Diskuse

Zlaté tele

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma R^:-)

9 3
možnosti
PB

P21e90t65r 48B63u60r29i50a56n

14. 4. 2020 14:13

Díky, ovšem obávám se, slovy klasika, že: chceš hluchým vyprávět co píseň znamená a slepým, co jsou křídla labutí.

4 0
možnosti
MB

Opakovaně vládu vyhlašuji za jednu, z nejméně schopných, od r. 1989. Když to zveřejním, jsem zkritizován. Přece je lépe, že ano. Mne fascinuje, že obdivovatelé jsou pomyslní členové party, kterou někdo vede. Ten někdo, je hostí, platí vstupné na tancovačku a ještě i objednává štamprle. Je to bezva ! Je bohatý, není sobecký a tedy dopřává i nám ! Pryč s bídáky Kalousky a podobnými suchopárnými šetřily ...

Členům party vůbec nevadí, že vůdce krade z peněženek. Okrádá i samotné členy rekordním Daňovým břemenem, od r. 2012. Vůbec neřeší, co bude potom ? Kde jsou nějaké reformy, dálnice, zákony užitku, k čemu ? Tak to přece bude furt , mejdan - budeme žít Non stop ! Pár přátel mít 30%, být věčně mlád - to stačí ...

V době krize - nouze se vyprofilují charaktery. Šmelináři za války prokázali, jak se dá bohatnout na lidském neštěstí. Příklady vůdce party táhnou ! Fantazie Nouzového stavu - Naprosto ideální situace, jak svou oblibu a konto ještě navýšit ! Něco podobného objevuje i druhá, hradní parta ! Nákup plesnivých, velikostí neodpovídajících šmejdů za drahý peníz ! A obvyklé kecy k tomu ! Občané, všeho bude dost ! Mléka, masa i bytová otázka bude vyřešena - (až se nám podaří dodělat Zákon o povolování staveb). Ještě tato generace se dožije stavu, kdy roušek a respirátorů bude dostatek ! Sláva vůdci ! Je to Svatý Jiří, který i draka pobil a virus jako bónus k tomu ! Rusko je zemí předurčenou k blahobytu - Neděje se tak, lidé si to tam tak většinově přejí. ČR je v podobné situaci - Lidé si to tak přejí ... :-)

16 7
možnosti
PK

Nesouhlasím s Vámi a to absolutně , pro náš národ typické,místo abychom se uměli v krizi semknout držkujeme a kritizujeme .... Když vláda nic nedělá, deset miliónů lidí řičí, že vláda nekoná. Když vláda zavře školy a akce nad 100 lidí, deset miliónů lidí řičí, že vláda koná příliš. Řekněme si to otevřeně: nám Čechům se prostě nedá zavděčit. Ať vláda udělá cokoli, my na tom najdeme něco ke kritice.

Určitě ta naše vláda udělala nějaké chyby. Stopro. Jako každá. Věc se má prostě tak, že tu správnou a dokonalou cestu ještě nenašla ŽÁDNÁ země. Všichni jedou metodou pokus omyl a všichni se snaží, jak můžou. Z takového hrubého srovnání, když to tak vezmu letem světem, tak z toho rozhodně nevycházíme nejhůř. A kdyby ta krizová opatření u nás zaváděl Winston Churchill nebo Ježíš Kristus, tak my ho stejně v hospodách nebo na Facebooku zj*beme do bezvědomí.

Jistě víte, že akce nad 100 lidí zakázalo i sousední Rakousko? (Přesněji teda 100 lidí pod střechou a 500 open air.) I ti hajzlové rakušáčtí se snaží zničit nepohodlná divadla typu Jana Hrušínského? Nebo si prostě přiznáme, že je to nyní celkem standardní opatření, které zavádí i velmi rozumné země a přibližně ve stejném čase jako my? A jsem velmi rád, že zemi neřídí lidí,kteří mleli jen hubou a nic, ale doslova nic nevytvořili .....

Lepší je opatření přehnat než je udělat nedostatečná. Lepší je naštvat sto tisíc lidí než nechat sto lidí umřít zbytečně. Z tohoto hlediska podporuji rázné a ještě ráznější kroky. Kdybyste byli v politice a měli rozum, dělali byste to stejně. Velice rádi byste si nechali nadávat všemi těmi přeživšími lidmi za to, že jste to přehnali! Bude nějakou dobu chaos? Ano. Přestanou téct peníze? Ano. Bude problém postarat se o děti? Ano. Je to blbé, ale musíme to snést. Je to bezprecedentní situace a možná je dobře, že si jako lidstvo připomeneme, že svět nemusí být jen samé pohodlíčko, že stále rostoucí ekonomika není samozřejmost a že může být i hůř. Musíme zatnout zuby a snášet to.

12 7
možnosti
Foto

si děláte legraci ? kdyby to řídil neschopný Fiala nebo pubescenti z Pirátů, nebo nedejbože sám Kalousek se svým legendárním 200 miliardovým schodkem v době bezunfekční, máme dnes na ulicích pohromu a sodomu gomoru. Tak neblázněte, noste roušku a chraňte se !R^

10 12
možnosti
PB

P56e49t46r 46B72u31r28i40a91n

13. 4. 2020 23:06

Pane Macku, srandu si nedělám. A vaše názory, kdy hájíte vždy tu nesprávnou stranu, komunisty počínaje, znám.

Takže vaše negativní reakce je pro mě uklidněním, že jsem to napsal správně.

18 2
možnosti
AM

Přičte si jak chcete 35 je jasná zprava:-P;-)

0 0
možnosti
PB

P51e58t78r 19B24u40r48i65a14n

13. 4. 2020 23:07

Ano, číslem 35 pro některé jejich samostatný názor začíná i končí, pravda.

5 0
možnosti
DR

Jsou Vám podobné trapnosti zapotřebí pane Buriane? Anebo se fakt chcete "kvalitou" blogů vyrovnat tomu místnímu budějovickému mazalovi?

14 12
možnosti
PB

P87e18t78r 19B71u18r95i83a19n

13. 4. 2020 20:37

Tak kdy se můžeme těšit na nějaký váš duchaplný blog? Přeci si nenecháte perly vaši inteligence sobecky jen pro sebe, nebo ano?

13 2
možnosti
PN

P24e66t37r 55N28e86d94v87ě93d

13. 4. 2020 19:54

Věčná škoda, že nám ta opozice nevládne. Už jenom povolení diváků na tom biatlonu, za který tak bojovala by nás možná srovnal se západem v určitých číslech. Proč to také neuvádíte? Jo, to se sem vlastně nehodí. Stejně jako to ticho na zdravotním výboru.

17 1
možnosti
Foto

Neskutečná, tvrdá, syrová pravda. Díky. Slyším ze svého okolí ať už od lidí z průmyslu (výroba desinfekcí), nebo praktických lékařů, že je to celé šílené. Výroba povolena s týdenním zpožděním, až když mohly nastoupit firmy z agroimpéria, prostě hnus.

Výsledek? 35% prefernecí, protože existují skupiny lidí, že naše vláda je dokonalá, neomylná a zachránila jim život. Odhaduji, že mají před sebou vítězství tak na dvě volební období.

Já dávám samozřejmě karmu, ale schytáte to tu.

13 7
možnosti
JD

Neskutečná tvrdá syrová polopravda. Četl jsem rozhovor s Pepou Průšou ( to je ten 3D tiskař). S ministerstvem zdravotnictví jsme se domluvili, že jim budeme dodávat štíty. A dodávají je! To je ta spolupráce s vládou o které novináři píší že nefunguje. A to je ten důvod, proč má Andrejko 35%. Ze lži se pravda nikdy nestane. p.s. kam ty firmy asi tak prodávaly ty svoje roušky, které od nich stát "nechtěl"?

7 2
možnosti
PK

Víte pane autore když bych měl odvahu hodnotit reakci vlády asi bych musel upozornit především na to jsme se po třiceti letech budování „sociálního státu“ pod „rukavodstvom EU“ dostali do situace, kdy „podle předpisů EU“ vlastně nejsme na skutečně mimořádné události typu „černá labuť“ schopni reagovat. Nemáme vůbec možnost realizovat „stav katastrofy“. Vše blokují zákony odsouhlasené v rámci „eurounijního práva“ a „velké protikorupční revoluce“, propagované médii, aktivisty a různými neziskovkami, zbytky „pravdy a lásky“, šílenými Piráty i skupinou připravující novou totalitu, nazývající se Milion chvilek a podobně......tož tak ale já tu odvahu nemám a jsem rád, že vláda činí co činí ..a to bez ohledu nato zda se vám to a ostatní líbí či nikoliv...

6 3
možnosti
PB

P62e58t87r 38B59u54r77i44a32n

13. 4. 2020 19:27

Tak můj blog vznikl především proto, že už mě štvalo jak část zabedněných voličů adoruje vládu za boj s koronavirem a plive na opozici, že prý vůbec nic nevymyslela a jen háže té geniální vládě klacky pod nohy. Chtěl jsem, aby si uvědomili, že nic není černobílé a opozice má na vládních opatřeních svůj lví podíl práce.

Vy jste to pojmul čistě ideologicky na s EU a proti EU, kde jste si to takto uměle vytvořených škatulek dosadil jen samé klaďáky na jednu stranu a všechny záporáky na druhou.

A nutno dodat, že až infantilně hloupě a dvoubarevně. Např. vaše kolonky Pravdoláskaři anebo Milionchvilkaři.

Nu co k tomu říct. Asi jen to, že první akt který Zeman po obsazení Hradu spolu s Ovčáčkem vykonal bylo to, že vyvěsili vlajku EU (Havel ji tam odmítal mít) a hluboce se jí poklonili. Babiš potom z dotací EU přežívá úplně, protože jeho fabriky by byly na volném trhu naprosto nevýdělečné a zkrachovaly by do měsíce (má nižší zisk než jsou dotace do něj).

Snad vám to v mapování vašeho imaginárního světa trochu pomůže.

5 1
možnosti
JB

Nepochybně to platí i obráceně, můžete nadávat vládě a zastávat se opozice. také to nic nestojí a myslet také příliš nemusíte.

11 0
možnosti
PB

P45e79t63r 50B64u14r48i15a44n

13. 4. 2020 19:15

To jistě ano, ale takových hlasů je nepoměrně méně. A když už někdo kritizuje vládu, tak zpravidla za konkrétní věci. Ovšem to, že jenom kafrá, nic nedělá, všechno podělala a pod., tak jak mnozí častují paušálně opozici, to jsem neslyšel.

2 2
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik