Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti
MS

Dobře, že mám Vietnamce. Rozhodně mají víc obchodních a matematických znalostí, než někteří zdejší diskutéři, kteří si odklad nájmu pletou s odpuštěním nájmu. U těch Vietnamců by nebyl problém, že by mi za půl roku ( spíš za rok) dali 70 000, akorát to pro ně není žádná změna. Horší je to s nájemníky, kteří neplatili před tím návrhem.

6 0
možnosti
PB

P44e75t32r 54B43u14r24i91a21n

23. 4. 2020 15:56

Myslím, že si odklad nájmů s odpuštěním nikdo neplete (aspoň jsem to tady nikde neviděl). Ovšem při reálném stavu oficiálních cest k vymáhání dlužné částky v ČR, se v případě chronických neplatičů o odpuštění skutečně jedná a vláda to musí vědět. Už jen proto, že spolu s "odsunutím" násobného nájemného předkládá Maláčová vytrvale návrhy na anulování exekucí po třech letech marného vymáhání. Takže moc dobře ví, která tluče.

1 0
možnosti
AM

Večer jsem nemohl polemizovat, neboť jsem vstával ve o půl čtvrté ráno do práce. Ale teď už trochu prostoru mám. Píšete pěkné kraviny. Jak už jsem zmínil, pokud někdo je pronajímatel činžovního domu, tak určitě nenastane situace, že by mu neplatil žádný nájemník. A pokud někdo pronajímá byt, který např. zdědil a má to jako přilepšení, tak snad pár měsíců přežije bez tohoto příjmu, stejně jak přežíval před tím než tento byt podědil, čímž samozřejmě netvrdím, že by nájemník neměl platit. Ale jelikož bydlím ve větším městě, vím jaké jsou pronájmy a nebojím se konstatovat LICHVA.

A prosím, můžete mi odpovědět na dotaz, na nějž jsem se ptal už v nějakém předchozím vašem blogu a vy jste to taktně přešel ? Když tak nadáváte na vládu, že všechny rezervy prodrbala a nenechala si na horší časy, proč stejně se chovali i podnikatelé a všechny OSVČ ? Proč si nenechali rezervy, aby přežili alespoň 2 měsíce a neřvali po 10 dnech "státe dej nám peníze, když nesmíme podnikat"?

5 8
možnosti
MB

Antoníne, zřejmě Vás, měl můj otec na mysli, když mi dříve vyprávěl otec ! Synu! Objeví se lidé, kteří budou mít starosti. Oni nemají - druzí zase mají. Musíme vyvolat spravedlnost, nejlépe tak, aby nikdo neměl nic.Nebudeme se starat O SEBE - budeme se starat o NĚ ! Pojem Lichva - nájemné, neznám ! Znám dohodu - Nájemní smlouvu -Kde si zúčastněné strany domluví - Zcela dobrovolně své podmínky. Ještě jsem neviděl majitele objektu, který by u podpisu měl revolver a děti nájemníka měl vazalsky ukryty ve sklepě ! Se slovy - "Podepiš, nic se ti nestane" ! U vás se něco změnilo ? ... :-)

4 1
možnosti
MB

Moje poznatky pronajimatele a občana ČR za dobu krize :

1) Stálá konstanta - Doposud se stále nedaří - rozumně oslovovat veřejnost a sdělovat. To, co bude platné a funkční alespoň 48 hod. Mediální výstupy AB jsou naprosto k ničemu, osa sdělení - "Možná, snad ano - No neříkám tak ani tak, nicméně uvidíte, že na moje slova dojde". Chudáci tlumočníci do znakové řeči - Ruce naprosto zašermovamé a křeč celkového dojmu ...

2) Hnutí ANO je neuvěřitelný prvek scény - Cosi jako Prvok - Měňavka pod mikroskopem. Žádný subjekt, od r. 1989 neudělal pro dehonestaci živnostníků více škod! Třídní nepřátelé doby, pak lovy a štvanice s podněcováním pudů. Ještě nic nezačali dělat = Již se ví, že kradou ! Specifickou, osvědčenou skupinou jsou pak majitelé objektů - Klasika zhmotnělého zla, lenivých a necitlivých vykořisťovatelů !

3) Zajímavé pozorovat, ke komu se vlastně Hnutí ANO oporou obrací ? V marginální skupině asi 25% spoluobčanů, kteří bydlí v pronájmech. 75% odpovědných není podporováno ! Sranda je, že pokud se nutí opírá o 2 miliony důchodců - Ti problémy nemají, protože jim byly navýšeny příjmy - Krize - nájmy, se jich "Absolutně nedotýká"

4) Uvedené, považuji za historicky - skrytý rys osvědčené třídní nechutnosti. Byla osvědčeně zneužita opakovaně. KSČ, ČSSD - přidává se tedy i ANO. Potvrzuje to mé přesvědčení, že v ČR je přelevicováno . Chápat se to i dá, nicméně, že takto bude postupovat 2 nejbohatší muž ČR - s podporou KSČm, pokládám za mrazivě úsměvné. Návrhy Vlády nic neřeší - S vyjímkou dožrat a rozbít ještě vše co cestou vzájemných Smluv - Vazeb - Majitel - Uživatel, ještě funguje ! Čest práci Bureši :-)

10 1
možnosti
AM

To jsou pěkné žvásty. Kde jste byl do 2013 ?

1 3
možnosti
Foto

Svátky, které se nazývají státní, také platí zaměstnavatel. Nechápu, co se najednou divíte.

0 0
možnosti
MS

Nájemník je svým způsobem také zaměstnavatel, protože za poplatek (nájem) si platí bydlení a služby. Tak doufám, že ty svátky opravdu dodrží.

1 0
možnosti
ND

Nevím kolik znáte činžovních domů, jejichž byty pronajímají vlastníci těch domů, vlastníků bytů, které pronajímají a nájemců těch pronajímaných bytů. Aby člověk mohl zaujmout relevantní stanovisko kdo je více ohrožená skupina asi by měl k tomu mít více doložených důkazů. Myslím si, že tento stav těžko může posoudit člověk bez těchto poznatků, protože v tom hraje roli více faktorů. Nejvíce asi místo, tedy nejprve kraj, pak velikost místa, tedy města, městečka, i vesnice a take různorodá skladba obyvatel vc. jejich solventnosti a mnoho jiných ukazatelů. Je to velmi specifické. Já osobně bydlím v činžovním domě v Praze v dobré ctvrti a určitě budu mít jiné zážitky než člověk z okrajové ctvrti třeba z Ústí nad Labem. Koho tedy více chránit asi nebudu moci zodpovědně určit. Jsou majitele a majitelé zrovna tak jako nájemníci a nájemníci.

Proto se zde asi musím spokojit s tím, že ti co rozhodli jak rozhodli mají asi daleko více podkladů pro to rozhodnutí než autor, který má jen nějaké a to jak to vypadá příliš jednostranné informace.

Toliko muj nazor.

1 3
možnosti
PB

Vlastníka činžovního domu znám jednoho, lidí pronajímající byt tak do deseti a nájemců desítky. Toliko k ukojení vaši zvědavosti.

Relevantní data k počtu nájemních bytů, nájemníků i majitelů činžovních domů máte zde co hrdlo ráčí:

https://www.mmr.cz/getmedia/c7b6b3b8-267c-4a90-bd3c-07187f5d77cd/Bydleni-v-Ceske-republice-v-cislech-(zari-2016),-web.pdf

Vychází z nich, že nájemců a bytů v činžovních domech je naprostá marginální menšina. Ovšem popravdě tohle ani není třeba znát. Pokud byste totiž chtěla posuzovat kdo je ohrožená skupina, musela byste vědět vůči čemu. Tedy jaké kdo má příjmy vůči výdajům, koho živí a jak byl nouzovým stavem zasažen. A to neví ani vláda a popravdě ani vědět nemůže. Tedy vaše naděje, že vláda rozhodla snad na základě nějakých dat je lichá. Opravdu rozhodla jen populisticky, ve snaze humpolácky okrást jedny na úkor druhých, jako už tolikrát.

Chcete-li posoudit kdo je ohroženou skupinou, musíte si vypomoct selskou logikou. Nezaměstnanost v době opatření nestoupla (naopak v březnu ještě klesla), tedy žádná větší skupina ze dne na den bez příjmu nezůstala. A zaměstnanci jsou několikanásobně chráněni, ať už vládní dotací mezd, zákoníkem práce, sociálními dávkami v nezaměstnanosti, v hmotné nouzi, příspěvkem a doplatkem na bydlení, či jednorázovou mimořádnou dávkou. Lapidárně řečeno, ať se stane cokoliv, zaměstnanec obdrží minimálně 60% svého příjmu a na zbytek překonání nouzového stavu si vždycky může vzít půjčku k uhrazení svých vlastních závazků.

Naproti tomu pronajímatel bytu přichází o nemalou část svého příjmu nařízením vlády a to přes to, že nic nezavinil a ve většině živí rodinu.A jako by to nestačilo, naopak musí dál platit za onen byt poplatky.

Co se týče těch majitelů činžovních domů, tak ti jsou vůbec nejohroženější skupinou, protože zatímco nájemníkům neklesl poměr příjem-výdaje ani o píď a naopak stoupl, pronajímatelům bytů částečně klesl, tak těmto klesl na nulu na několik měsíců. Dovedete si představit že mají rodiny?

2 0
možnosti
AL

Úlevy neslouží k tomu, aby se neplatily nájmy

-----

Zákaz výpovědi se vztahuje pouze na neplacení nájemného. pokud by byl splněn jiný výpovědní důvod, můžete výpověď dát podle smlouvy či standardních zákonných ustanovení.

2 0
možnosti
PB

P92e89t21r 21B15u18r72i39a98n

22. 4. 2020 22:22

?? a??

A co to má potvrzovat, nebo naopak vyvracet?

Když tedy pominu ten fakt, že v první větě se píše, že to neslouží k tomu, aby se neplatily nájmy a ve druhé, že to právě k tomu slouží.

0 0
možnosti
AM

Opravdu pronajímatelé bytů jsou chudáci co nemají na jídlo a bydlí ve stanu ? Kdo má pronajímání bytů jako základní obživu tak ten je těžce za vodou. A kdo jako přilepšení, tak se z toho za 3 nezaplacené nájmy neprodělá.

1 10
možnosti
PB

P70e60t67r 50B90u37r78i25a62n

22. 4. 2020 22:19

Opravdu pronajímatelé bytů jsou chudáci co nemají na jídlo a bydlí ve stanu ?

Nic takového netvrdím. To jste si vymyslel.

A ten zbytek taky, protože tomu evidentně naprosto nerozumíte.

Těžce za vodou...za 3 nezaplacené nájmy neprodělá ;-D;-D větší bludy jsem už dlouho neslyšel. Vám dělá problém i triviální matematika.

7 0
možnosti
Foto

Karma, ta situace se dá za chvíli srovnat se znárodňováním a združstevňováním. Ještě přijde měnová reforma a ukončí to politické procesy.

9 4
možnosti
PB

P59e17t78r 68B78u79r51i45a98n

22. 4. 2020 23:49

;-D nestrašte, Marie. Dnes se to dělá jinak. Vemte si mustr z Putina. Ten dělá to co popisujete, ale takovou formou která vypadá, že dělá pravý opak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik