Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Karma a podepisuji. Jen jsem nějak nepochopil, proč jste příznivec daňových vyjímek. A zrovna u toho vašeho plynového příkladu. Vám připadá normální, že ten kdo bydlí v rodinném domě DPH za plyn platí a ten kdo žije v bytovém domě DPH za plyn neplatí?

0 0
možnosti
PB

Nehájím daňovou výjimku, ale kritizuji slib ANO, že nebude zvedat žádné daně, kam tato výjimka také patří.

0 0
možnosti
JK

Je jasné že "Husákovi děti" mají potenciál položit důchodový systém. Tohle se řešilo i za vlády ODS, která zavedla 2 pilíř. Byl nedomyšlený, byl špatný už od počátku a protlačený sněmovnou na sílu. Ale už tu byl, stačilo ho jenom vzít předělat systém financování, zásluhovosti a výplat, udělat ho povinným, ale více flexibilním a byl tu už skoro 10 let fungující systém. Srandovní je vymýšlení pilíře s číslem 0, takže budeme mít pilíře 0., 1., nic, 3. Ona ta dvojka je asi zakletá, že.

Všechno hezké do té doby než nám dojde, že investice do fondů zvlášť nerizikových, je dnes zaručený prodělek. Za vším hledej záporné úrokové sazby. Takže jak se zabezpečit na stáří? Vezměte prachy, nebo si i pučte a investujte do majetku do věcí co hodnotu neztrácejí, ale získávají, řiďte se podle boháčů, ty to dělají dnes víc jak jindy a cena zlata roste, asi vědí něco, co my ne.

A zde nastupuje MF včele s hlavní účetní (nic jiného není, nebyla a nebude), neskonale oddanou úřednicí svého pána a zjišťuje, že nákup a prodej nemovitostí po 5 letech nahrazuje důchodový pilíř, protože nárůst cen nemovitostí je podle lokality 10 až 60% v extrémech i více. Který z fondů vám tohle nabídne. Co myslíte, vyplatí se na to vzít půjčku, hypotéku tak kolem 2% úroků? Takže úkol pro MF zní, zdanit veškeré kšeftování s majetkem mezi občany tak, aby s prosíkem odevzdali úspory do prodělečného pilíře "ležatá osmička".

Ale aby bylo jasno, zdanění se týká fyzických osob, kšeftování s nemovitostmi mezi právnickými osobami je zcela něco jiného, zvláště pokud můžete požádat o odpuštění zdanění a FÚ vám (ze známosti) vyhoví. Samostatnou kapitolou je prodej firem, jejich slučování, rozdělování, rušení a s tím spojené přesuny majetku. Když koupíte firmu i s barákem, tak jakou daň asi zaplatíte?

3 0
možnosti
Foto

Ať to bylo jakkoliv, jednotlivci si spočítali, že se účast v Nečasově pilíři absolutně nemůže vyplatit. 30 let si spořit a nevidět z toho ani korunu? A po 30 letech se třeba dozvědět, že žádné úspory nemám, že daný fond zkrachoval?

0 0
možnosti
JK

S tou daní z prodeje nemovitosti mi úplně čteš myšlenky.. Když vezmu jen svojí dceru. Před devíti roky si koupila garsonku. Po dvou letech se rozhodla žít s přítelem a garsonka jim byla malá. Koupili si 2+ kk. Takové větší hnizdecko. Narodil se jim syn, hnizdečko stačilo 4 roky. Pak se musel řešit pro malého pokojík.. Zdědili po dědečkovi byt.. Tak oba byty prodali a koupili domek.. Tak to máme, milí špekulanti.. Během devíti let prodané 3 nemovitosti.. Nabyté 4 nemovitosti. Tak plaťte, rodinko.

7 0
možnosti
PB

Je to tak. Je to naprosto neodůvodnitelná krádež ze strany státu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik