Diskuse

AntiFiala

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Buďte skeptičtí vůči sobě samým – je možné, že se řídíte svými dojmy, nikoli fakty. Pamatujte, že vyhledávat musíte nejen data, která potvrzují váš názor. Měli byste zkusit vyhledat i data, která váš názor vyvracejí. Pozor na dvojí metr, kdy vše, co podporuje váš názor, nekriticky přijímáte, zatímco to, co do vašeho názoru nezapadá, rozebíráte a rozporujete.

Hledejte skutečnost a buďte připraveni změnit názor – pokud je vaším cílem přesvědčit ostatní za každou cenu o svém názoru, jednáte v rozporu s vlastním zájmem. Hledejte, jaká je realita, a nebojte se změnit svůj názor, pokud ten původní realitě neodpovídá. Ostatním pak změnu názoru nevyčítejte, naopak, změna názoru na základě faktů je racionální krok.

Odkazujte vždy zdroje svých tvrzení – přesná data, tabulky, studie, výroky. Kdykoli se oháníte něčím konkrétním, podložte to odkazem. A totéž nekompromisně vyžadujte od ostatních. Jinak se nemáte šanci dohodnout, protože se můžete bavit o naprosto odlišných věcech.

Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/veda/koronavirus-diskutovat-jako-vedci-odkazovat-fakta-omyly.A200524_211649_veda_pka

;-)

3 0
možnosti
JV

To je bezezbytku pravda. Tato metoda ovšem selže v tom okamžiku, kdy se oponenti nedokážou shodnout ani na tom, že bílá barva je skutečně bílá. Zde na blogu Idnes je příkladů více než dost :-/

1 0
možnosti
ČP

Sice nejsem volič ANO, ale sorry, ODS v současné podobě NE. ;-)

7 0
možnosti
Foto

Navíc si myslím, že většina voličů vnímá současnou ODS spíše jako ROA jejich adorací Vlasovců v čele s Pavlem Novotným.

0 1
možnosti
Foto

Bohužel to nic nemění na tom, že hlavním programem ODS pod vedením Petra Fialy je program "Antibabiš."

Vedle tohoto nosného programu současné ODS "Antibabiš" zaniknou jakékoliv jiné návrhy ODS jako naprosté marginálie.

3 3
možnosti
PB

P52e27t33r 56B50u25r81i26a76n

27. 5. 2020 19:37

Ano, přesně o tomhle je můj blog. Papouškovat pořád to samé dokola.

0 0
možnosti
VH

Zajímavý blog, karma. Babiš žádnou opozici ani nemá a Fiala je pro něj dar z nebes...

4 0
možnosti
JV

Domnívám se, že nejplačivějším problémem opozice není absence kvalitního programu, ten rozhodně mají, ale absence jasného a charismatického vůdce, který dokáže ten chaos spojit a přesvědčit voliče, nejen ty své ale i ty z jiných stran, aby alespoň začali poslouchat a přemýšlet o tom, co říká. A to je něco, co se vší úctou k panu Fialovi a šéfům ostatních stran, opozici zcela chybí. Je nuto si uvědomit, že kritka Babiše za každou cenu má efekt zcela opačný. Tento přístup je nutno zcela změnit, protože nefunguje.

Částečně jsou chyby vidět i na volebních preferencích. Přestože je ODS od pádu Nečase v opozici, pohybují se stále mezi 10-15%, a to je strašně málo. Žádná z opozičních stran v současnosti nemá potenciál dosáhnot ve vlobách výsledku přes 20%, neřkuli atakovat 30%.

Babiš takovým vůdcem, i přes všechna svá negativa, a že jich je požehnaně, rozhodně je. Na druhé straně politického spektra ale takto charismatická osobnost už dlouho chybí a proto nemůže nikdy vyhrát. Těch současných cca 10-15% je jejich strop.

Pokud se v tomto ohledu nestane zázrak, Babiš s drtivým náskokem vyhraje i další volby. Radost z toho nemám, ale je to bohužel tak :-/

0 0
možnosti
MS

Je to bohužel tak a jediné možné řešení je absurdní a nereálné. Že se jakýkoli vedoucí opoziční strany sníží na úroveň populisty, který bude slibovat, lháře, protože ty vyřčené sliby jsou utopistické a nerealizovatelné a nakonec ukřivděného řvouna, který vinu za nesplněné sliby bude házet na ostatní.

6 0
možnosti
Foto

Karma - mimo jiné i zato, že předkládáte vedle názorů i přímé důkazy a proti těm se těžko polemizuje, když zároveň nemám po ruce nic jiného než víru.

3 0
možnosti
MV

vcera vyborny diskuzni porad na tema "Moc" - moderoval Moravec a navic na CT, takze pro nektero uplne spatne...

ale poslechnout si napr myslenky pana dr. Koukolíka - "lide si casto mysli, ze maji myslenky. nemaji. opakuji ale pouze schemata" - neni od veci

za blog karma

7 0
možnosti
PB

P49e69t10r 64B98u82r96i51a55n

27. 5. 2020 19:42

Díky, Koukolíka moc nemusím. Je svým způsobem demagog.

0 0
možnosti
JF

J62i93ř75í 18F79o36g28e92l

27. 5. 2020 8:19

Nevím proč si stěžujete, když Fiala zopakoval že stejně v r. 2021 bude sestavovat vládu on. Stačí tedy vyčkat času, jako husa klasu. A ono to přijde.;-)

3 0
možnosti
PB

P54e36t38r 21B10u61r22i98a33n

27. 5. 2020 19:57

To jsem slyšel zprostředkovaně. Myslím si, že tím jen popichoval. Sám je realista.

0 0
možnosti
ND

Je to pořád to samé, pořád dokola, je to jako čekáni na Godota.

Lidi volili ODS a ČSSD dost dlouho. Strany svůj potenciál "prohospodařily".

Zjevil AB s Ano a lidi uvěřili, leccos jim nabidl, i dal, slíbil.

Polekane strany místo aby umely nabídnout něco, čím by AB porazily, lidi přitáhly pouze poštěkávají a dehonestuji. Já bych to přirovnala k partě lidí, ten hodný bude mít určitě méně obdivovatelů než ten uličník.

Nelze vyměnit voliče, můžete je pomlouvat jak chcete, dávat jim různá jména, ale tím ty voliče neziskate...

4 3
možnosti
Foto

Opoziční strany ovšem nemohou nabídnout to, co je nerealizovatelné. Kdežto pan premiér klidně.

Problém není v těchto pánech, ale ve voličích, kteří nedokážou odhadnout, co reálné je a co je jen umělý med kol mluvidel.

Jan Zábrana ve svých pamětech píše "...demokracie vyžaduje lidi vyspělé..." - jako reakci na výsledek voleb v r. 46. I tehdy lidé věřili slibům KSČ, rolníci volili v očekávání, že dostanou zadarmo půdu, zabavenou velkostatkářům (=kulakům). A pak přišli o všechno. A stejně se nepoučili.

2 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik