Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

R^ Jo!

Praha je ale baštou Pirátů, pražáci si je zase zvolí. Takže, kdo chce kam ...

1 0
možnosti
ND

Můžete těm Pražákům poradit koho volit? Zkusili už kde koho... No ne?

3 0
možnosti
JK

Myslím, že každý, kdo se dostane k moci má snahu najít někde nějaký další zdroj.. Nějakou další záminku, aby mohli ze soukromé kapsy kousek sebrat.. A je úplně fuk, s jakými líbivými slogany sek moci dostali.. Když bivakovali na klinice, tak se zastávali komunitního centra fetek.. Tam nejsou ty kapsy, ze kterých by se dalo něco sebrat.. Zatímco u majitelů bytů sebrat lze, proto ta obrovská starost o klidný spánek sousedů..

6 0
možnosti
PK

Před lety byla prvotní formulovaná vize Pirátů, aspoň podle toho, co so pamatuji, poměrně kritická k systému jako takovému. Měli i členy inklinující k radikálním řešením. Postupně však u nich začaly převládat pohodlné marketingové pozice a soustředění se na korupci v komunální politice jim vyneslo mnoho kladných bodů. V tom jsou, přiznejme si, dobří, zvláště z opozičních lavic.

Příznačné je, jak se ztrapňují a ukazují, že být mladý a vzdělaný není pro politiku žádná kvalifikace. Absence moudrosti, zato hromady pýchy. Snad se to přibývajícím věkem a zkušenostmi změní k lepšímu.

A Ivan Bartoš jako ministr,resp. premiér? Já si myslím, že on je z Pirátů výrazně nejschopnější. Je to ale jeden z mála politiků, u kterých ovšem nelze odhadnout, co si skutečně myslí. Patří názorově do Antify a přetvařuje se, nebo je to poslušný a věrný slouha globální moci? Taková nejistota je vylučujícím kritériem na post ministra, natož premiéra.

Jinak karma za blogR^

9 0
možnosti
PB
MK

Zrovna v tomto případě Piráti konečně začali přicházet k rozumu. I když svobodu považuji za vyšší princip než demokracii, tak Airbnb v současné podobě považuji za zlo.

Vůbec mi nejde o nějaké daně a jejich údajné neplacení. Jde o to, že lidé si za své peníze koupili byty v budovách, které byly zkolaudovány k trvalému bydlení a neměli ani tušení, že by v nich v budoucnu někdo mohl provozovat hotelové služby. Je tak narušena jejich svobodné užívání jejich vlastního majetku a to mi dost vadí.

1 0
možnosti
PB

P76e82t26r 29B23u28r77i24a49n

18. 2. 2020 18:09

Ubytovací služby jsou od pouhé návštěvy naštěstí dost dobře definované a rozeznatelné (ovšem nejsou to hotelové služby). A tím faktorem je nepřítomnost domácího majitele v bytě spolu s hosty. Na tom by se dala založit klasifikace poskytnutí ubytování. A na ní zase mimo ohlašovací povinnosti a řádných poplatků obci i odpovědnost za klid a pořádek v domě. Porušení, podle protokolů u policie, by se pak mohlo sankcionovat mimo samotných návštěvníků i u provozovatele takového ubytování systémem zvyšujících se pokut a třeba i 5x a dost. Např. distanc provozování na rok, poté na tři a pak natrvalo apod. A to vše v rámci obecních vyhlášek. Je to jen takový příklad kudy by se to mohlo ubírat, místo zabrání cizího bytu a dělání si tisícek selfíček za zavřenými dveřmi, planého tlachání, plácání se po ramenou a následném samozviditelňování se na socsítích. Primátor neměl být v onom bytě. Měl být někde na poradě s právníky a toto a takhle reálně řešit. A to je vývod mého blogu, i když jsem to takhle pro nedostatek místa nerozvedl dopodrobna.

Za přečten dík.

1 0
možnosti
MR

Velmi pěkné zhodnocení. Otázkou je, jestli se Vámi popsané nějak projeví u voleb, ať už komunálních nebo parlamentních. Mám trochu pocit, že pro svoje tvrdé jádro jsou Piráti "alternativloss".

3 0
možnosti
PB

P31e18t59r 53B50u75r67i87a32n

18. 2. 2020 17:58

Nejde mi o to ani tak někoho odradit od voleb Pirátů, ale aby politici začali už něco konstruktivního vytvářet v nějakém konsenzu něčeho s něčím. Protože něco jen zakázat při prvních negativních jevech je krátkozraké řešení.

0 0
možnosti
ZD

Nepřestávám zírat , začínám Vás pravidelně číst a možná si poopravím i názor :-).

Tedy - jestli Vám to k něčemu bude. Jinak karma.

6 0
možnosti
KT

Diskuze, aspoň zatím nic moc, ale karmu máte o hodně vyšší.

Gratuluji, kdo umí, ten umí.

Škoda, že si o tom nemůžeme popovídat osobně.

1 1
možnosti
PB

P52e76t58r 20B26u53r86i98a64n

18. 2. 2020 16:42

Klidně můžeme. Od sedmi budu dnes popíjet U Hada. Stavte se :-)

1 0
možnosti
AL

Na mě trochu dlouhé, ale už za to přesné pojmenování > O tom že Piráti jsou jen obyčejní aktivní levičáci v maškarním kostýmu kapitána Hooka, ví každý.

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745803 <

si autor zaslouží karmu.

8 0
možnosti
PB

P24e84t25r 85B27u97r51i38a68n

18. 2. 2020 16:43

Dlouhé je to kvůli těm odkazům a citacím, ovšem bez nich by to bylo zase jen plácání do vody. Dík.

2 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik