Diskuse

AntiFiala

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Kdybych měl shrnout svůj dojem z vlády AB = Všeho je dost, daří se. I koronakrizi zvládneme, občane běž se postavit ke schránce - pošleme ti ochranné pomůcky ...

Politika je určitě i o emocích - o pocitové teplotě, prostě kus divadla, jistě. Nicméně na konci každého představení se dostaví dojem diváka. Není podstatné, že se herci snažili - mysleli to dobře - Podstatný je výsledek. Pak tvrdím, že sice jakási zábava i je, nicméně ta divadelní společnost je strašná ... !

Ty reálné dopady cítíme každý z nás. Stále narůstající daňové břemeno, inflace, neúnosná sužovatelnost a bobtnající stát. Hospodář na prd, reformy, rezervy nikde - naopak, sýpky opakovaně vydrancované. Máme v čele Oligarchu, který naprosto extrémním způsobem spojuje svou moc - Politickou, ekonomickou a mediální. Z jeho pohledu to dělá dobře - Ochraňuje svou rodinu a sebe samého. Čelí hrozbě odnětí svobody a krachu svého imperia. Už to došlo tak daleko, že je vyživován z našich - tuzemských daní, protože EU říká, že jej prostě odmítá dále vyživovat. U nás je stále dost lidí, kterým naopak na osudu agenta Stb záleží ! Tuto vládu opakovaně tvrdím - Považuji za jednu z nejnemožnějších po r. 1989. Neřeší potřeby společnosti - řeší osobní problémy a osud ekonomického uprchlíka ze Slovenska. Mrazivě - Úsměvné!:-)

13 1
možnosti
Foto

I49v42o 88C70i34l77i94c92h

27. 5. 2020 7:21

Pěkné shrnutí R^

9 0
možnosti
JM

Fiala je možná slušný člověk, na rozdíl od Babiše by se s ním dalo asi dobře a na úrovni diskutovat u piva. Ale co naplat, dokáže oslovit - na rozdíl od Klause či Topolánka, jen omezený počet voličů. S Fialou v čele bude ODS vládní stranou jedině s Piráty a menšími stranami, což je špatně. Protože budou muset činit nepopulární rozhodnutí, tak se tento případný slepenec brzy rozpadne, jak už se v minulosti i stalo.

Ale pokud si mohu tipnout, vyhraje stejně zas Babiš.

11 0
možnosti
Foto

Já nevolím Fialu, ale ODS.

1 0
možnosti
Foto

R^ Přesné.

Ale smuténkové ;-(

6 0
možnosti
VS

V historii byla vždycky období, kdy se tzv. "lámal chleba", měnila se pravidla hry a někdo na to zareagoval rychleji, než jiní...

To se v současné době děje tady, navíc, aby to nebylo úplně easy, tak jenom "tady", v zemích bývalého východního bloku. Stoletých demokracií (Anglie, USA, Švýcarsko, v podstatě i třeba Rakousko - byť tam je to s těmi "staletími" všelijak, že ano) se to netýká a ty mají zase jiné problémy...

Bojujeme s konceptem etablovaných, ideologicky jasně vyhraněných stran, které mají svou historii, jenž logicky zahrnuje hodně temná období, kmotry, různé zaháčkované "chobotnice". Ale právě toto ty strany formuje a svým způsobem "kultivuje".

Pak se objeví "nové nepolitické" hnutí, které tvrdí, že s touto špínou nemá nic společného, lídr do politiky "vlastně nechtěl" (že v ní byl de facto už před revolucí a celou dobu byl u těch důležitých věcí, je moc složité puzzle o mnoho dílcích = nemusí si s tím lámat hlavu), přišel to celé "zachránit" a vnese tam neideologický, tvrdý, surový marketing. Mu nedělá problém, že se vyškrábe do sněmovny po zádech pravicových voličů, aby se po pár letech choval jako kovaný socialista, on to prostě neřeší. Co 14 dní probíhá rešerše "politické nálady obyvatelstva" a podle toho se upraví nabídka. Prostě "instantní lepší zítřky za 3 minuty".

A pak se hrozně divíme, že mu to funguje... Funguje. A než se dostaneme na úroveň, že politika se dělá úplně obráceně = "Představím ideologický postoj, který zastávám a buď ty hlasy dostanu, nebo nikoliv" a pokud ho zradím, tak končím, tak se budeme neustále potýkat s "politickými podnikateli".

Proč myslíte, že Švýcarsko systém, který má, pilovalo 700 let? Babiš se fakt nedá smazat za 3 roky. Kus pravdy byl v Císařově pekaři - "Musí se historicky znemožnit. A po něm jiní a jiní..."

6 0
možnosti
PB

P77e70t13r 16B47u61r21i63a16n

26. 5. 2020 23:54

Díky, ano, máte pravdu.

2 0
možnosti
KL

Politika není o programu. Politika je o emocích. A tak v ní vyhrává ten, kdo umí prodat sebe a svůj program, či "program". Jde totiž o "zboží" a v jeho prodeji je úspěšný ten, kdo umí vystihnout poptávku "zákazníků" a přesvědčit je, že právě jeho "zboží" ji uspokojí.

Při vší úctě k panu Fialovi, on není člověk, který by mohl v této disciplíně uspět. Neumí se totiž přizpůsobit "zákazníkům", neumí jim svoje "zboží" prodat a místo toho chce, aby se buď oni přizpůsobili jemu, nebo ať jdou někam jinam. S tím se ale volby vyhrát nedají...

12 0
možnosti
PB

P43e94t25r 77B79u69r21i83a37n

26. 5. 2020 23:57

Tak já chápu, že nejhalasnější trhovec prodává. Ovšem všechno má své mantinely, i politická kultura a selský rozum. Tedy měly by mít, ale zjevně nemají. Aby lidi řvali blahem, když jim někdo lámanou češtinou primitivně lže rovnou do obličeje obludnosti, to jsem fakt nečekal ani v těch nejdivočejších snech.

12 0
možnosti
AN

A83l50e62š 69N18o77v33á22k

26. 5. 2020 23:20

O tom, kdo je nevýrazný, se dozvíme brzy ve volbách..

4 1
možnosti
PB

P98e75t91r 70B29u61r34i38a31n

26. 5. 2020 23:32

Je to jako s knížkami. Nejvíc se prodávají kuchařky mediálně známých osobností. S kvalitou textu a inteligencí nakupujících to fakt nemá co do činění. Vlastně s tím druhým má.

6 1
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik