Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš blog mě dneska pěkně "nakopnul" R^.

Koukám, že jsou věci, které ještě nemám v hlavě úplně vyřešené, tak velký dík, jdu si v tom udělat pořádek :-).

0 0
možnosti
KT

Karma!

Níže jsem se zamotala do bezpředmětné diskuse mimo téma. Nemělo to smysl.

2 0
možnosti
PB

Díky, ano četl jsem a brodit se v těch metrácích hrachu házených na zeď nebudu.

U nás byla jedna stará paní. Z přízemního okna svého řadového domku do ulice si zřídila trafiku. Seděla tam od 4 od rána do 7 večer. Ta trafika byl celý její svět. Lidé z širokého okolí se u ní zastavovali na kus řeči. Bylo příjemné moci si koupit cigára brzo ráno, nebo pozdě večer, když ostatní trafiky měly už zavřeno. EET ji zabilo. To prostě už nedala.

Dáša byla moje výčepní. Invalidní vdova v důchodovém věku, celý život dělala hostinskou. Aby nebyla sama v domku na konci vesnice, otevřela si ve městě malý výčep. Hrálo se tam na kytary, karty, kostky, šachy. Z celého podnikání měla po zaplacení nájmu a faktur jen 5-6000kč měsíčně. Ale byla mezi lidmi. Mezi svými a oblíbená. EET ji zničilo. Řekla, že celý život dřela a nenechá se na stáří vydírat nějakým StBákem.

Moje žena prodává kosmetiku za provizi. Páteří její práce jsou hory katalogů ze kterých si klientky každý měsíc u firmy vybírají. Kupuje je od firmy za 10kč a prodává klientkám za 10kč. EET ji nutilo, aby toto přeprodávání vedla v systému a vyúčtovávala ho jako prodej se ziskem. Kdyby se jí nepodařilo najít fintu jak to obejít, skončila by taky. Už byla rozhodnutá.

Tohle jsou tři přímá svědectví o tom, jak EET likviduje drobné snaživce.

A mimochodem to EET, které nepřináší žádných slibovaných 18 miliard, ani 10, ale má problémy si vydělat i na vlastní provoz. A kdyby Babiš nefalšoval výsledky výběrů z něj, tak je možná i prodělečné.

Pár stovek tisíc poctivých malých živnostníků totiž skrze něj platí luxusní život pár tisícům Babišovo darmožroutů.

0 0
možnosti
IK

Smála bych se, kdyby mi neběhal mráz po zádech.

Pamatuji se, jak jsem poprvé shlédla část záznamu procesu s Miladou Horákovou. Tekdy jsem si říkala: pro všechno na světě, za co tu ženskou vlastně odsoudili, vždyť ona nic neudělala, jenom si myslela, byla přesvěčena, nanejvýš byla toho názoru a úplně nejhůř - někde napsala...

4 0
možnosti
PB

..... su zvědavej, za co budou soudit takový neomylný, dokonalý, egoistický, sebestředný, narcistický hovada, kerý nenávidí všechno, všechny a celej svět;-)R^?!

1 0
možnosti
PB

Asi za propagaci komunistické ideologie, řekl bych.

0 0
možnosti
ZH

Předsudečnou nenávistí nejvíce trpí sluníčkáři a jiná podobná samozvaná lidskoprávní havěť. Důkaz:

Vyjádřím nějakou kritiku islámu, že je to zvrácená a nenávistná nábožensko-politická ideologie. A doložím nějakou citací z Koránu. Výše jmenovaní pak trpí předsudkem, že coby kritik islámu nenávidím všechny muslimy a začnou mě nenávistně nálepkovat takovými výrazy, jako xenofob, nácek atp.

Kdy začnou být tito jmenovaní stíháni za svou předsudečnou nenávist?

5 0
možnosti
JH

J80a34k67u29b 76H58o93z49a

5. 2. 2020 11:46

Kdy? Jak to jen řekl ten Americkej generál..? "Jsou to sice parchanti, ale naši parchanti." Takže... ;-)

1 0
možnosti
EH

Já ty novodobé zákony na ochranu menšin stejně nechápu. Můžu nenávidět sousedy, že jsou hluční a ztrpčují život, ale pokud jsou sousedé součástí chráněné minority, vlastně páchám trestní čín. Všechno se dá obrátit na rasismus, antisemitismus nebo homofóbií.

7 0
možnosti
PB

Bohužel, je to tak.

0 0
možnosti
JH

J90a71k45u43b 98H45o96z70a

5. 2. 2020 8:27

No jo, byl jsem nucen zkonstatovat, že za moji na pulty chystanou knihu by mi tu slavnou předsudečnou nenávist taky mohli přišít jak nic. A to jde o Sci-fi.

Na radu redaktora jsem dopředu hodil disclaimer, že veškerá podobnost je čistě náhodná a jeden z autorských výtisků půjde rovnou mému právníkovi.

Hezky to pro Literárky napsal Leoš Kyša alias František Kotleta: "To, že mohu v rámci příběhu upálit černoškou holcičku na vozíčku a její popel nechat vyšňupat esesáky, znamená, že svoboda slova ještě ve Sci-fi nezemřela." Citát není přesný, ale vystihl to moc pěkně.

2 0
možnosti
LB

Díky za zamyšlení nad tímto tématem, je třeba na to upozorňovat. Autorovi posílám karmu.

3 0
možnosti
MB

Pojem Předsudek - Chápu jako zvrácenost pojmu - Zdravý úsudek. Přijatá, vkomponovaná chiméra předsudku - Jako existující nezvratný fakt. Nepřemýšlí se nad podstatou, prostě se přijme = Je tomu tak ! V podstatě - toxický iracionální náklad břemene mysli. Častá metoda, jak i získat vliv, s vlastním využitím prospěchu. Z praxe - Jakékoliv argumenty jsou i zbytečné, neb oponent zavile argumentuje - "Je to tak, Josef s Pavlou to potvrdili a Jiřina se taky přidala" !'

Pro zajímavost, používá jako pilíř i naše Vláda - EET. Neuvěřitelně přijatý vjem PŘEDSUDKU, který říká - OSVČ, živnostník ještě NIC NEZAČAL DĚLAT ! Teprve zvažuje, že by si něco zřídil = Nicméně již se ví, že krade ! Je to tak, pravil Zdeněk, protože AB, to taky potvrdil ! ... :-)

6 0
možnosti
LH

A vy podnikate v čem že Vám to EET dělá tolik vrasek;-D

1 0
možnosti
SM

R^ Karma. Žeby nešlo o žiadnu nenávisť z predsudkov, ale - bojím sa to povedať, o draho zaplatenú skúsenosť?

1 0
možnosti
PB
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik