Diskuse

Schizma

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Opravdu vaše schizma je zoufalé ;-D

2 6
možnosti
PB

P35e24t82r 57B20u49r19i62a42n

23. 5. 2020 10:04

Sice jste nic nepochopil, ale plivnout si můžete, od toho ty diskuze koneckonců vlastně jsou.

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Moc dobře, pádně napsané.

8 2
možnosti
Foto

Nejde vydávat vazalský stát, držení při životě jen přítomností okupantů cizí mocnosti, za rovnocenného a relevantního zahraničního partnera. Je dobře, že to pan prezident nýmandům ze Senátu jasně naznačil, ti amatéři by poškodili pověst Česka v zahraničí Rv!

0 9
možnosti
PB

??? vy jste hodně mimo, že? Já bych řekl, že vůbec netušíte co je Tchaj-wan za území a kde leží. A přitom to máte v blogu polopaticky jasně napsané.

5 0
možnosti
MV

Čeká nás koronavirová krize. V této chvíli jet na Tchajwan pro nic za nic může jen nezodpovědný politik. Pozitivního cesta nepřinese nic, jen poškodí české firmy na čínském trhu.

Čína je přitom v zahraničním obchodě po Německu náš druhý nejvýznamnější partner, obrat za rok 2019 je 672,3 mld. Kč, obrat s Tchajwanem je 32,2 mld. Kč.

4 4
možnosti
PB

Ano, už jsem se ta má špatná čísla uvedl na pravou míru. Nicméně si myslím, že lokajsky se hrbit před vydíráním je amorální zoufalost bez ohledu na vzájemný obchod, který s tím nemá co do činění.

2 0
možnosti
BV

Burianova báchorka: "....s Tchaj-wanem máme obchodní obrat 20x vyšší a jsme v něm bilančně v plusu 50mld. USD,...."

Skutečná fakta jsou pravý opak:

vývoz do Číny byl v roce 2018 12,2x vyšší než na Taiwan a dovoz 19,4x.

[miliardy] vývoz dovoz Taiwan USD 0,212 1,226 Taiwan EUR 0,180 1,139 Čína EUR 2,189 22,130 poměr 12,2 19,4

4 0
možnosti
Foto

Na Vaši otázku odpovídám: Tak jako existují dvě Koreje, existují i dvě Číny - ČLR a Čínská republika. Jako soukromá osoba uznávám i Čínskou republiku jako samostatný stát.

5 0
možnosti
Foto

Na druhou stranu lze k problému přistupovat tak, že existuje jen jedna Čína, takže ať jedete do Hong Kongu nebo do Tchaj-Pei, jedete do Číny. R^

3 1
možnosti
JL

Dobry den ane Buriane, mam k Vasemu clanku dve pripominky. K jedne Cine a naroku de jure cinskych komunistu.

O existenci jedne Ciny nepochybuje nikdo, ani sami Taiwanci. Jenze... Za poslednich 200 let patril Taiwan Cine jen 4 roky, od r.1949-49. )d 17, tam vladli Holandane. Od r.1895 patril Japonsku. Po porazce Japonska prevzali Taiwan cinsti nacionaliste vedeni Cankajkem a ti se tam po porazce v obcanske valce v r. 1949 usadili. Narokovali si pravo byt jedinou vladou cele Ciny. To se po Cankajskove smrti zacalo pomalu menit. Na Taiwanu od roku 1949 vyrostly uz tri generace a v soucasnosti se zejmena mladi lide Cinany vubec neciti. Spolu s puvodnim obyvatelstvem chteji byt narodem Taiwanskym. Dve nejsilnejsi poiticke strany maji v programu usporadat referendum onezavislosti a tu vyhlasit. Podle soucasnych pruskumu 65% obyvatel se citi jen Taiwanci, 27% oboji Taiwanci i Cinani. Takze je vysledek znam predem, Cinsti komunisti vyhrozuji vojenskym zasahem. Soucasne je na Taiwanu posadkou 30 000 vojaku US Army.

Pohlednete li na to po strance moralni tak charta OSN rika, ze zeme patri tem kteri na ni ziji a pravo na nezavislost ma kazdy narod. Tedy to nejdulezitejsi: Samozrejme, je jedna Cina a jeden Taiwan a to neni v rosporu s politikou jedne Ciny. Zasadni je, ze Taiwan nechce byt soucasti Ciny!

To odpovida na otazku de jure, jedine de jure je brutalni sila, pravo silnejsiho, jak fizicky tak ekonomicky. Nic vic nema nez brutalni zhovadilou silu. Taiwan je to co jsme chteli my v roce 1918. Moralni pravo je nepochybne na strane Taiwanu Sami komuniste hlasaji pravo na sebeurceni az do sameho odtrzeni, lzou si do vlastni kapsy.

0 0
možnosti
PB

Může být. Nic z toho můj blog nerozporuje.

0 0
možnosti
BV

Pane Buriane,

měl byste si důkladně nastudovat Šanghajské komuniké, které podepsal Nixon s Maem, Byly to právěUSA, které "zařízly" svého spojence Taiwan a nahradily ho Čínou s její politikou jedné Číny, zařídily, že Čína nahradila Taiwan v OSN, a de fakto dosáhly toho, že 180 zemí oficiálně uznává Čínu za jediného reprezenta a Taiwan za její území. Těch 180 zemí neudržuje s Taiwanem oficiální styky, nejezdí tam jejich oficiální představitelé s doposud jedinou vyjímkou.

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0anghajsk%C3%A9_komunik%C3%A9

Předseda našeho senátu by tedy by byl druhý užitečný idiot, který by nic pro ČR nezískal, ale zapříčinil by velké ztráty. Ten první belgický předseda senátu měsic po návštěve Taiwanu skončil ve své funkci, poté co ji vykonával pouhých šest měsíců

1 1
možnosti
BV
ZZ

jak jste vyhodnotil film "Předvoj" z rok 2011?

0 1
možnosti
PB
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik