Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ruská strana vypustila už mnoho dezinformací ohledně střelení zmíněného letadla, Tak to měl udělat ukrajinský letoun Su-27 a variant bylo spousta. Ovšem nejlogičtější je tato, ruští teroristé si mysleli, že střílí na ukrajinský vojenský letoun a trefili civilní letadlo. Tato varianta je nejlogičtější a potvrzuje ji i později smazaný zápis na webových stránkách povstalců, kteří tvrdili, že sestřelili velké ukrajinské vojenské letadlo. Když zjistili omyl, tak zápis smazali.

9 2
možnosti
Foto

Aby si to mohli opolčenci myslet, že jde o ukrajinské vojenské letadlo, muselo by mít dopravní letadlo vypnutý odpovídač.

3 5
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 2
možnosti
AL

Nečekám, že se budou výsledky "západního" a "východního" vyšetřování shodovat. Ke společnému závěru asi nedojdou nikdy a tak si každý nakonec bude myslet to své! Jediná jasná nezpochybnitelná věc je to, že Ukrajina nikdy neměla pouštět civilní letadlo tam, kde její armáda bojovala s domobranou Donbasu a kde létala ukrajinská bojová letadla, která bombardovala donbaská města.

6 8
možnosti
PB

Žádné východní vyšetřování neexistuje stejně tak, jako žádná ukrajinská letadla nebombardovala donbaská města. Byl to normální letecký koridor. Výmysly proruské klaky jsou neuvěřitelné. Už čekám jen na toho zmizelého španělského dispečera kyjevského letiště, který údajně s letem MH 17 komunikoval až do konce :-)

7 3
možnosti
Foto

Celkem za 3 dny (den před až den po tragédií) přelétalo nad oblastí 160 různých dopravních letadel celkem 61 společností. Letadla se pohybovala v takové letadlové hladině, kterou všichni požadovali za bezpečnou. V té výšce nebyla letadla ohrožována vojenskými letadly. Před sestřelením se pohybovalo ve výšce 10 tisíc metrů (33 tisíc stop), tedy 300 metrů nad úrovní zakázaného prostoru, který Ukrajina vymezila ve výšce 32 tisíc stop. Mezinárodní vyšetřovací komise přehrála i zvukové záznamy hovorů mezi separatisty, kteří si před sestřelením letadla dodávku protileteckého systému Buk vyžádali. Podle záznamu byli překvapení, že protiletadlový systém byl už tou dobou v Doněcku a mohl dorazit na místo hned druhý den ráno. Ve čtvrtek 17. července 2014 kolem půl čtvrté odpoledne SELČ pak raketa 9M38 ze systému Buk zničila civilní letadlo. Po sestřelení civilního letounu pak systém odjel přes Luhansk zpět do Ruska. Po cestě byl údajně také natočen. Vyšetřovatelé zveřejnili i odposlech telefonního hovoru z 18. července, kdy už byl systém údajně zpět v Rusku. Buk dodali proruským vzbouřencům v Donbasu na východní Ukrajině příslušníci ruské 53. protivzdušné brigády z Kurska.

7 2
možnosti
PB

Přesně tak a těsně po sestřelení se ještě stihli pochlubit se svým úlovkem na socsítích.

7 1
možnosti
AL

Ruští teroristé jdou k soudu- "in dubio pro reo"

------------------------------------------------------------------------------------------------

Z minulosti známe, co znamená propadnout mediální hysterii, či pouze ve zlém úmyslu, dopředu tvrdit, že obžalovaný či obžalovaná je vinný(á).

Nizozemský vyšetřovatel Fred Westerbeke uvedl, že ačkoliv dotyční sami neodpálili střelu, existuje podezření, že těsně spolupracovali na získání raketového komplexu BUK a jeho převoz na pozice, s cílem sestřelit letoun. To, že plánovali sestřelit ukrajinské vojenské letadlo je dle vyšetřovatelů viny nezprošťuje. Westerbeke zároveň zdůraznil, že do vynesení rozsudku platí presumpce neviny a podezřelí dostanou šanci vysvětlit svou verzi události.

3 5
možnosti
MB

Arnolde, jenom na okraj. A co vůbec Rusko na Ukrajině dělá ? - co tam hledá ? Chápu, že i ve vlastním národu se najdou idiotové k odtržení - Zejména, kdy tam nepatří a přijeli s CK J.V. Stalin ! No dobře a kde berou své zbraně ? To si zajdou do Železářství pro šroubky a matky ? Pak nějaký dovedný kroužek při Pionýrském domě ? Já se fakt divím ruské matce, "kde mám syna" ? Nu, těžko tak říci z hlavy - Afghánistán, Sýrie, Donbas ? Ovšem to hlavní - Co to dědkovi, běžnému občanu k životní úrovni a jeho základních služeb vůbec přineslo ? Aha, před 75 lety jsme porazili Adolfa ! A tak se od té doby úspěšně - Poráží sami ! :-)

9 0
možnosti
MB

Rusko je tradiční zemí zla. Tak i trefně pravil R. Reagan. Tamní člověk za to skoro nemůže, je ve vleku. Své imperiální historie a propagandy. Má to tedy, i nechtěně v krvi. Předci dobývali - tedy já rovněž - "Pojem dobývali", je pak nahrazeno slůvkem - "Ochraňovali". Ochráněn byl už, kde kdo ! Rusko je rozlohou největší chce být ještě větší, k čemu !? Nedá se to řídit, rozumně spravovat ...

Na konstatování není nic popudlivého - Je to výraz jejich tradiční - kultury, politiky. Otázka spíše zní - Co tedy vůbec vyválčili ? Svůj úspěch před 75 lety, to jistě. Vyválčili si i hrdost na svou chudobu a zaostalost. K čemu je to dobré ? Dnes již válčí primitivní kmeny - Za ty vyspělé, válčí ekonomika, technologie a vynálezy. D. Trump V. Putina dusí břidlicovým plynem - Saudové zase cenou ropy. V. Vladimirovič, opět s životní úrovní nepohne - Nemá na to, prachy mu chybí. Tedy, chvála národním hrdinům - Teroristům ! Klasika - Tamní běžný občan se to jako vždy - Absolutně nedoví ! :-)

6 2
možnosti
Foto

Od doby sestřelení letadla tím Bukem je k dispozici velké množství informací a tak jsem si myslel, že se poněkud upozadí i ti, pro něž je rozhodující informace z Kremlu. Jenže voni néééé....

Jde i v tomto případě o jednoznačný a nevyvratitelný vědecký důkaz o nesmrtelnosti lidské hlouposti.

8 1
možnosti
Foto

Ano příliš důvěřujete podvrženým důkazům, které jsou v souladu s Vašim apriorním přesvědčením.

1 5
možnosti
Foto

Tak po r. 1935 musela létat československá letadla nad Německem se zataženými okny, aby cestující nemohli zjistit, jak Němci zbrojí. V r. 1947 zase amícký atašé si fotil z letadla, co se děje v Jáchymově. A v případě toho korejského letadla, v jehož stínu se pohybovalo americké špionážní letadlo, šlo o zjištění stavu radarů, nikoliv o fotky.

A co týče těch opolčenců, ať už bylo jakkoliv, tak letadlo tam nemělo co dělat. Opolčenci vyhlásili bezletovou zónu.

3 6
možnosti
PB

;-D vy nikdy nezklamete.

6 1
možnosti
DH

A kde je ten ukrajinský letecký dispečer který záměrně navedl letadlo nad Dombas?

3 2
možnosti
PB

Jako věřte, že žádný dispečer nenavádí letadla někam do měst v dálce. To jako fakt ne.

To máte z komiksu, tuhle informaci?

3 1
možnosti
Foto

Nechápu, proč nepozvali jako korunního svědka vás. Víte o tom nejvíc.

6 8
možnosti
PB

Čerpám z odkazů a jiných pojednání. To už tak lidé dělají, pane Bicero, že když se chtějí něco dozvědět, něco si o tom přečtou.

11 1
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik