Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, Petře, koblihy už ti daly co proto, tak já tě podpořím. Já jsem už v diskusi pod jedním z prvních blogů o koronaviru a Babišovi psala, že on ten malér využije a zneužije k další fázi své vyhlazovací války, kterou vede proti OSVČ. Vůbec mě netěší, že jsem měla pravdu.

6 3
možnosti
Foto

I21v33a63n 83M16a73r79e20k

27. 3. 2020 7:21

Zdravím koblihovou Mary hned po ránu. VR^V

3 3
možnosti
AL

Z článku: (Babiš) ... ukázal živnostníkům pravé výsměšné chucpe.

----------------------

Autor článku je zaměstnanec na 12 hodinové šichty. Co ví o skutečném podnikání nebudu hodnotit. Tato doba odděluje zrno od plev. Už dnes je jisté, že ti, co chtějí "socialisticky" podnikat a kapitalisticky žít skončí. A to je dobře. Podnikání není pro každého.

Kdo fňuká pobekává a svou neschopnost ukrývá za Babiše nemá v podnikání co dělat. Ať se nechá zaměstnat, vstoupí do odborů a po šichtě u piva ať se lituje jak chce.

Zde je kapitalismus, doba, kdy si zde novosoudruzi hráli na tvrdé pravičáky je pryč. Odhoďte masky, nasaďte si roušky a běžte makat, na fňukání máte času dost.

5 5
možnosti
PB

P73e59t39r 17B45u52r77i31a65n

27. 3. 2020 14:32

Opět reakce v tónu proletářského antagonismu a nenávisti okořeněné osobním útokem. Pro vaši info, OSVČ při zaměstnání jsem už celé roky, moje žena potom na plný úvazek. Mezi živnostníky mám řadu přátel.

Upozorňuji vás, vy socialisticky žít, že řadoví občané, tedy i všichni zaměstnanci, mají ve chvíli vlastní neprosperity od státu automaticky nárok na řadu finančních podpor. A to důvod svého nevýdělku nemusí ani dokladovat, tedy ne za situace, kdyby jim stát výdělek znemožnil zákonem. S největší pravděpodobností je využívá i někdo z vaší rodiny a v minulosti i vy sám. A to v míře nemalé.

0 0
možnosti
Foto

Nastala ,,jakási situace". Tzv. vis maior. A tam je třeba, jako v případě jakékoli katastrofy, což lze říci i o pandemii. učinit opatření Opatření státu. Pro všechny jeho obyvatele, nikoli jen některé skupiny z nich. A až po oné události je možné vracet se k tomu, co lze označit za normál. Ono totiž jde o přežití všech, nikoli jen některých! Jsou jistě i ,,jiné cesty". Ovšem ty si jistě nepřeje nikdo. A o tom to vše je.

9 0
možnosti
PB

Tak díky za informace, které jsou všem známy. Problém je v tom, že stát zakázal vydělávat jen někomu a rovnou říká, že ho nikdy za to neodškodní. Tak třeba kdyby zakázal dělníkům chodit do fabrik bez náhrady mzdy, to by byla jiná prča, že? Takže to asi pro všechny jeho obyvatele zase tak neplatí, jak tvrdíte. Problémem číslo dvě je to, že ty náklady na nouzový stav a zavřené provozovny zaplatí jen ti sami jejich majitelé. Kdyby to platilo fakt pro všechny občany, jak píšete, muselo by se zase vybírat dvoukilo na extra dani jako při povodních a uhradit z toho živnostníkům ztráty. Ale to by už dělňasi takoví hauři, jako jsou teď, asi nebyli.

A přitom ve světle toho, jak se Babiš pět let bije za dotace pro vlastní podniky, o kterých mu sponzor říká (EU), že na ně nemá nárok, je to na zvracení.

6 0
možnosti
AM

Je vidět, že to chybějící pivo leze na mozek. Vy jak na smilování čekáte na nějaký problém v této komplikované době a jak se objeví skočíte po něm, jak slepice po flusu, a hurá antibabiš. Přímo ubohé Rv!

7 3
možnosti
PB

P34e22t77r 36B50u70r40i33a17n

26. 3. 2020 23:15

Výborně, takže podle vás se "v této době" na žádné problémy upozorňovat nesmí. A to že stát veřejně likviduje živnostníky vás nezajímá, protože vy máte svůj koblížek vždy jistý a když vám bude ouvej, tak státní sociál.

Bravo.

Jen vás upozorňuji, že ten, který pobírá sám sobě víc dotací než odvádí daní odmítá odškodnit živnostníky za to, že jim stát zakázal momentálně podnikat a posílá řadu z nich tímto na dlažbu.

5 3
možnosti
LC

No, jakou živou páteří ekonomické společnosti jsou živnostníci by se asi nejlépe posoudilo, kdybyste uvedl kolik odvede na daních z příjmu, sociálním a zdravotním oněch cca 500k našich živnostníků a kolik 500k zaměstnanců. Bez takové informace se to těžko posuzuje.

3 1
možnosti
PB

P79e85t31r 48B53u60r60i15a57n

26. 3. 2020 22:56

Už jsem uvedl, zde:

https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=744952

Páteří ekonomické společnosti jsou tím, že dělají vesměs méně lukrativní práci, ale o to více společensky prospěšnou. Vemte si jenom velkou fabriku, kde u mašiny nabouchá zaměstnanec deset beden obrobků za šichtu v celkové přidané hodnotě 10 000kč. Tohle vám živnostník nikdy neudělá. A proč si ona fabrika pronajímá uklízecí čety, vrátné a zásilkové služby, když by je mohla uživit jako své zaměstnance? Protože to je přesně ta činnost OSVČ, která se jim nevyplatí.

Vemte si jen nízkopříjmové zaměstnance do 20 000kč hrubého měsíčně a srovnejte, kolik oni odvádí v porovnání se živnostníky. Stejně, anebo ještě méně. Jako mezi živnostníky fakt nehledejte IT programátory, managery, nebo obsluhu CNC, ale spíše výčepní a lesní dělníky.

3 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik