Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pne Buriane a take ctenari. Dokud bude STAT diktovat pravidla a financni pokryti duchodu, pokracuje stejne jako za casu "STRANY A VLADY" !!!! Vsak LENOST v mysleni ceskych obcanu k tomu napomaha. Hlavne, ze ty druhe (tedy ne me) oberou a tim vyrovnaji ten "schodek". (podpora prispevku pana Raze)

Nebudu predkladat sve mysleni k tomuto problemu. Ucinil jsem tak nekolikrat. Nemam take pred svym jmenem a take po nem, zadny titul. Jsem vlastne technologicky bridil. Ale vim, ze mam malou soukromou investici, ktera mi jiz 20 let prilepsuje 1/4 duchodoveho prijmu. Neco podobneho jako II pilir v minulosti. Mohl to byt dobry zacatek. (hlavne nezavisly na te "strane a vlade")

1 1
možnosti

J29a29n 65R88á93ž

1. 3. 2020 18:44

Perfektní vysvětlení příčin, že v socialisticky uvažujícím prostředí, jako je u nás, z principu nelze vyprodukovat nic smysluplného, co by vytvořilo spravedlivý a trvale udržitelný důchodový systém.

1 1
možnosti
Foto

Ad pan Vaněk: Záhadou zůstává, na co je živnostníkovi živnostňák, když mu nepřinese ani korunu. Nebude pro něj výhodnější hodit do ringu ručník?

2 1
možnosti

Ještě v době, kdy by takové pracanty, co jsou zvyklí makat od nevidím do nevidím i o sobotách a berou si jen týden "dovolené" před vánoci, aby neumřeli hlady, vzaly firmy, kterým neustále chybí lidi, všemi deseti. A majitelé si utrhnou od úst ještě víc, aby za ně mohli platit odvody.

1 0
možnosti

Příklad : 34835 Kč hrubého OSVČ i zaměstnanec

OSVČ zaplatí 29,2 % ze čtvrtiny průměrné mzdy tj. 2544 Kč

zaměstnanec zaplatí 6,5% z hrubé mzdy tj 2264 a ještě zaměstnavatel 24,8% 8639

tj celkem 10903 Kč .

Toto je velice zhruba pro srovnání

1 1
možnosti

Pane Soukupe, povedlo se vám na minimální prostor vměstnat maximum nesmyslů. Když už nic jiného, tak váš příspěvek svědčí alespoň o tom, jak tomu běžní občané z řad zaměstnanců zoufale nerozumí.

Jen pro vaši představu, z vámi uvedeného příkladu to bude vypadat takto:

Zaměstnanec spolu se zaměstnavatelem odvedou z jeho mzdy na sociálním: 2 264+ 8 709 = 10 973kč.

OSVČ z částky 50% příjmů jeho firmy, která je jeho mzdou, odvede:

A) pokud si bude chtít platit nemocenskou, která není povinná tak 10 973kč

B) pokud si ji platit nechce tak 10 172kč

C) důchodová komise ovšem navrhuje, aby platil 15 258kč.

Tedy platil by téměř o 4 300kč víc než zaměstnanec.

4 0
možnosti

Bohužel souhlas.

2 0
možnosti

Jako OSVČ odvádím měsíčně sociální správě 8800,- a 4000, - na zdravotní.. Opravdu se to zdá státu málo?? Už mě ta šikana vážně začíná štvát.. Dovolenou si mohu dovolit jen týden přes vánoce. Práci si tahám domů i v neděli.. Co ještě chtějí??

16 0
možnosti

Ale furt platíte sociální z poloviny mezi příjmy a výdaji po všech dalších odpočtech. Ta druhá polovina se ale nakonec někam celá vypaří, že?

0 7
možnosti
Foto

Ona existuje cesta, jak z toho, ale u nás velmi obtížně uskutečnitelná. Pro zjednodušení: nejlehčeji získané peníze jsou ty, které se ušetří. Stačí poněkud přiškrtit nesmyslné výdaje na přebujelou administrativu, a ucpat díry v systému, kudy korunky utíkají (do říší ostrovních). ATD.

A zvýšením efektivity práce přinese další korunky. Tedy i efektivity řízení. S tím spojený zákaz práce určité skupině lidí, která nic nevytváří, ale zdržuje. Samozřejmě s nějakým rozumným platem.

Ale tohle je sci-fi.

6 1
možnosti

Úředník (ministr), který si odepře benefity, např zadávání veřejných zakázek je opravdu sci-fi. Bez těch benefitů by zájem o veřejné funkce velmi klesl.

2 0
možnosti
Foto

Karma, sociální inženýrství by mělo být trestně

4 1
možnosti
Foto

Tak to by nejeden pravičák bručel.

0 0
možnosti

Nechápu proč je živnostníci tak štvou - neznám žádného, který by nebyl srozuměn se svým nízkým důchodem a proto si ti odpovědní ukládají na důchod stranou. Stát přeci není povinen jim to pak dorovnávat, jen ať jim ty nižší odvody zachovají - oni se o sebe dokáží postarat sami.

7 0
možnosti

Asi nevíš, že zde funguje průběžný systém. Dnešní živnostníci platí dnešním důchodcům důchod. Vlastně neplatí, platí zaměstnanci.

2 1
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik