Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přiznávám se, přišel jsem ze zvědavosti jak píšete, několikrát jste byl na mém blogu. Nechci pochlebovat, ale všechna tři témata, která jsem naklikl, jsem přečetl celá. Nejvýživnější debata je ovšem zde. Napsal jste to dobře. Komunisté a jejich atributy jsou jedním z nejvděčnějších témat u nás, snad hned za Hitlerem. Možná kdyby Havel a spol. tolik netoužil po moci, byla by po převratu 1989 nějaká šance provést něco podobného denacifikaci Německa. Ale to by chtělo i cosi takového jako Norimberský proces. Zatím tu musíme být otravováni komunistickými myšlenkami lidí, kteří snad ani netuší, že jsou komunisty. Tedy kromě těch, co si zprivatizovali kdysi tak přitažlivou a sexi EU, která dnes šíří nákazu levičáctvím kam kýchne. Na toto téma se dá psát celý seriál článků - a stále by bylo o čem. Jsou tu ovšem větší odborníci, než já. Tak jim nechávám slovo. Pěkný den. R^

1 0
možnosti
LV

Perfektni, fundovany clanek, takze se svymi znalosrmi s vami nemohu diskutovat. Jen me trochu chybi /i kdyz zduraznujete slovo komunisti/ ti nasi a to jeste dneska, coz si myslim je daleko nebezpecnejsi. Nedavno jsem cetl blog nejake komunisticke poslankyne /jmeno si odmitam pamatovat, takova mlada, obrylena blondynka,/ a neveril jasem vlastnim ocim. A pritom si myslim, ze se nedalo rict, ze by lhala, ona tomu opravdu asi verila, byla tak hloupa, a bohuzel nami zvolena.Kdysi jsem si rikal, at si lzou, vzdyt tomu stejne nikdo neveri, ale neni to pravda. A proc je toto telatko v parlamentu? Zpusob voleb v Cechach. V USA kandiduje senator proti senatorovi, kongresman proti druhemu. V Cechach jsou lidi drzeni pekne stranou, rozeberou si to spicky ve stranach. A i pravicove strany nechteji jinak, to by jich spousta sla od valu. Jsou lzi a lzi. Ne kazda lez je stejna, U nekterych lidi je to lez umyslna se snahou zmanipulovat druhe, jindy prosre nejaky blb ani nechape co rika, a pak jsou tu jeste ti zmanipulovani, opravdu pomyleni, drzeni v temnu. Sam vzpominate, v cem jsme vyrustali.Nikdy asi nezapomenu na ucirele Vlcka, ktery nam vypravel jak se ho jeden clovek ptal v trolejbusu, kde je letiste. - Nic jsem mu nerekl, mohl to byt spion. Nebo jak jsme sledovali s mym kamaradem cloveka, ktery si delal nakrsky nasi ctvrti. Jisti, ze mame spiona, sledovali jsme ho az k jeho domu, aby jsme si na vizitce precetli - akademicky malir. A snad vubec nejhorsi vzpominku na "vychovu" skoly mam z detstvi, kdy jsem jako kluk poslouchal s otcem u radia hokejove utkani mezi CSR a zapadnimi Nemci. - A to oni jsou v Praze - divil jsem se. - Tak proc je nepozabijime. Otec byl v soku, ja jsem v nem svym zpusobem dodnes. Ta neuveritelna saskarna kolem te sochy Koneveva, neni jen usmevna, ale varovna, jak ve svete vypadame. Vsadil jsem se o petset dolaru, ze nas narod nikdy nemuze podruhe Zemana zvolit. Stalo se. Nepatrim k tem, co slepe nenavidi Babise. Naopak. Spletl jsem se uz v zivote mock

3 0
možnosti
PB

P49e64t21r 96B66u10r55i67a23n

17. 5. 2020 22:32

Máte zajímavé poznámky k tématu a musím uznat, že podnětné. Bylo by to na delší diskuzi. Ovšem bez jasných pro a proti nemohu reagovat konkrétně. Děkuji vám za názor.

0 0
možnosti
MB

Každá doba má svoje vidění a svoji propagandu. Samozřejmě, že totalitní režim, tím, že potlačuje opačné názory lhal nestoudněji.

Ale to je naštěstí, alespoň u nás, pryč.

Dnes máme místo amerického brouka "čínský virus". Místo imperialistických agentů agenty čínské a ruské, kteří na pokyn Kremlu likvidují nepohodlné kritiky, novináře nebo zahraniční komunální politiky. Dnes máme Čínu, která prostřednictvím svých výrobků a technologií ďábelsky ohrožuje svobodný svět. Dnes se místo bezskurpulózních válek vedou osvobozující mise a ušlechtile šíří jedině správné vidění světa. Dnes se poctivě informuje, kdo kde stojí za nejspíše chemickým útokem, jak kdejaký diktátor kde někoho nechal roztrhat psy či piraňami v akváriu.. atd..

Prostě časy se mění ..ale propaganda (i se svojí dávkou nezbytných lží) je věčná.

5 0
možnosti
PB

P47e50t86r 71B68u23r53i94a68n

17. 5. 2020 22:37

Děkuji za názor. Souhlasím s ním ze 40%, víc ne. Srovnávání tehdy (za tuhé dominance SSSR a USA) a dneška ( s křiváctvím Putinismu) neberu jako poměřitelné.

4 1
možnosti
VH

Země, která si neumí doma udělat pořádek by chtěla schlamstnout půlku světa...Pobaltské země jsou zářivým příkladem a začněme se k nim chovat jako Polsko! !!

9 0
možnosti
JT

J13i95r15i 52T77i29c16h55y

17. 5. 2020 17:52

Komuniste lhali a lzou doposud. Nacisticka propaganda Gobelse se jim plnne vyrovnala. Co takhle denni lzi fasisticke propagandy CNN?

Nemohl jste si pomoci a musel jste vytahnout husity, coz je dnes velmi popularni. Nebylo husitstvi nahodou nasledkem zloradu cirkve? Nebojovali husite zejmena proto, ze se do zeme casto ritily hordy nemeckych krizaku? Vi nekdo o tom, ze se stredoveke valky vedly podle jakychsi pravidel v rukavickach? Kdekoli, se soucasnym nicenim hospodarstvi a skody na navinnych.

0 5
možnosti
Foto

To nic nemění na skutečnosti, že komunisti lhali a lžou.

10 1
možnosti
ZH

:-)

Na druhé straně barikády to patrně nebylo o mnoho lepší. Právě sleduji seriál MacGyver (1985!!). Některé epizody zobrazují špionování v lido-demo státech. Musím říct, že se těm slátaninám dost směju. Tedy nesmyslným představám, jak to tady tehdy vypadalo.

2 0
možnosti
PB

P52e97t77r 43B28u42r46i90a58n

17. 5. 2020 22:50

Věc je ta, že na druhé straně barikády byly informace buď nedostupné, anebo v rámci novinářské svobody slova alespoň spekulativní. Zatímco v bolševickém táboře se i za šeptandu popravovalo.

Srovnejte si skládání účtů za válku ve Vietnamu, Iráku a ruské prohlášení o válce v Gruzii, Moldávii, na Krymu, na Ukrajině atd. o kterém se v oficiálním tisku prostě nediskutuje. Je zákaz.

1 0
možnosti
DK

Perfektně napsáno. KarmaR^

5 0
možnosti
PB
TB

A propos Jánošík,dobrotivého zbojníka,který bohatým bral a chudým dával nevytvořili komunisté,ale tato pověst nebo spíš legenda vznikla už v Jánošíkově době, komunisté ji jenom upravili k obrazu svému .

3 0
možnosti
PB

P93e87t34r 90B83u15r16i53a80n

17. 5. 2020 22:52

Aspoň vidíte, jací zoufalci Slováci jsou, když v nedostatku vlastních národních hrdinů musí vzít za vděk i vrahem.

0 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Komunisti lžou, to víme. Spíše je zajímavé, kolik lidí jim to žere a hrdě o sobě prohlašují že s komunisty nemají nic společného.

7 1
možnosti
PB

P44e83t41r 15B94u40r57i47a40n

17. 5. 2020 22:56

Děkuji vám pane kolego. :-) A máte pravdu. Optejte se tady veřejně lidí, kdo z nich volí komunisty, anebo Babiše. Dozvíme se, že nikdo, ale všichni s nimi pouze sympatizují. Takové stádo zbabělců nepamatuje ani stádo muflonů v době lovu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik