Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Souhlasím s Petrem, není možné aby stát nařizoval majitelům domů, že mají defacto tolerovat neplacení nájemného.

0 0
možnosti
PB

P43e28t22r 72B68u40r37i48a93n

24. 4. 2020 12:25

Ano, není možné, aby stát direktivně nařídil sanovat potenciální ztráty jednoho soukromého subjektu jiným. A ještě k tomu ztráty vzniklé vinou státních nařízení oné samotné vlády. To jsou fakt bolševické praktiky.

2 0
možnosti
JP

Nebojte se, ono to zase tak žhavý nebude. Kdo se v minulosti setkal s neplatičem, uzavírá s nájemníkem nájemní smlouvu na rok, kdo se s neplatičem setkal vícekrát, na půl roku, přičemž ji za půl roku otočí. Ubytovny pak uzavírají smlouvy na měsíc s platbou předem. Pokud nájemník nezaplatí, nemusí dostat žádnou výpověď, jen mu uplyne smlouva na dobu určitou a poté je bez náhrady vystěhován. Punkt.

0 0
možnosti
PB

P83e96t50r 70B27u39r83i89a71n

24. 4. 2020 12:27

Můžete mít pravdu. Jen mě namíchla ta arogance vlády, kdy svou vlastní zodpovědnost přehazuje na jiné soukromníky a nechá jim zaplatit důsledky svých vlastních rozhodnutí.

1 0
možnosti
JK

J14a57n 30K29o50z68á20k

24. 4. 2020 0:32

Jenže ti problémoví nájemci nejsou důchodci, ale většinou lidé mladších ročníků, kteří ANO vůbec nevolí. Dcera pracuje na Úřadu práce, tak to mám z první ruky. Měl byste se obrátit na oovoliče voliče jiných stran. Důchodci nájmy platí a byty nedevastují. A o žádné odklady také nemají zájem.

1 2
možnosti
PB

?????? tento blog není o voličích ANO, či důchodcích. To za prvé a za druhé takové povrchní prohlášení přeci nemůže člověk s alespoň dokončeným učňákem brát vážně.

4 0
možnosti
PB

P18e74t22r 66B56u26r78i87a70n

23. 4. 2020 20:55

Dodatek k blogu:

Nájemníků bytů, kteří z důvodů krize mají problémy s placením nájmu, bude podle mě naprosto marginální počet, snad v řádech pár procent. Nedovedu si opravdu představit typickou skupinu nájemníků postižených právě jen nouzovým stavem, kteří by kvůli tomu neměli na nájem. Nezaměstnanost nestoupla, platy se nesnížily ani nepozastavily. Typický člověk v nouzi s nájmem bude tentýž, který jim byl i minulý rok v době dovolených, při výpadku obratu v různých fázích roku, nemocný chřipkou, s nemocným dítětem doma apod. Naopak, v době nouze jsou platy dotovány aby se nepropouštělo, nemocenská rozšířena plošně, důchody neklesly a dávky jsou garantovány zákonem. Člověk v nouzi může jít na pracák, pro dávky na bydlení, v hmotné nouzi, prostě vše tak, jako i minulý rok. Chroničtí neplatiči jsou stále titíž, lidé v dluzích i na dávkách také. Naprosto nic se nezměnilo. Celá vládní zlodějina je namířena někam úplně jinam, řekl bych. A to na odklad placení nájmů z provozoven direktivně uzavřených vládou. Tam se vláda křečovitě snaží vyhnout se kompenzacím seč ji síly stačí. A tak vymyslela paskvil, na jehož základě vypustila smečku chronických neplatičů bytových nájmů ze řetězu, aby v budoucnu měla alibistickou výmluvu, že pronájmy provozoven hradit nemusí, když na ně vyhlásila platební prázdniny. Protože odpuštění nájmů není specifikováno a týká se všech. Proto jsou nájmy odpuštěny až do konce července, ač s nouzovým stavem se počítalo jen do 8. června. Proto je dluh posunut až do nového roku, aby živnostník stihl s vypětím všech sil své dluhy uhradit a na své náklady zacálovat průšvih vlády.

Jedná se o zatím nejslizovatější křivárnu vlády za poslední čtvrtrok.

10 0
možnosti

M89i65r30e63k 19Ř39í51h89a

23. 4. 2020 13:12

To je zase blábol. Ví autor kolik nájemníků tuto možnost nepltatit nájem využije? Ke kolika poškozením dojde (i kdyby jen virtuálně). Jde jen o odsutí placení, nikoli o odpouštění nájemného. Znám lidi co pronajímají zděděné nebo investiční byty. Problém bude mít jen ten, který platí z nájemného hypotéku (teda pokud nepožádá o odklad splátek hypo) . Jinak to těch několik lidí co znám vydrží (ale zatím nikdo z těch kterým pronajímají byt nikdo nepřestal platit). Pravice navrhoval klasiický tunel jaký tu známe z 90 let. Státní záruka který by různým nepoctivcům umožnila ždímat už tak Babišem zhuntovaný stat.

4 4
možnosti
PB

P26e63t80r 67B57u54r35i86a58n

23. 4. 2020 15:07

Blábol jste napsal vy, pane Řího.

Tak za prvé já píšu jen o polovině nájemníků a z té poloviny ještě polovina, která toho využije a zpětně čtyři až pět nájmů dohromady naráz prostě nedá, což je naprosto reálné číslo. Oproti vašemu "číslu": znám několik lidí, já se mezi dlužníky pohybuji a znám jejich mentalitu, zvyky i výmluvy. Kdo se kdy pohyboval ve finančnictví nebo v pronájmech tak ví, že tam je trvalá a nemalá skupina problémových neplatičů.

Těch co platí z nájemného hypotéku se to zas až tolik nedotkne, protože spolu s nájemným běží i odklad splátek, takže ve finále se jim jen navýší úrok.

Nechápu vaši větu: Znám lidi co pronajímají zděděné nebo investiční byty. Ti jako nemusí jíst, nebo co?

Píšete triumfálně, že se jedná jen o odsunutí placení, nikoliv odpuštění a hned na to ukřivděně, že pravice navrhovala tunel, který by umožnil ždímat stát. Tak mi u všech logik vysvětlete, jak by se mohl ždímat stát, když se jednalo jen o odsunutí, nikoliv odpuštění? Proč stát nemohl ono odsunutí u těch, kteří i po datu splatnosti odmítali zaplatit, převzít na sebe (když to bylo jeho nařízení), dlužné nájemné doplatit a vymáhat to sám po dlužníkovi? Víte jaké exekuční páky má stát? Několikanásobně větší, než ti prokletí údajní lichváři z půjček. Mimo penále a denních úroku z úroků může třeba obstavit majetek a účty manželům. Takže proč na stát by to byl podle vás nevratný tunel, ale na pronajímatele, který nemá páky jak dluh pořádně vymoci, to tunel údajně není? Já vám řeknu proč to stát nevzal na sebe: protože je to skutečně bude nevymahatelný průšvih a stát si s tím nechce špinit ruce. Je to vládní křivárna v přímém přenosu.

6 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

7 2
možnosti
PB

P24e59t75r 57B41u51r41i78a78n

23. 4. 2020 15:08

Zdravím Budvar :-)

1 0
možnosti
Foto

Vaše články jsou prostě skvělé, díky! Líbí se mi, jak vždy uhodíte hřebíček na hlavičku, voliče odporníků na paleček a zcela příkladně vše popíšete. Opět jste to perfektně shrnul a vystihl. Smutné je, že jak jste sám uvedl, voliči těch neumětelů mají myší paměť, a nebo si to prostě neumí reálně představit a spočítat. Je mi z těch pseudoodborníků vlády už zle, tady hážou do médií nějaké nicneříkající sumy, voliči sedí a na prstech počítají, kolik to ty biliony vlastně jsou, a říkají si, jak to ta vláda pěkně dělá a co se těm lidem nelíbí... A tak tady teď v té krizi uděláme takový schodek, že se teprve jednou budeme divit. Ona totiž už nikdy žádná jiná krize přijít nemůže, tak jako se nemohlo stát nic strašného ani tento rok a rozprodávaly se rezervy, vybíraly úspory... Dáme všem všechno, a když už nemáme, tak zvolíme ty, co to za stát zaplatí, třeba pronajímatele..., hlavně ať zůstaneme u korýtek. Po zabijačce je tam zase o jedno místo víc, kdyby se někdo hlásil.

8 5
možnosti
AM

8-o8-o vždyť se tady tvrdívá, že jenom voliči Babiše mají nízké IQ Rv

1 1
možnosti
KK

Odložení patby nájemného je až ta posledn varianta. Nikdo přece nebrání zúčastněným stranám, aby se dohodly. Vy píšete, že se to bude týkat čtvrt miliónu smluv, já tady plácnu třeba číslo 10000,-. A rozporujte to.

A k té garanci 80%? Tak ta by přímo vybízela k jednání typu, dej mi část na ruku a přijď s potvrzením od UP. Já ten nájem dostanu zčásti od státu a ty taky nepřijdeš zkrátka.

7 3
možnosti
PB

P79e56t42r 24B93u72r94i59a73n

23. 4. 2020 15:44

Tak plácnout můžete cokoliv a já vám to hbitě spočítám: 10 000 x 5 nájmů x 10 000kč = půl miliardy hozených na hrb pronajímatelům. Proč? Jakým právem?

A jinak já ve svých odhadech vycházím z reálných předpokladů. Víte, já se pohybuji ve finančnictví. Zároveň s dočasným odpuštěním nájmů, ovšem mimo poplatků a záloh na energie, vláda vyhlásila i totéž na splátky dluhů. Ovšem mimo těch, co jsou v nedoplatku, těch se to netýká. A hádejte co se stalo? Všichni chroničtí neplatiči, lidi soustavně v problémech s placením i ti s nedobrou platební kázní přestali naráz platit splátky a nějaká pravidla úlev je nezajímají. Ti co měli jen problémy se splácením se lakonicky odkázali na vládu a dál se o tom nemíní bavit. Ti co byli v dluhu se přestali bavit úplně. A teď mi řekněte, kolik % lidí v nájmů bylo vždy na štíru s placením a kolik z nich udělá naprosto stejné?

A dál, vy píšete, že nikdo jim nebrání se domluvit? Už jste se někdy domlouval s chronickým dlužníkem? Ale no ták. Vaše rada mi připadne jako když bejvalka i přes soudní příkazy odmítá vytrvale půjčit otci dítě a nějakej chytrák mu poradí, ať se s ní zkusí domluvit.

A v neposlední řadě, takže ta garance 80% návratnosti by byl tunel na stát, ale na pronajímatele ne? Vždyť stát by byl přesně ve stejné roli, jako je dnes pronajímatel, jen s poněkud lepší pozicí. Dnes přeci taky taky stát a nájemník se domluvili stylem? sežeň si nějakou výmluvu o nouzi a tu platbu z pronajímatele vytlučem a nikdo z nás dvou nepřijde zkrátka.

Stát tvrdí, že se jedná jen o půjčku (odsunutí v čase), takže jaký tunel? A pokud je to tunel, tak zůstal na pronajímateli, že?

0 0
možnosti
ND

Miroslave, nechtěla jsem sem tahat tento problém, ale vyhmátl jsi to, co na mě působí jak červeny hadr na býka. Důchodcům nezáleží na vnoučatech hlavně, že mají svy jistý a proto volí Babiše, za koblihy...

To se mi otevírá kudla v kapse. Celý život normální mamči a taťkové žili vše pro děti ať se mají lépe než oni, jim patří budoucnost, utrhovali si od huby, dali dětem vzdělání. Tak teď by měly zase oni dělat totéž pro své děti. Nechť chodí houfně k volbám, nechť se zapojí do politické činnosti, já jen vidím, že se jich spousta veze, jejich děti nemají děti, zajímá je nejvíc kariéra, a akorát nadavaji... Tak, nemyslím si, že všichni, ale je to trend. Volili jsme ty pravicové strany, zase, aby se měly lépe nase děti, byly naději i pro nás, jedna po druhé svůj potenciál ztratila.

Co dělají dnes ty opoziční strany? Nadavaji... Jak propagují své programy, kde mají osobnosti?

Ale za všechno můžou důchodci...

Hlavně, že je to na koho hodit...

11 2
možnosti
ND

Patří pod komentář v 8:28

2 0
možnosti
KV

KarmaR^. Škoda, že na voliče ANO má váš blog nulový dopad. Typický volič ANO sleduje Novu a TV Barrandov. IQ má v oblasti podprůměru. Všechny svoje prašule rozfofruje a jeho největším přáním je aby sousedovi chcípla koza. Důchodci jásají nad přidanými penězi a nedojde jim, že okamžitě poskočili ceny a za důchody si koupí méně než před přidáním. Volič ANO kašle na svobodu, protože stejně neví co si s ní počít. Volič ANO nenávidí ty parazity OSVČ. Nikdy nepochopí, že peníze se dají vydělat usilovnou prací a talentem. Kdo se má líp než volič ANO to je zcela jistě podvodník a zloděj. Je tedy v pořádku nechat majitele nemovitostí zaplatit. Konečně na ty zazobance došlo.

12 5
možnosti
JS

Nejsem volič ANO, ale fascinuje mě, jak dokážete změřit IQ plošně jejím voličům. Jste hrozně šikovný. Navrhněte rozumnou alternativu koho volit.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS