Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Prchalova babička je moudrá, tuhle zase o nájemnících povídala - "Co by si historie a politické strany, bez vlastníků objektů vlastně počaly ? Jak by konaly své dobro" ...?

1) Komunisté se na ně osvědčeně vrhli a všelidovým vlastnictvím to uvedli do většinově zdemolovaného stavu. Pravda, bývalý vlastník pak nemusel platit Daň z nemovitosti ... !

2) Vláda V. Klause řekla, že po r. 1989 jsou Nájemní smlouvy dále platné. Kdo chce nájemníka vystěhovat, musí mu přidělit stejnou náhradu - Nejlépe byt v paneláku o rozloze 120 m2 ...

3) Vláda ČSSD to vylepšila nájemným ! Ombudsman Křeček, na svého bytného uvalil regulaci a bodře vítal přes chodbu mladou rodinu, bydlela již v tržních podmínkách ! Výsledkem byl mezinárodní soud s ostudou náhrad - Opět to zaplatili i ti mladí z daní

4) I Hnutí ANO, koná to lépe ! Osvědčeně, populisticky vstupuje do Smluvních vztahů zúčastněných subjektů ! Dobrý nájemník - Uživatel je "Cenné zboží". Je zájem si jej zachovat i bez dočasných příjmů. Vláda říká, dobří jsme MY ! Opět někoho poškodíme a tak vyvoláme dobro ! Já nevím, asi pak bude vypsán nový Program na podporu majitelů !? To je tak neuvěřitelně ubohé a hlavně - Nic to neřeší ! Že ANO . Prostě opět nespíme a makáme - Osvědčeně, do vašich kapes ! Tak to bude lépe :-)

9 0
možnosti
Foto

V Maďarsku to platilo rok, zákaz nedělního prodeje a zrušili to, snad nikdo si to dýl nepřál. A když někdo argumentuje tím, že je to běžné na Západě, tak říkám, že Západ už své kouzlo dávno ztratil a neradno se jím ve všem řídit.

12 0
možnosti
Foto

K dokonalosti vám chybí strašení, že Babiš chystá znárodnění a združstevnění výrobních prostředků. Před Covidem jsme byli v Lidlu snad každý den, protože se vždycky na něco zapomnělo. Teď dodržujeme pokyn mezi lidi nechodit a nakupuje nám snacha. Pečlivě připravíme seznam a stačí nám nákup jednou týdně, ve všední den. V našem městě máme Tesco, Lidl a Penny na rozloze jednoho hektaru. Stačilo by, kdyby pro babču, která si nad těstem vzpomene, že nemá kvasnice měli v neděli otevřeno na střídačku, .

8 2
možnosti
MB

Stupidita vlády nebere konce. Stále žije v dojmu, že se nějakou regulací, zadlužováním a přikazováním, dá dojít k nějakému výsledku. Prodavač-ka, je typem pracovníka ve službách. Podobně řidič MHD a řada dalších. Pokud není se svou prací spokojena, má alternativy - Může se stát lékařem, učitelem, poslancem, vědcem - dle vlastního výběru. Taky může založit Obchůdek svůj ! Tam ovšem hrozí to otcovo ... !

"Tati, tati a řekni mi, jak náš děd vlastně živnostnil"? Kolik tomu dával ? 8 - 10 - 12 hodin denně ? Klasika - "Synu, proboha, co vás na těch školách vlastně učí" ? Živnostník za 1 Republiky podnikal 24 hod denně - 365 dnů v roce. Se starostmi lezl do postele a s ještě většími vstával ! Co zase vyvedla konkurence, jak obstojí? Zda opět v neděli budou trhy a bude muset vyrazit se svým stánkem ! Za vše ručí svým dobrým jménem a majetkem ! To je divné, oni to přežili. Pravda, rok 1950 nepřežili ... :-)

12 1
možnosti
Foto

Karma. Přesně tak. Nejlepší způsob jak "pomoci" je připravit část prodavaček o práci, samoživitelky půjdou jako první....takhle to vypadá, když rozhodují lidé zcela odtrženi od reality a najdou se ještě hlupáci, kteří tomu tleskají.Rv

12 5
možnosti
Foto

Karma, Petře, ale já myslím, že Venezuela to má vymyšlené tak, že rozpis zůstane jako je, a těm prodavačkám, které budou v neděli doma, půjde normálně plat včetně příplatků.;-);-D

9 5
možnosti
PD

vám jde taky důchod, tak nezáviďte těm, co vám na něj vydělávají

4 1
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik