Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Rozumím, konečně bylo pochopeno - že nástup silných populačních ročníků - systém rozloží. Aby nepadl, stát by tam musel nasypat prachy - Vejde do mega dluhů .

Nerozumím návrhu komise - Rozdělování hromádky, jde stále o stejnou hromádku. Logicky z toho plyne potřeba, že ty prachy tam někdo musí dosypat. Kdo a jak to zajistí ?

Část vyřeší další zvyšování věku odchodu - není to ovšem všelék, (vyhraněnost profesí kominík, profes. řidič ap.). Pak tedy tlak na samotného budoucího důchodce - Aby vedle daných odvodů si ještě šetřil a vkládal. Nakonec samotný stát - Musí si zajistit větší příjmy - Vyšší daně občanům + náznaky ČSSD - Sektorová, digitální ap. daň.

Jinými slovy řečeno, současné mládežníky nic dobrého nečeká. Stejně fantastické, uplynulo již 30 let, čísla dávno jsou a vše se ví! Popular Vláda je stále drží Špidlova hesla - Zdroje jsou ! No dobře, ale reálně kde? Např. v 5.9 miliardách na slevy cestování + přínosu z EET ! Bude hůř - Zdroje nejsou ... :-)

8 0
možnosti
Foto

Ne zdroje půjdou ze dvou hromádek, daňové a sociální, čímž se omezí snahy po zvýšení zdanění práce. Vypijete pivo, přispějete na nultý pilíř, hejbnete kostrou, přispějete na druhý.

0 2
možnosti
Foto

Radujte se, vždyť už konečně budeme vědět, na co půjde to zvýšení DPH, které nám tu zanechal Nečas. Bude-li ta částka rovná životnímu minimu, tak se ušetří na sociální dávkách. Sociální pojištění se tak může snížit a tak se může snížit zdanění práce.

Až to celé naběhne, tak nás postihne nějaká celoplanetární katastrofa a všechno bude jinak.

No a právě to mi vadilo na druhém pilíři, nutnost držet korunu čtyřicet let bez kontroly v soukromém fondu. A umírat jako potenciální milionář, který si ani moc neužil.

3 5
možnosti
PB

P64e70t91r 81B91u60r76i82a68n

12. 10. 2019 7:57

Tak to víme na co to zvýšení DPH bylo, na rozjezd II.pilíře. A Nečas to nezanechal, nýbrž to bylo určené jen na dva roky. Babiš se Sobotkou si to ukradli. Zbytku fakt nerozumím, nedává smysl.

8 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik