Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslíte, že jste objektivním fanatikem?

0 0
možnosti
ZD

Nic moc co? Koukám, že neustálé blbiny moc netáhnou.

0 0
možnosti
ZJ

...R^!! Přidávám karmu!

2 0
možnosti
PV

Dle logiky Vaseho perexu tedy vsichni, kdo chodili za komancu k volbam, ten rezim aktivne podporovali a legitimizovali, protoze povinna volebni ucast byla zrusena ustavou v roce 1954. Tak Vam teda diky, za tech 40 let humusu. Ze je to blbost, no jiste, ale kdyz se na to podivam z dnesniho pohledu, bez prihlizeni k tehdejsi situaci, tak je to naprosto spravne.

0 0
možnosti
PB

Důvody proč ten či onen šel za komančů k volbám zná asi každý z nich sám a ano, můžou si je zdůvodňovat třeba i tím, co popisuji. Já za socialismu nevolil niky, takže nevím, za co mi děkujete. A popravdě ani netuším, co mi tímto rozporujete. A mimochodem ano, lidé co chodili tehdy k volbám tím sekundárně legalizovali ono rudé bezpráví.

2 0
možnosti
PB

Děkuji, cením si toho.

0 0
možnosti
Foto

Pro přesnost:

Že za řízené hladomory na Ukrajině mohli Američané, kteří si v Moskvě objednali schválně hodně obilí i když věděli, že to Sověti nemohou dodat

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750849

Bylo to komplikovanější, ale zjednoduším to, Ford postavil v SSSR automobilku, kterou bylo nutné zaplatit, jinak by Ford mohl také zbankrotovat v době velké hospodářské krize. Ta ovšem také vedla ke snížení cen obilí, s nímž se začalo topit v lokomotivách. To snížení cen obílí vedlo k tomu, že bylo nutné vyvézt daleko větší objem obilí, než bylo předpokládáno.

0 2
možnosti
JM

Přesto Ford rozhodně nenese vinu na tomto hladomoru.

3 0
možnosti
Foto

To, že Stalin uzavřel s Hitlerem smlouvu jsem zrovna nedávno někde zmínila jako připomenutí toho, jak strašidelně SSSR postupovalo. Je třeba připomínat všechna zvěrstva, kterých se SSSR dopustilo, gulagy, rok 1968 a novodobou historii nevyjímaje. Podobného bezpráví se dopouští Čína-můj oblíbený Tibet se stává jen minulostí například. Není ale důvod proto adorovat USA, kteří málem nechali Evropu padnou a do půlky války pouze profitovali na obchodu s Británií. Kdyby je nenapadlo Japonsko a kdyby se nebáli o své ekonomické zájmy (pokud by Evropa padla, přišli by o vrácení dluhu a obchody), zapojili by se do války???? Nebudu adorovat ani EU, na jejichž politiku v mnoha zdokladovaných případech doplácíme. Každá velmoc kope za svoje zájmy. Uznávám, že EU a USA nelze v našem případě srovnávat, co se týká porušování lidských práv. Jediné, co říkám a je: Nebylo by lepší památník Koněva nechat jako součást historie (1945) a zveřejnit u památníků informaci o invazi vojsk (1968)? Protože jinak dochází k černobílému vidění a zbytečnému nepochopení, což ostatně přesně dokumentuje tento článek, který reaguje na něco, co autor nikdy neřekl a ani nemyslel...

4 5
možnosti
JM

Prezident Roosevelt slíbil svým voličům, že se do další války v Evropě nepůjde.

Dokud nebyly USA napadeny, nemohl slib jen tak proti veřejnému mínění porušit.

Jinak USA od září 1941 otevřeně postupovali proti Německu v západní části Atlantiku. I bez Japonska bylo otázkou času, kdy dojde k většímu incidentu a vstupu USA do války.

4 0
možnosti
MK

Ty ruské tanky šmelcující naše města a zabíjející naše lidi už jsem tady jednou zažil. A právě proto nechci Rusákům ustupovat ani o píď. Jestli snad jsou na něco citliví, je to jejich problém a ne náš.

Nechci mít s Rusákama dobré vztahy za každou cenu. Nechci s nimi mít, pokud možno, vůbec žádné vztahy. Ať si jsou, kde si jsou, ať sem na nás nelezou.

8 0
možnosti
Foto

je to náš problém, pokud Havel podepsal Smlouvu o přátelství a s p o l u p r á c i, kterou svými činy Kolář porušil. Ne náhodou ta smlouva hovoří o spolupráci, to znamená, že jedna strana může konat pouze tehdy, když se na tom předem smluvní strany dohodnou.

0 4
možnosti
JB

J31i94r46i 40B56o26r

4. 5. 2020 18:23

V nedělních OVM se na obranu Koněva a Ruského zákonu, oháněl Vojtěch Filip (Falmer)tím ,že USA mají také zákon na ochranu památníkům padlých a jejich hrobů v cizině.Vrchol hnusu.Podle toho by musela být zavřená půlka komunistů za zničení stovek památníků Americké armádě v západních Čechách. Komunisté je zničili dokonce dvakrát. Po roce 1948 a znovu po roce 1968. Jsem zhnusen,co může vrchní bolševik a ještě místopředseda parlamentu veřejně prohlásit. Bohužel jsme nebyli jako oni.!!

6 0
možnosti
Foto

Pokud to bylo takto, tak nelze váš postoj obhájit poukazem na chování komunistů. Copak platí: On mi rozbil bábovičku, tak já mu mám právo rozbořím dvě. Tímto postojem pak zase zaštítit své chování i samotní komunisté: Oni dnes rozbíjejí bábovičky, tak co je na tom špatného, že jsme je rozbíjeli my.

No a jak je známo, s tím rozbíjením začala už první republika.

0 3
možnosti
ZD

Jako tradičně silně přeháníte. I když nevylučuji, že polovinu toho co jste napsal mohou někteří hloupí až fanatičtí lidé prohlašovat.

Mám však všetečnou otázku ? Proč se zajímáte tím co by mohli někteří nemoudří až fanatičtí prohlašovat? Není v tom něco fanatického? Similis simili gaudet ?

3 2
možnosti
PB

Zabývám se tím proto, že chci a mohu. Oproti rokům před sametem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik