše důchodu podle zaplacených peněz do systému, ale ten spravedlivý důchod je jen chiméra, protože ten, kdo vychoval několik dětí samozřejmě nevydělal tolik, co ten, který nevychoval žádné a celý život věnoval vydělávání peněz, ale stát děti potřebuje a tak logicky bude "zvýhodňovat" jak tomu někteří nesprávně říkají, já tomu říkám narovnávat, důchody podle zásluh a zásluhy se nedají všechny změřit pouze penězi;-).

1 4
možnosti
VH

Nerozumím tomu, co má co dělat výchova dětí s výpočtem výše důchodu. Ti bezdětní - podle vás nechutně vydělávající platí odvody na pojistném, které ani náhodou neodpovídají výši důchodu. Ti "boháči" platí a/ krácení vyššího výdělku na 26 % (samozřejmě při plné platbě pojistného) a nezapočítáváním výdělku nad jistou hranici. To je Vám málo?

Zásluhy se nedají změřit penězi? Tak je penzi ve výši důchodu neměřte!

4 0
možnosti
JG

Vy jste chytrý člověk,pane Buriane,tak poraďte naší vládě s důchodovou reformou!

P.S. Kolik je Vám let a kolik jste zplodil potomků ?[>-]

0 2
možnosti
VH

Víte, pane Grafe, on navrhovaný nový systém ve skutečnosti existuje. Existuje pevná částka (a můžeme jí klidně říkat minimální důchod), v současnosti 3_270_Kč. Pak existuje částka zásluhová.

A teď pozor: Celý důchod je placen ze státního rozpočtu!! Do státního rozpočtu mimo jiných daní plyne i daň, zvaná "sociální pojistné".

Takže co chce změnit paní Maláčová?

Zřejmě z jí vydrancovaného rozpočtu vytřískat další peníze.

Poraďte Vy - na úkor čeho? Nebo navrhněte, čeho se může z rozpočtu zříct (reálně).

PS: Vychoval jsem tři děti a pomáhal s výchovou devíti vnuků. Je to podle Vás dostatečná legitimace k diskuzi?

5 0
možnosti
AP

Tedy, až na to, že totoa řešit a dvouhromádkový systém presentovala jistá žena. Jinak souhlas.

0 0
možnosti
PB

P29e35t77r 50B67u95r56i10a83n

12. 10. 2019 14:45

Ta důchodová komise je pověřená vládou a věřím, že bez jejích pokynů a směrování si ani neup...dupne.

1 0
možnosti
JZ

J51a19n 80Z44i29e30g31l56e39r

12. 10. 2019 12:20

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti
Foto

Karma, "muž, který se vyzná" mně připomíná tlouštíka, který si myslí, že ošulí váhu, když si na ni stoupne jenom jednou nohou.:-)

9 0
možnosti
PB

P33e44t52r 60B88u19r67i80a53n

12. 10. 2019 14:48

Moc se naštvala paní Kropáčková. Když vhodila minci a vlezla na veřejnou váhu a na display se objevilo: okamžitě slezte z té váhy dolů, vy tři chuligáni! :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik